Vraag Kan automatisch verbergen voor het toepassingsmenu worden uitgeschakeld in Unity?


Zal er een manier zijn om het gedrag van automatisch verbergen van het globale applicatiemenu in Unity uit te schakelen. Hoewel ik dit gedrag liever standaard uitgeschakeld zou willen hebben (omdat het slechte UX is), lijkt het alsof het hier is om te blijven, dus ik vraag me af of ik het als gebruiker kan uitschakelen.


84
2018-02-11 09:53


oorsprong
antwoorden:


16.04 en later (eenheid 7)

Naast de gsettings-menuoptie geïntroduceerd in 15.04, is deze toegevoegd aan Instellingen - Uiterlijk:

enter image description here

15.04, 15.10 en 14.04

15.04 heeft nu de mogelijkheid om het globale menu en de lokale geïntegreerde menu's (via Systeeminstellingen - Uiterlijk - tabblad Gedrag) te schakelen om permanent aan of uit te zijn.

Als u een volledig up-to-date versie van 14.04 gebruikt, is dezelfde mogelijkheid teruggestuurd.

Om permanent in te schakelen:

gsettings set com.canonical.Unity always-show-menus true

Uitschakelen, d.w.z. automatisch verbergen:

gsettings set com.canonical.Unity always-show-menus false

12.10 tot 13.10 + 14.10

Er is een uitvoeringsverslag die enkele speculatieve suggesties heeft met betrekking tot het algemene menu inclusief de mogelijkheid om altijd het algemene menu in te schakelen.

Helaas voor deze versies van Ubuntu was het vermogen om automatisch te verbergen niet geïmplementeerd

12.04

Het algemene menu kan niet worden voorkomen dat autohiding plaatsvindt met de standaard Unity-installatie.

In tegenstelling tot eerdere versies van Unity, waar het openen van een toepassing nooit het algemene menu liet zien, verschijnt het algemene menu in 12.04 twee seconden nadat een toepassing is gestart voordat het vervaagt.

... u kunt ook de autohiding van het algemene menu tot maximaal 10 seconden uitstellen

gconftool-2 -t int -s /apps/compiz-1/plugins/unityshell/screen0/options/menus_discovery_duration 10

oplossingen van derden

Onlangs hebben ubuntu-forums een oplossing gepubliceerd om altijd het algemene menu weer te geven (dat wil zeggen, het verbergt zich nooit).

Deze oplossing omvat het toevoegen van een aangepaste versie van Unity naar uw installatie. Dus - u bent afhankelijk van de PPA-onderhouder voor toekomstige Unity-releases, etc. Of dit nu is hond eet je kat - Ik ga naar je toe om de ubuntuforums-thread te controleren. Ik zal niet instaan ​​voor de waarachtigheid of stabiliteit ervan.33
2018-05-08 22:42

12.04

[volgens dit post de optie 'Menu always visible' is verdwenen uit de door de eenheid vernieuwde ppa]

Nu is het mogelijk. De Unity Revamped PPA die Unity voorziet van twee patches: Ontwijk Windows en minimaliseren / unmaximeren bij klikken voor de Unity launcher, is gisteren bijgewerkt met een aantal fixes die nog niet beschikbaar zijn voor het Unity-pakket uit de officiële Ubuntu 12.04-repositories, evenals een nieuwe patch die een veelgevraagde functie biedt: een optie om het autohideegedrag van het toepassingsmenu (algemeen menu) uit te schakelen.

De optie waarmee je automatisch bijwerken van menu's in Unity uitschakelt, moest standaard worden opgenomen in de systeeminstellingen voor Ubuntu 12.04, maar het is om een ​​of andere reden niet gelukt. Hopelijk wordt deze optie standaard ingesteld op Ubuntu 12.10, maar tot die tijd kunt u de onderstaande PPA gebruiken om een ​​optie te krijgen om het Autohide-gedrag van het toepassingsmenu uit te schakelen:

Als u wilt upgraden naar de nieuwste gepatchte Unity van de Unity Revamped PPA in Ubuntu 12.04 Precise Pangolin, gebruikt u de volgende opdrachten:

sudo apt-add-repository ppa:ikarosdev/unity-revamped
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Nadat de pakketten succesvol zijn geüpgraded, logt u uit en logt u weer in.

Om het menu altijd zichtbaar te krijgen, moet u CompizConfig Settings Manager installeren:

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

enter image description here

Open vervolgens CompizConfig Settings Manager (CCSM), selecteer "Ubuntu Unity Plugin" en op het tabblad "Experimenteel", vink het vakje aan naast "Menu altijd zichtbaar" (het is standaard niet aangevinkt).


18
2017-07-03 04:48Is dit sinds dit bericht uit Compiz verwijderd? Het uitvoeren van de huidige versie van Compiz en het experimentele tabblad heeft deze optie niet. [Ik ben ook verbijsterd waarom ze zouden besluiten om de menu's standaard te verbergen, wat is hier het voordeel?] - Exupery
Gebruikt u Unity Revamped? - jasmines
Ik geloof het wel, ik voegde de ppa: ikarosdev / unity-revised PPA toe en update / upgrade (gaf nullen voor allemaal, dus ik had dit waarschijnlijk eerder gedaan). - Exupery
Probeer de nieuwe Unity Revamped PPA: webupd8.org/2013/04/new-unity-revamped-ppa-for-ubuntu-1204.html - jasmines
De auteur vermeldt in dat artikel dat hij de optie in Compiz ook niet kon vinden, toch probeerde ik hoe dan ook en hoewel het andere opties in Compiz had toegevoegd die er niet eerder waren, was de optie altijd tonen er nog steeds niet. Toch bedankt, ik denk dat ik hoop dat de optie ooit nog een keer wordt toegevoegd. - Exupery


Dit wordt gesuggereerd in de volgende bug. Als gebruiker kun je ervoor stemmen.

Menu's zijn standaard verborgen


8
2017-10-27 10:44