Vraag Kan ik 'juju back-up maken' gebruiken bij de lokale provider als mijn primaire gebruiker niet 'ubuntu' is?


Vitals: HP DL380 g5; Ubuntu 14.04.2 betrouwbaar; Juju 1.24.0-trusty-amd64; lokale provider.

Ik probeer een back-up te maken van mijn juju-configuratie met behulp van 'juju back-up maken', maar het faalt zich aan te melden bij de bootstrap machine 0:

$ juju backup create
DEPRECATED: Use "juju backups create" instead of "juju backup".
Connecting to machine 0
Warning: Permanently added 'localhost' (ECDSA) to the list of known hosts.
Permission denied (publickey,password).
ERROR subprocess encountered error code 255
ERROR subprocess encountered error code 255

Kanttekening: juju vertelt me ​​dat 'juju back-up' verouderd is en in plaats daarvan 'juju backups create' gebruikt, maar het herkent 'backups' niet als een commando (geeft 'ERROR onbekend type object' Backups '').

Het probleem lijkt te zijn dat machine 0 localhost is en dat de gebruiker met juju onder me geen 'ubuntu' is (de gebruiker die op de andere containers is gemaakt). Van /var/log/auth.log:

sshd[25294]: Invalid user ubuntu from ::1
sshd[25294]: input_userauth_request: invalid user ubuntu [preauth]
sshd[25294]: Connection closed by ::1 [preauth]

Ik heb geen ubuntu-gebruiker op mijn server - ook sindsdien bug # 1328958 Het leek erop dat het gerelateerd kon zijn, ik controleerde en er is geen / home / ubuntu-map, noch enige vermelding voor ubuntu in passwd.

Ik zou waarschijnlijk een ubuntu-gebruiker op de server kunnen maken en de omgeving onder die gebruiker kunnen recreëren, maar dat lijkt een beetje kludgy.

Weet iemand hoe ik dit kan laten werken met een niet-'ubuntu'-gebruiker op de host en / of ik waarschijnlijk tegen andere problemen sta door juju te gebruiken onder een andere gebruikersnaam dan 'ubuntu'?


2
2017-07-25 10:28


oorsprong
antwoorden: