Vraag Wat betekenen de laatste twee velden in fstab?


De laatste twee velden op elke regel in fstab (dump, pass) zijn enkele getallen, meestal 0. Wat betekenen deze getallen?

# <file system> <mount point>  <type> <options>    <dump> <pass>
proc      /proc      proc  nodev,noexec,nosuid 0    0
UUID=030ccf66-5195-4835-ba3e-f5d7a5403c05 /        ext4  errors=remount-ro 0    1

82
2017-10-28 08:36


oorsprong
antwoorden:


Kopiëren en plakken vanuit man fstab:

Het vijfde veld, (fs_freq), wordt gebruikt voor deze bestandssystemen door de   dump (8) opdracht om te bepalen welke bestandssystemen moeten worden gedumpt.   Als het vijfde veld niet aanwezig is, wordt een waarde van nul geretourneerd en   dump gaat ervan uit dat het bestandssysteem niet gedumpt hoeft te worden.

Het zesde veld, (fs_passno), wordt gebruikt door het fsck (8) programma om te bepalen   de volgorde waarin controles van het bestandssysteem worden uitgevoerd bij het opnieuw opstarten   tijd. Het rootbestandssysteem moet worden gespecificeerd met een fs_passno van 1, en   andere bestandssystemen moeten een fs_passno van 2 hebben. Bestandssystemen binnen een   schijf wordt opeenvolgend gecontroleerd, maar bestandssystemen op verschillende stations   wordt tegelijkertijd gecontroleerd om parallellisme te gebruiken dat beschikbaar is in   de hardware. Als het zesde veld niet aanwezig is of nul is, een waarde van   nul wordt geretourneerd en fsck gaat ervan uit dat het bestandssysteem dat niet doet   moet worden gecontroleerd.


83
2017-10-28 08:54Zou gemakkelijker te lezen zijn in een blockquote als alinea's.
Zoiets beter? :) - JanC
Maar wat doet het dump-utility? (Het heeft geen man-pagina) - elzapp
Als je geen dumppagina hebt, dan heb je geen dump geïnstalleerd. Zien manpages.ubuntu.com/manpages/maverick/en/man8/dump.8.html - het is voor back-updoeleinden. - htorque
Verwant: superuser.com/questions/247523/... TL; DR: stel dump gewoon altijd in op nul en geef deze door aan 1 voor rootdrive, 2 voor elk ander station. - np8


Eenvoudig blockheadantwoord is, het eerste veld bepaalt of het gedumpt moet worden, het tweede veld bepaalt of het moet worden gecontroleerd tijdens het opstarten en in welke volgorde. Raadpleeg de handleiding voor de rest!


7
2017-07-24 15:23