Vraag Windows 10-boots in plaats van Linux Live USB (Ubuntu 15.10) - eerder geïnstalleerd en verwijderd Ubuntu (GRUB werkt niet)


Hier is mijn probleem dat ik probeer op te lossen om Ubuntu 15.10 te installeren. Ik heb al verschillende BIO-opties geprobeerd om de USB-stick te laten werken. Uitgeschakeld / Ingeschakeld "Legacy USB Support", "UEFI Boot Support", "AHCI Mode". Mijn huidige opstartprioriteit ziet er als volgt uit (start Windows 10):

  1. USB FDD:
  2. USB-CD:
  3. SATA-CD: TSSTcorp CDDVDW TS-L633J
  4. NETWERK:
  5. SATA HDD: SAMSUNG HM321HI
  6. ubuntu

wanneer ik ubuntu op een hogere prioriteit zet dan de HDD, start het systeem met GRUB, maar het is sowieso kapot omdat GRUB niet correct lijkt te werken. Ik krijg alleen de boodschap

"Grub-versie"

[Minimale BASH-achtige lijnbewerking is ondersteuning. Voor het eerste woord geeft TAB een lijst met mogelijke voltooiingen van de opdracht. Overal anders TAB lijst mogelijke apparaat / bestand voltooid. ]".

De ubuntu-invoer komt van een eerdere installatie van Ubuntu. Ik heb dit exemplaar van ubuntu verwijderd door eenvoudigweg de partitie onder Windows te verwijderen. Ik denk dat dit de gegevens voor grub heeft aangetast waardoor het niet correct functioneert. Ik probeerde ook op te starten vanaf de USB op een andere pc die goed werkte. Wat moet ik hierna proberen? Bij voorbaat bedankt.

Greets


2
2017-11-09 10:28


oorsprong
antwoorden:


Eerste, ken en begrijp je opstartmodi (BIOS / CSM / legacy versus EFI / UEFI)! Als u dual-booting gebruikt, is het belangrijk dat beide besturingssystemen de dezelfde opstart modus. Rommelen met je opstartmodus (BIOS / CSM / legacy vs. EFI / UEFI) opties in de firmware zullen eerder problemen veroorzaken dan ze op te lossen. Als Windows vooraf op het systeem was geïnstalleerd, werd vrijwel zeker de EFI / UEFI-modus gebruikt, dus u moet het zo laten staan ​​om op die manier op te starten. Zien deze pagina van mij voor meer informatie over wat de BIOS / CSM / legacy-modus is op een EFI / UEFI-gebaseerde computer.

Om een ​​juiste diagnose van uw probleem te stellen, moet u de Boot Info Script op de computer. (Gebruik hiervoor een Ubuntu live-CD / USB-drive.) Dit genereert een bestand met de naam RESULTS.txt, dat tonnen informatie bevat over zaken als geïnstalleerde bootladers. U kunt het bestand plaatsen op een pastebin-site en post hier terug voor hulp bij het interpreteren ervan. Mijn ingeving is dat je een EFI-modus kopie van GRUB (Ubuntu's standaard bootloader) hebt geïnstalleerd en op een gegeven moment een kopie van de BIOS-modus hebt geïnstalleerd. Dat is de reden waarom de EFI-modusversie wordt gestart (wat in de opstartlijst wordt weergegeven als ubuntu) mislukt; het verwacht het EFI-modus configuratiebestand maar krijgt het BIOS-modusbestand, wat het niet bevalt. Dat is maar een voorgevoel.

Als mijn vermoeden klopt, is de oplossing om een ​​werkende EFI-modus bootloader te installeren. Er zijn twee relatief eenvoudige manieren om dit te doen:

  • Voer de ... uit Bootreparatie gereedschap vanuit een opstart in EFI-modus van de installatiekopie van Ubuntu (in de modus "probeer voor de installatie"). Dit zou de GRUB-configuratiebestanden moeten vervangen, evenals GRUB zelf. Deze aanpak werkt vaak, maar als mijn hypothese over wat het probleem veroorzaakt verkeerd is, werkt het misschien helemaal niet.
  • Download het CD-R- of USB-flashstation van mijn rEFInd bootmanager en maak er een opstartafbeelding van. Als het momenteel is ingeschakeld, schakelt u Secure Boot uit. U kunt vervolgens booten vanaf het rEFInd-medium en testen of u zowel Ubuntu als Windows kunt booten. Als dat zo is, start u op met Ubuntu en installeert u de PPA- of Debian-pakketversie van rEFInd, die dan de taken moet overnemen die normaal door GRUB worden uitgevoerd. Deze aanpak heeft het voordeel dat u de oplossing (rEFInd) kunt testen voordat u deze op uw harde schijf installeert.

0
2017-11-09 15:28Hé Rob. Bedankt voor je hulp! Ik heb je artikel gelezen dat enkele aspecten heeft gemaakt die mijn probleem misschien wat duidelijker zouden kunnen maken. Het probleem dat ik heb met het uitvoeren van je Boot Info Script is dat ik geen kans heb om Ubuntu op te starten. Ik heb eerst een Ubuntu live USB met Linux Live USB Creator gemaakt en deed hetzelfde met UNetbootin na het lezen van je artikel. Voordat ik een van die programma's gebruikte, heb ik de USB-drive geformatteerd als FAT32 maar als ik probeer op te starten vanaf dit apparaat (met de opstartvolgorde zoals beschreven in de openingspost), worden Windows nog steeds meteen opgestart. Op een andere pc werkt deze USB-stick prima. - kachink
Het zou moeten opstarten zoals het deed toen je Ubuntu voor het eerst installeerde (hoewel als dat in de BIOS-modus was, misschien niet). Op de meeste computers wordt door het raken van Esc, Enter of een functietoets een opstartmenu geopend waarmee u het opstartapparaat kunt wijzigen. Als u dit menu niet kunt krijgen maar het hulpprogramma voor firmware-instellingen kunt openen, zoekt u naar opties om een ​​"snelle opstartmodus" (of woorden met dat effect) in te stellen en deze uit te schakelen; of voor opties om USB-ondersteuning in of uit te schakelen en ervoor te zorgen dat USB-ondersteuning volledig is ingeschakeld. - Rod Smith