Vraag Waar is .bashrc?


Ik voel me stom om het te vragen, maar ik kan nergens het antwoord vinden. Ik probeer te volgen deze instructies om mijn bash-prompt te bewerken, maar er is nee .bashrc in mijn gebruikersdirectory (~/.bashrc), of in mijn basismap of in de map van het hoofdbestandssysteem.

Er is geen .bashrc in /etc/ (er is een bash.bashrcechter).

Maak ik een .bashrc bestand in mijn gebruikers- of homedirectory? Bestaat er een betere, recentere reeks instructies voor het aanpassen van de bash-prompt?


84
2018-04-28 15:13


oorsprong


U hoeft .bashrc niet te vinden / te bewerken /etc/. Er zou een moeten zijn .bashrc bestand in uw thuismap. Probeer te openen / bewerken ~/.bashrc. Maar daarvoor zou ik ook moeten vragen of je nieuw bent bij Linux. Als je Linux nog niet kent, kan ik hier gedetailleerde instructies plaatsen. - Ankit
Alle bovenstaande antwoorden raden aan om je aliassen in te zetten .bashrc, maar je moet ze erin stoppen .bash_profile  Bewerk Maak geen a om te verduidelijken .bashrc als het alleen hiervoor is, maak of wijzig ~/.bash_profile - Louis Maddox
@Louis Aliassen definiëren in .bash_profile is fout. In Ubuntu .profile (die wordt uitgevoerd voor inlogshells) bronnen .bashrc wanneer het een interactieve bashshell is. Dus aliassen plaatsen .bashrc (of .bash_aliases, ingekocht .bashrc) definieert ze in alle interactieve bash-shells. Aliassen in .bash_profile opbrengsten dit probleem, en anderen. Zien deze, dat, deze posten de standaardinstelling ~/.bashrcopmerkingen waarin wordt aanbevolen aliassen daar of in te plaatsen .bash_aliases. - Eliah Kagan
Oh wauw, het spijt me heel erg als ik iemand heb misleid. Ik schreef die opmerking slechts een paar maanden voor het gebruik van Linux. Eigenaardig dat ik ze nu heb .bashrc en kochten mijn .bashrc in .bash_profile met code gekopieerd van dit SuperUser-antwoord ("Verkrijg de aliassen en functiesBedankt voor het corrigeren van deze veelgehoorde vragen, Eliah, echt een leuk antwoord hier! - Louis Maddox
Antwoord voor vergelijkbare vraag voor Windows is hier Git voor Windows: .bashrc of equivalente configuratiebestanden voor de Git Bash-shell - Michael Freidgeim


antwoorden:


Vergeet niet dat het een verborgen bestand is in je homedirectory (je zou niet de eerste zijn om een ​​a te doen ls -l en denken dat hij er niet is).

Doe een:

ls -la ~/ | more

Er zou een moeten zijn .bashrc op de eerste pagina. Maak het niet alleen met:

vi ~/.bashrc

en voeg de regels toe die je eraan moet toevoegen.

Toestemmingen van mijn .bashrc zijn:

-rw-r--r--  1 discworld discworld  3330 Mar 10 16:03 .bashrc

(chmod 644 .bashrc het maken rw r r).


110
2018-04-28 15:18Dat was het precies - verborgen bestand, en ik dacht niet verder te kijken dan het voor de hand liggende. Bedankt - misschien helpt dit andere shmucks zoals ik ook. :) - JeanSibelius
Ik begrijp het niet sudo... lijn, is dit niet touch ~/.bashrc? - lgarzo
@Rinzwind Ik denk dat die regel nog steeds een extra punt in de bestandsnaam heeft. - lgarzo
Nee, er was geen extra punt! Ik ontken dat er 2 fouten in die opdracht zijn geweest! : D = - Rinzwind
Sorry mijn fout! : P - lgarzo


Gebruikers specifiek, standaard verborgen.

~/.bashrc

Zo niet, maak er dan gewoon een.

Systeembreed:

/etc/bash.bashrc

20
2018-02-19 05:53

Er is een .bashrc in de thuismap van elke gebruiker (99,99% van de tijd) en een systeembreedte (waarvan ik de locatie niet ken in Ubuntu).

De snelste manier om toegang te krijgen is nano ~/.bashrc van een terminal (vervangen nano met wat je maar wilt gebruiken).

Als dit niet aanwezig is in de thuismap van een gebruiker, is het systeemomvattend .bashrc wordt gebruikt als een terugval als het wordt geladen vóór het bestand van de gebruiker. Je zou het gewoon kunnen kopiëren en plakken (met root-rechten natuurlijk), maar een .bashrc is niet helemaal noodzakelijk (het kan nodig zijn om dingen te laten werken, ik ben er niet achter gekomen) op gebruikersniveau omdat het meestal de systeembrede overschrijft met gebruikersspecifieke tweaks. Je zou je eigen kunnen schrijven.

De belangrijkste componenten voor die gebruikers kunnen tweaken zijn PS1 (de Bash-prompt wordt standaard weergegeven user@localhost:pwd $) en aliassen, evenals het instellen van een kleurprompt en misschien PS2 (bezet statusbericht).


11
2018-04-28 15:40

Het is verborgen vanwege de . de bestandsnaam begint met. Maak een lijst met

ls -al

of schakel "Verborgen bestanden weergeven" in het menu Beeld in nautilus (Ctrl-H zal ook de truc doen).

Je kunt het bewerken met je favoriete teksteditor vanuit je homedirectory, bijvoorbeeld cd om naar je thuismap te gaan en vervolgens:

emacs .bashrc

5
2018-04-28 22:10

Gebruik gedit ~/.bashrc, het zal je toestaan ​​om te wijzigen ~/.bashrc gedit gebruiken.


3
2018-02-04 07:40

Als .bashrc bevindt zich niet in je thuismap, zelfs nadat je de verborgen bestanden hebt vermeld, kun je deze kopiëren van:

/etc/skel/.bashrc

2
2017-08-04 08:52

indien niet in de homedirectory, kunt u gewoon kopiëren van /etc/bash.bashrcen maak het bron voor uw terminal, door uw terminal in te typen source .bashrc uit je thuismap na het kopiëren.


1
2018-06-26 14:47

Gebruik nano ~/.bashrc om het .bashrc-bestand te openen en te bewerken. (Hiermee wordt het bestand gemaakt als het nog niet bestaat)


1
2018-03-13 11:50Je hebt het niet nodig sudo om je eigen te bewerken ~/.bashrc - muru


Als u codering gebruikt en vanaf de opdrachtregel werkt, ziet u deze mogelijk niet als u de echte startdirectory eerst moet koppelen (in tegenstelling tot in de grafische gebruikersinterface waar dit automatisch gebeurtallall) met de opdracht:

ecryptfs-mount-private

(Ik had dezelfde vraag en struikelde over deze vraag, maar vond die mijn antwoord in plaats daarvan in het leesmij)


0
2018-05-21 14:04