Vraag Aanmelden bij een gecodeerd huis Ubuntu 14.04 mislukt


Als titel heb ik problemen bij het inloggen op een versleuteld huis.

Ik heb mijn home (admin) -directory enige tijd geleden versleuteld, dus ik herinner me niet echt of ik de wachtwoordzin heb genoteerd, maar één ding is zeker dat ik me met een wachtwoord kan aanmelden in de homedirectory. Ik ben er vrij zeker van dat ik dit wachtwoord nog nooit eerder heb gewijzigd.

Gisteren probeerde ik een map van mijn huis naar een andere gebruiker te delen. Om stomme reden installeerde ik 'Gebruikers en Groepen' voor groepsbeheer en vervolgens de andere account aan dezelfde groep als de mijne om te zien of we de gegevens kunnen delen. Wat niet werkt. (Ik vraag me af of het probleem van de codering nu is)

Ik dacht dat dit misschien het wachtwoordprobleem was, dus heb ik het wachtwoord gewijzigd van 'Gebruikers en groepen'. Log vervolgens in op het andere account en kijk of dat toegankelijk is. (Het antwoord is nog steeds nee). Vervolgens probeer ik weer in te loggen op mijn eigen account, het accepteerde het nieuwe wachtwoord, maar daarna flitst het terug naar het inlogscherm.

Omdat ik wanhopig ben, log ik in op de andere account en gebruik ik sudo om het wachtwoord van mijn eigen account te wijzigen, probeer ook het wachtwoord daar uit te schakelen enz. Geen enkele methode werkt.

Daarna na wat zoeken. Ik denk dat het het probleem is van het versleutelde huis. Vervolgens probeer ik in te loggen met de opdrachtregel en probeerde ik het huis te koppelen. Maar geen geluk. Ik probeerde de wachtzin uit te pakken, met al het verschillende wachtwoord dat ik heb. (inclusief het inlogwachtwoord dat ik al heel lang had). Maar het kreeg nog steeds een fout door het uitpakken te weigeren.

Wat kan ik doen om terug te gaan naar het versleutelde huis?

Veel dank.


2
2018-06-05 20:24


oorsprong


Heb je een oplossing gevonden? Pls vergelijken askubuntu.com/questions/682922/... - flaschbier


antwoorden: