Vraag 14.04 traag in VirtualBox. Door 3D Acceleration in te schakelen, crashte het besturingssysteem bij inloggen


Ik gebruik VirtualBox op mijn computer op mijn werk, met Windows als host-besturingssysteem en Ubuntu als gast. Ubuntu, binnenkant van VB, is EXTREEM traag. Een snelle google liet me zien dat dit een veel voorkomend probleem was met een ietwat gemakkelijke oplossing: Installeer gasttoevoegingen en schakel 3D-versnelling in. Ik had al eerder gast-toevoegingen geïnstalleerd, maar ik ging door en doorliep het proces opnieuw om er zeker van te zijn dat alles up-to-date was. Vervolgens heb ik mijn VB-instantie afgesloten en 3D-versnelling ingeschakeld in de instellingen.

Nadat ik dat gedaan had, raakte ik echter mijn grote probleem. Ik startte mijn exemplaar van Ubuntu op, maar zodra ik me aanmeldde, crashte het. Dit gebeurt bij elke keer inloggen.

Ik ging terug en schakelde het selectievakje uit voor 3D-versnelling en de instantie begon weer te werken (in hetzelfde langzame tempo als voorheen).

Om het even welke ideeën wat de crash zou kunnen veroorzaken? Heb ik niet genoeg RAM gereserveerd voor de VB? Zou dit dit probleem veroorzaken?


Ik sta ook open voor suggesties voor een andere VB die dit probleem niet zal hebben.


2
2018-06-09 18:46


oorsprong


Is de Host VBOX de nieuwste versie? - crasic
4.3.10 r93012. Yep. 4.3.12 is nu eigenlijk uit, maar als ik probeer te updaten staat er: "De netwerkbewerking is mislukt met de volgende fout: Onbekende reden" - Portugalthephilosoph


antwoorden: