Vraag Hoe een opstartbare USB met meerdere ISO-images te maken


Wat ik wil is om een ​​opstartbare pen te maken die GRUB-menu laat zien en ik kan elk van de verschillende opstartbare systemen daar selecteren om te installeren / uitvoeren. Ik heb verschillende ISO-images die ik wil installeren op de USB zoals Ubuntu, Fedora, System Rescue CD, Windows XP en Windows 7 (De Windows-versies zijn optioneel, meestal ben ik op zoek naar een multi-installatieprogramma voor Linux Distros, speciaal Ubuntu-versie)

De standaard Startup Disk Creator werkt alleen met Linux Images en slechts 1 per keer (althans, als het meer systemen en meerdere ISO's toestaat zou het geweldig zijn)

Welke methode bestaat er die ik stap voor stap kan gebruiken om een ​​opstartbare USB-schijf te maken met meerdere afbeeldingen dan kan worden opgestart vanaf USB en geselecteerd uit GRUB. Het moet Windows Images en Linux Images ondersteunen.

Als alternatief is er ook een manier om meerdere versies van de Ubuntu-installatie-ISO op dezelfde USB-schijf te hebben, zoals wanneer ik er vanaf opstart, ik kan kiezen welke Ubuntu-versie en architectuur moet worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld:

OPSTART MENU
  Ubuntu 12.04 32 Bit
  Ubuntu 12.04 64 bits
  Ubuntu 12,10 bit
  Ubuntu 12.10 64 bits

BIJWERKEN: Wilde toevoegen dat de Engelse versie voor het door daithib8 genoemde bericht hier is: MultiSystem - Maak een MultiBoot USB van Linux | USB Pen Drive Linux


81
2018-06-02 19:36


oorsprong


Multisystem werkt niet op 14.10. - Akiva


antwoorden:


Het creëren en installeren van meerdere Distros in USB / Pendrive bestaat uit twee delen: -

"Na een paar dagen googlen vond ik dit handige script van www.multicd.tuxfamily.org Multicd.sh is een shellscript geschreven door maybeway36 waardoor twee of meer Live Linux-distributies / hulpprogramma's kunnen opstarten vanaf een enkele CD / DVD. Het is heel eenvoudig om meerdere Live Linux-distro's op één schijf te maken. Maak een map in je thuismap en noem die als multicd. Zet alle live Linux iso-afbeeldingen samen met het script multicd.sh in de multicd-map. Doe het raam dicht. Open terminal en geef de volgende opdrachten

cd multicd
chmod + x multicd * .sh
sudo ./multicd*.sh

Bovenstaande opdrachten zullen multicd.sh uitvoeren. Tijdens het uitvoeren van dit script worden enkele pakketten van internet gedownload en wordt een nieuwe ISO-afbeelding met de naam multicd.iso voor u in de multicd-map gemaakt. Controleer de grootte van multicd.iso afbeeldingbestand. Als het meer is dan 700 mb, moet je een dvd plaatsen om het te schrijven. Kies optie voor het branden van afbeeldingen van uw favoriete software voor het branden van afbeeldingen om multicd.iso-bestanden te schrijven. Bij het opnieuw opstarten, met de CD / DVD in het CD / DVD-station, geeft de nieuwe GRUB de lijst met live distros weer die op de schijf beschikbaar is. Kies uw favoriet om in te loggen ...

Opmerking: wanneer u een Linux iso-afbeelding van internet downloadt, ziet het eruit als deze "ubuntu-9.04-desktop-i386", maar dit moet worden hernoemd als ubuntu.iso (in map met meerdere mappen). Momenteel ondersteunt dit script 20 live distro's. Lijst van live Linux-distro's die in dit script worden ondersteund, worden hieronder gegeven (en de namen die door dit script worden geaccepteerd staan ​​aan de rechterkant van elke distro). "

Er staat een lijst met distro's op de blogpagina.

  • Meerdere live-distro's op een USB / Pendrive installeren.

UNetbootin  Install UNetbootin kunt u opstartbare Live USB-drives voor Ubuntu, Fedora en andere Linux-distributies maken zonder een CD te branden. Het draait op Windows, Linux en Mac OS X. U kunt UNetboot een van de vele distributies die u out-of-the-box ondersteunde voor u laten downloaden of uw eigen Linux .iso-bestand leveren als u al een of meerdere uw voorkeursdistributie staat niet op de lijst.

Ondersteuning onder andere: Ubuntu (en officiële afgeleiden) 8.04 LTS 9.10 10.04 LTS 10.10 11.04 Dagelijkse CD-afbeeldingen, Fedora 10, 11, 12, 13, 14, Rawhide en veel veel meer.

Als je naar deze afbeelding kijkt, kun je zelf distro's kiezen of ISO's downloaden en deze toevoegen of een aangepaste toevoegen. En u kunt dit instellen op een harde schijf of een USB-stick.

enter image description here

Ik hoop dat het genoeg informatie is, maar er is veel meer info op deze blog.


35
2018-06-02 20:01naar de downvoter: echt? na DRIE jaar ben je het niet eens met 16 andere mensen? - Rinzwind
dezelfde gedachten voor een paar van mijn antwoorden LOL. Ik denk dat ze "heel slecht antwoord" verwarren met "wat aanvullende informatie missen" ... of ze weten niet dat ze kunnen reageren op het verbeteren van het antwoord. - Luis Alvarado♦
kan unetbootin worden gebruikt om een ​​bootable live drive te maken voor Ubuntu 14.04 & gparted iso image? Zo nee, welk gereedschap moet je gebruiken voor deze 2 iso? - Ravi
Ja, voor beide. Gparted en Unetbootin: gparted.org/liveusb.php#windows-method-c - Rinzwind
Hoe kun je UNetbootin gebruiken om een ​​multiboot USB te maken? Het antwoord verklaart dat niet. - wjandrea


Het enige systeem dat ik vond voor een opstartstick voor meerdere booten, zonder Windows te gebruiken, is multisystem. Hoewel de documentatie alleen in het Frans is, kunt u deze eenvoudig op Ubuntu installeren met behulp van de officiële repo van het project:

sudo apt-add-repository 'deb http://liveusb.info/multisystem/depot all main' 
wget -q -O - http://liveusb.info/multisystem/depot/multisystem.asc | sudo apt-key add - 

sudo apt-get update 
sudo apt-get install multisystem

Het kan doen burg, syslinux, grub4dos, plop, Virtualbox, qemu enz., maar in 5 minuten kan een eenvoudige multibootstick worden gemaakt door slepen en neerzetten voor veel distro's. Voor het koken met Slitaz moest ik een paar regels toevoegen /boot/grub/menu.lst. Van wat ik lees Grub 1 wordt meestal gebruikt voor een multiboot-omgeving, maar deze gebruikt Grub 2. Het kan worden uitgevoerd vanuit het opstartmenu van Windows met behulp van EasyBCD of de Plop boot-manager.


13
2018-06-02 20:07Getest die. De enige die ik kende was het Multisystem en UNETbootin maar ze werken niet met Windows, dus een uitvoerbare live-b die Windows en andere Linux Distro ondersteunt, kan niet worden gedaan. Ik heb geprobeerd degene die je hier noemt en ik was er verbaasd over. - Luis Alvarado♦
zie ook: pendrivelinux.com/multiboot-create-a-multiboot-usb-from-linux - Wilf


Ik heb 2 andere hulpmiddelen leren kennen. Genaamd MultiSysteem en YUMI.

MultiSysteem installatie is heel eenvoudig en je kunt het eenvoudig installeren op Ubuntu met behulp van de officiële repo van het project:

sudo apt-add-repository 'deb http://liveusb.info/multisystem/depot all main' 
wget -q -O - http://liveusb.info/multisystem/depot/multisystem.asc | sudo apt-key add - 

sudo apt-get update 
sudo apt-get install multisystem

Dan is alles wat je hoeft te doen je USB-apparaat te selecteren en sleep je je ISO's eenvoudig naar MultiSystem-tool. Als DnD niet werkt, kunt u ook op klikken Add knop.

enter image description here

enter image description here


YUMI is ook een eenvoudige vergelijkbare tool. Zij zijn het verstrekken van een .deb-bestand welke je zo kunt installeren:

sudo dpkg -i <filename.deb>

11
2017-09-02 03:32Frustrerend genoeg werkt Multiboot NIET aan ubuntu, ten minste 14.10. Ik denk dat het oude gtk-bibliotheken gebruikt of zoiets. Heb je het voor je laten werken? - Akiva
@Akiva Heb je het over MultiSystem of YUMI? - Ten-Coin
MultiSysteem. Ik heb een geweldige gevonden, hoewel ik het nu multibootusb noem. - Akiva
@Akiva Waarom verbeter je de antwoord van de multibootusb  auteur terug vanaf 2011 dan? Dat zou veel nuttiger zijn voor de site dan verschillende praatgrage opmerkingen. Ook het foutbericht of het installatielog van het installeren van MultiSystem is wat u had moeten posten in plaats van slappe "niet werkt" -instructies. Ik heb mijn bevindingen toegevoegd aan mijn antwoord. - LiveWireBT
YUMI biedt niet langer de Linux-versie. - Ploni


Je kunt isofiles lus rechtzetten met GRUB2 door het te installeren op de MBR van het USB-station. Je kunt ook creëren UEFI opstartbare USB-stations op deze manier of combineer beide methoden.

De meeste andere oplossingen zijn specifiek MBR / legacy-pc's en werken niet betrouwbaar op UEFI-machines.

Ik raad aan de documentatie te lezen op de project site en gerelateerde manpages (grub-install, grub-mkimage).


Bewerk 1: ik heb uitgebreid mijn antwoord op een soortgelijke vraag al een tijdje geleden. Deel 2 gaat over lusmontage van één afbeelding, het monteren van verschillende Ubuntu-afbeeldingen zoals in de vraag kan worden gedaan door het menu-item te kopiëren en te wijzigen of de juiste sjabloon voor een andere distributie uit het artikel in de Arch Wiki. MultiSystem voorgesteld in een ander antwoord, zou erg op elkaar moeten lijken, omdat het ook gebruik maakt van GRUB's lusmontagemogelijkheden.

Bewerken 2: Spreken van MultiSystem, het pakket kan momenteel niet worden geïnstalleerd op nieuwere versies van Ubuntu vanwege de volgende fout in de gtkdialog-afhankelijkheid:

install-info: warning: no info dir entry in `/usr/share/info/gtkdialog.info.gz'

Het lijkt erop dat het formaat voor deze bestanden is veranderd, hier is een uittreksel uit het gzip-info-bestand ter vergelijking:

INFO-DIR-SECTION Compression
START-INFO-DIR-ENTRY
* Gzip: (gzip).                 General (de)compression of files (lzw).
END-INFO-DIR-ENTRY

gtkdialog is niet onderhouden en was verwijderd van Debian een lange tijd geleden met het advies aan applicatieontwikkelaars om over te stappen naar alternatieve oplossingen. MultiSystem lijkt nog steeds in actieve ontwikkeling te verkeren, maar is nog steeds afhankelijk van gtkdialog, iemand zou de ontwikkelaars moeten benaderen, ik spreek echter geen Frans.


5
2017-11-18 11:25

OK, dit is wat ik deed om Xubuntu uit te voeren. Van een SD-kaart is het ook van toepassing op USB-sticks. Het is eigenlijk heel eenvoudig, hoewel ik alleen (x) Ubuntu gebruikte, ik weet zeker dat het werkt voor andere Distro's, niet zo zeker of het werkt met Windows.

Eerst hebben we 2 USB-sticks nodig, een voor de liveCD's en de andere om het besturingssysteem te installeren.

Aangezien u meerdere besturingssystemen wilt, moet u een USB-stick van 16 of 32 GB gebruiken, indien mogelijk een USB 3.0 gebruiken, omdat overdrachtssnelheden vanaf een apparaat met 2.0 vrij traag zijn, bijvoorbeeld. ik heb een 8GB klasse 2 SD-kaart gebruikt om Xubuntu te installeren, en hoewel hij niet crawlde, vloog hij niet, hoewel SD-kaarten langzamer zijn dan USB, voor de livecd kun je een 1 of 2 GB schijf gebruiken.

Ok, maak nu een liveUSB opstartbare schijf, ik raad je aan om UNetbootiN te gebruiken, om dit te doen, kies je de iso en maak je de liveUSB.

Nu dat je de opstartbare USB hebt, start je je pc opnieuw op en start je de liveUSB, zodra je daar bent start je de livesessie.

Nadat je de tweede USB hebt aangesloten op de pc en deze hebt geformatteerd naar EXT4, wijs je het installatieprogramma gewoon naar de USB-drive en dat is het (ik ging een beetje aan de extreme kant en ontkoppelde al mijn harde schijven om rups te voorkomen worden ingesloten of knoeien met de bestaande installaties).

Het toevoegen van meer distro's is gewoon een kwestie van meer partities maken, hoewel ik niet weet of USB net zo gewoon is als gewone harde schijven, kan het slechts een bepaald aantal Extended partities bevatten, hoewel je de / home, swap, i don kunt delen niet echt weet of / boot ook kan worden gedeeld of dat het veilig is om dit te doen.

Wat betreft het toevoegen van Windows aan het USB-apparaat, misschien JUST misschien, als u een NTFS-partitie maakt en Windows erin installeert, en dan GRUB herstelt om er Windows aan toe te voegen, kan het werken.


3
2018-06-02 20:08Dit antwoord legt uit hoe je een USB met meerdere kunt maken geïnstalleerd distros, maar het lijkt erop dat het OP op zoek was naar een multi-boot Live USB. - Ploni


MultiBootUSB is mijn favoriete multiboot-drive-maker.

Het zal een USB-drive maken die meer dan 150 distros kan booten, het is gebaseerd op grub2 iso boot en is heel gemakkelijk te gebruiken.

Ubuntu-versies en -derivaten kunnen elk een eigen persistentiebestand hebben. Persistence is niet beschikbaar in andere makers van multibootschijven.

Sundar_Ima heeft geweldig werk geleverd aan dit hulpprogramma.

Er is zowel Linux- als Windows-versie.

Mijn eerste MultiBootUSB-schijf wordt na zeven jaar nog steeds gebruikt.


3
2018-04-16 18:47

 Weten welke software te krijgen.

Eerst heeft u een partitie-editor zoals GParted of KDE Partition Manager nodig. Zie dit lijst van partitie editors voor Linux. Ik raad je aan om een ​​GTK-basisdesktop te gebruiken als Gnome, Unity of LXDE. Gebruik Gparted. Als u een QT-basisdesktop zoals KDE of LXQT gebruikt, gebruikt u KDE Partition Manager.

Het tweede dat je nodig hebt is een installatieprogramma voor hen zoals Unetbootin, of je kunt de terminal gebruiken.

De software installeren.

gparted

Klik op deze koppeling om te installeren gparted  Install Gparted , zoek het op in het Ubuntu Software Center of typ sudo apt-get install gparted in een terminal. Er zijn meer instructies hier

Nadat u op de koppeling hebt geklikt om Gparted te installeren, moet dit het Ubuntu-softwarecentrum openen en hoeft u alleen maar op de installatieknop te drukken.


UNetbootin

Klik op deze koppeling om te installeren UNetbootin  Install Unetbootin , zoek het op in het Ubuntu Software Center of typ sudo apt-get install unetbootin in een terminal. Er zijn meer instructies hier

Nadat u op de koppeling hebt geklikt om Unetbootin te installeren, moet dit het Ubuntu-softwarecentrum openen en hoeft u alleen maar op de installatieknop te drukken.

Partitioneren van de Flashdrive


Zie dit zelfstudie voor GUI. Zie dit zelfstudie voor de terminal, NIET AANBEVOLEN.

De ISO-bestanden installeren op elke partitie.


Zie dit voor Unetbootin zelfstudie. Voor de terminal zie de zelfstudie.


2
2017-09-01 03:38@akiva goed ???? - MathCubes
Oh sorry; ik heb dit antwoord niet gezien; Ik heb bounty toegekend aan agentcool> _ < - Akiva
je UnetBootin-link is verbroken, of beter gezegd, het heeft me naar een pdf-reader gestuurd. - Akiva
@Akiva bedankt Ik heb het als basis gebruikt voordat ik het heb bewerkt - MathCubes
@MathCubes De tijdelijke gids is voor een enkel iso-bestand. Hoe doe je het voor meerdere iso-bestanden? Moet je vluchten syslinux -s voor elke partitie die de inhoud van een iso-archiv bevat? Voeg alstublieft meer beschrijving toe aan uw antwoord !! Thanx! - Arch Linux Tux


UNetbootin - Multi Boot

Er is enige interesse in deze thread over het gebruik van UNetbootin als een multibooter, UNetbootin boot geen ISO-images op of installeert Windows OS.

UNetbootin kan op meerdere partities worden geïnstalleerd, maar de syslinux-bootloader moet worden aangepakt.

Gparted

Verdeel de flash drive in een partitie voor elk OS, Label partities voor de duidelijkheid.

UNetbootin 1

Gebruik UNetbootin 655 om OS's te installeren op beschikbare partities. Als u 655 of later gebruikt, moet de drive zowel BIOS als UEFI opstarten

UNetbootin 2

Eerst naar de eerste partitie installeren of handmatig de opstartmarkering voor de eerste partitie instellen.

Syslinux Package

Kopieer Chain.c32 van het pakket Syslinux-4.07 naar de root van de eerste partitie. Syslinux-4.03 chain.c32 werkt niet.

Ubuntu Partition

Kopieer syslinux.cfg als syslinux2.cfg.

Edit Original Syslinux.cfg

Vervang de inhoud van de originele syslinux.cfg zoals weergegeven, en voeg een kettinglading toe voor elk besturingssysteem.

sudo parted -ls /dev/sdb

sudo parted -ls / dev / sdb

sudo lsblk -f /dev/sdb

sudo lsblk -f / dev / sdb

Config lijkt niet te werken in de Linux-versie van UNetbootin 655, als u de Windows-versie niet wilt gebruiken, is dit een tijdelijke oplossing.

Edit syslinux.cfg to include chain loading command

Vergeet syslinux2.cfg en bewerk gewoon original syslinux.cfg om de opdracht chain laden voor een ander besturingssysteem op te nemen.

Zal post bijwerken als / wanneer ik erachter kom hoe keten laden met UEFI werkt, wat misschien niet zo eenvoudig is met syslinux.


2
2018-01-06 06:14

YUMI (2018)

YUMI heeft nu een versie voor BIOS-opstart en een bèta-versie voor het opstarten van UEFI.

YUMI voldoet aan de criteria van OP voor ISO-afbeeldingen met meerdere opstartprocedures.

Het is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken.

Het opstartmenu is eigenlijk syslinux, maar lijkt op grub2.

Een voordeel van YUMI is dat met een NTFS-installatie de individuele casper-rw-persistentiedossiers elk meer dan 4 GB kunnen zijn.

Downloaden - https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

YUMI is een Windows-applicatie en zou in Wine draaien, maar daar had ik niet veel geluk mee.


2
2018-01-06 03:20@Ploni Note toegevoegd, - C.S.Cameron