Vraag Wat is het verschil tussen een langdurige release en een normale release?


Wat zijn de verschillen tussen een Ubuntu Long Term Support-release (LTS) en een normale release?


85
2017-12-06 01:42


oorsprong
antwoorden:


Er is om de zes maanden een nieuwe release (in april en oktober), met het versienummer jaar maand (bijvoorbeeld: 16.04 werd uitgebracht in april 2016). Om de twee jaar is de release van april een ondersteuningsversie op lange termijn.

  • Alle normale releases (13.04 en hoger) worden alleen ondersteund voor 9 maanden.

  • Alle LTS-releases (12.04 en later) worden ondersteund voor vijf jaar op zowel het bureaublad als de server.
    Oudere versies hadden enigszins verschillende ondersteuningscycli, maar deze zijn niet opgenomen omdat ze nu allemaal niet worden ondersteund. Zie de Ubuntu Wiki voor historische informatie.

Nu betekent ondersteuning:

  • Updates voor potentiële beveiligingsproblemen en bugs (geen nieuwe versies van software)

  • Beschikbaarheid van commerciële ondersteuningscontracten van Canonical

  • Ondersteuning door Landscape, Canonical's enterprise-oriented server management toolset

De Desktop verwijst naar de pakketten die zich in de hoofd en beperkt repository's, dit zijn degenen met het kleine Ubuntu-pictogram ernaast in Synaptic of zijn gemarkeerd als respectievelijk ondersteund in het Software-Center.

De Server pakketten zijn die in de "server-ship" en "supported-common" zaden (er is een directory van alle verschillende zaden beschikbaar).

Dit is hoe dit eruit ziet:

Image depicting

Afbeelding van Ubuntu.com

De primaire reden voor het gebruik van een LTS-release is dat dit kan ervan afhankelijk zijn regelmatig worden bijgewerkt en daarom veilig en stabiel.

Alsof dit nog niet genoeg was, geeft Ubuntu extra versies van de laatste LTS vrij tussen releases, zoals 14.04.1, die alle updates tot dit punt bevatten. Dit wordt een Point-Release genoemd (of soms momentopname). Die worden zo nodig elk kwart tot half jaar vrijgegeven.

Naast ondersteuning zijn er ontwikkelingsstrategieën die een LTS-release differentiëren:

  • De baseren van het besturingssysteem, Debian, wordt geleverd in drie versies: stabiel, testen en onstabiel. Normaal gesproken is Ubuntu gebaseerd op Unstable; de LTS-releases zijn gebaseerd op testen. Beginnend met 14.04 LTS, alle nieuwe releases zullen gebaseerd zijn op Debian wankel.

  • De ontwikkelingsinspanning voor een LTS-release was gericht op het bieden van een Keihard; zeer stabiel basis, niet alleen voor klanten die de LTS-release willen, maar ook voor de komende drie Ubuntu-versies.


Dankzij Oli voor het demystificeren van dat laatste deel was ik er niet helemaal zeker van.


89
2017-12-06 02:14Betekent dit dat elke Ubuntu-versie zijn eigen repositories heeft? - Olivier Lalonde
@Olivier Ja, dat doen ze - Stefano Palazzo♦
Waarom gebruikt Ubuntu eigenlijk Debian's Unstable en Testing voor zijn normale en LTS-releases (respectievelijk)? - matt
Dit antwoord lijkt vreselijk verwarrend met veel van vóór / na deze ver., Als dit anders dat. Kan historische informatie voor de bondigheid worden verwijderd? - kiri
@ minerz029, ik ben het ermee eens dat het gecompliceerd is, maar ik zou het compleet willen maken zolang 12.04 nog steeds in uitvoering is. - magu_


Het belangrijkste voor de meeste mensen is hoe lang je een installatie kunt gebruiken zonder een release-upgrade uit te voeren. Een niet-LTS-versie van Ubuntu krijgt pas 9 maanden na de release updates, dus om up-to-date te blijven, wat van cruciaal belang is, moet je twee keer per jaar upgraden; je moet upgraden via elke Ubuntu-versie ...

Omgekeerd wordt een Ubuntu LTS-release 5 jaar lang ondersteund en kunt u direct upgraden van LTS naar LTS. Dit geeft je een langlevende, solide basis om te targeten en te testen, waardoor het supereenvoudig is om te releasen en te upgraden wanneer je dat wilt. Het is daarom ideaal voor massale implementatie, systemen met hoge beschikbaarheid en alleen mensen die niet van release-upgrades houden.

In de laatste twee LTS-versies zijn point-updates beschikbaar gemaakt om nieuwere hardware te ondersteunen (het is een kernel, stuurprogramma en X-stack), wat de bruikbaarheid van de LTS-versies tijdens hun levensduur verhoogt. De originele stapels worden ook behouden.

De meeste andere toepassingen zullen geen versies verspringen, dus het zorgt voor een solide, voorspelbare implementatie.

In termen van het Ubuntu-ontwikkelingsproces haalt Ubuntu veel van zijn pakketten van Debian. Debian heeft ook meerdere versies (stabiel, testend en onstabiel) die meestal correleren met de leeftijd van het pakket. Het pakket pull voor een LTS zal de stabielere Debian-versie begunstigen. Ik ben er zeker van dat er uitzonderingen zijn.

Er is ook vermoedelijk meer aandacht voor het oplossen van bugs voor een LTS-release. Meer mensen hebben een gevestigd belang bij het succes van een LTS, dus ik zou graag willen dat er meer mensen zijn die de pre-release testen.


41
2017-12-06 02:07Voor de duidelijkheid, wat is LTS + 1, LTS + 2, etc.? - Clay Smalley
@ClaySmalley de volgende versie na de LTS-release wordt LTS + 1 genoemd (ook de volgende versie van ubuntu wordt soms bijvoorbeeld maverick + 1 of ubuntu + 1 genoemd) - Stefano Palazzo♦
Pardon, zijn er statistieken over hoeveel mensen LTS gebruiken en hoeveel gebruikt de nieuwste versie, of statistieken die dat kunnen laten zien? - Daniyal


Eerdere desktop LTS-releases werden ondersteund 3 jaar.

Ubuntu 12.04 LTS wordt echter wel ondersteund 5 jaar zowel voor desktop- als serverreleases.


3
2018-03-01 00:18

Canonical biedt beveiligingsupdates voor de LTS-releases gedurende 3 jaar op de desktop en 5 jaar voor de serverversie. De normale release wordt slechts 18 maanden lang ondersteund met updates.


2
2017-12-06 01:53Ook beginnend met 10.04 Ubuntu is gebaseerd op Debian Testing voor de LTS-releases. (Hoewel meestal het merendeel van de software uiteindelijk een beetje nieuwer is tijdens de release). - NightwishFan


Simpel gezegd introduceren LTS-releases minder nieuwe technologieën dan normale releases en vervangen deze door langdurige ondersteuning van de oudere, meer beproefde technologieën die bewezen zijn dat ze werken zoals gezegd.


1
2017-07-26 05:20