Vraag Apple Mac Pro als onderdeel van een MaaS-cluster?


Heeft iemand geprobeerd een Apple Mac Pro in een MaaS-cluster te plaatsen?

In principe hebben we een interne cluster voor ontwikkelingssamenstellingen, continue integratie, geautomatiseerde tests enz. We moeten Linux, Windows en Mac ondersteunen. Tot nu toe betekent dat, één proces voor alles hebben, maar de Macs. Deze opzet is echter niet duurzaam. Het zorgt ervoor dat we alleen op de nieuwste MacOSX testen, waar we voor andere besturingssystemen twee versies terug testen / ondersteunen.

Hoe dan ook, het idee om de Apple-machines te beheren met MaaS en Juju. Lijkt erop dat MaaS ondersteuning heeft voor het besturen van de machines via Wakeup on lan (WOL), maar ik zie geen manier om Apple-hardware naar PXE op te starten.

Heeft iemand dit een keer geprobeerd? Hoe dan ook om een ​​Apple Mac Pro via IPMI te besturen? Misschien met een soort externe hardware?

Voor de duidelijkheid, we hebben het over het draaien van Ubuntu op de Apple-hardware als het host-besturingssysteem in de MAAS-cluster. De virtuele machines van kvm zouden MacOSX als gast draaien. Hiermee kunnen we OpenStack of Juju gebruiken om de virtuele machines te beheren, en het speelt goed met de Apple MacOSX-licentiebeperking die op echte Apple-hardware moet worden uitgevoerd.


2
2018-03-31 13:22


oorsprong
antwoorden: