Vraag Hoe kun je Unity verwijderen?


In eerdere versies van Netbook Remix kon ik de netbook-launcher uitschakelen en gewoon een lege desktop hebben. Ik vond de snelheid van de Netbook-versie leuk, maar niet de interface, dit werkte goed voor mij.

Hoe kan ik Unity verwijderen?

Het zou ook handig zijn om verwijderingsinstructies te hebben voor alle versies van Ubuntu.


86
2017-10-12 05:58


oorsprong


Wat is er mis met het daar laten zoals het is en gewoon inloggen classic? Het is een paar bytes in je systeem en voorkomt dat je dingen breekt als je het laat staan;) - Rinzwind
In antwoord op de bovenstaande vraag van Rinzwind: tenminste voor mij in 12.04 speelde Unity niet goed met Gnome Classic. Meer specifiek, elke keer dat ik probeerde een Gnome Classic-sessie te starten, begon Unity op onverklaarbare wijze in plaats daarvan. Maar sinds ik Unity uit het systeem verwijderde (met behulp van het Ubuntu Software Center), is Gnome Classic prima opgestart. Ik zou echt willen dat Ubuntu gewoon een Gnome-shell-smaak zou geven! - Lexalt
@Rinzwind Bijvoorbeeld bij het loggen vanaf een vnc-verbinding. - Tom


antwoorden:


Voor 12.04

Verwijder de volgende pakketten:

sudo apt-get remove unity unity-2d unity-2d-panel unity-2d-spread unity-asset-pool unity-services unity-lens-files unity-lens-music unity-lens-applications gir1.2-unity-5.0 unity-common indicator-sound indicator-power indicator-appmenu libindicator7 indicator-application indicator-datetime indicator-messages libnux-2.0-0 nux-tools libunity-misc4 unity-2d-common

syslinux-legacy wordt geïnstalleerd, maar dit kan veilig worden genegeerd.

Opmerking: nadat Unity is verwijderd met behulp van de hierboven beschreven methode, op voorwaarde dat LightDM niet op een andere manier is verwijderd, wordt u nog steeds begroet met de LightDM-desktopmanager bij het opnieuw opstarten in Ubuntu. Maar als Unity is verwijderd, heeft LightDM geen desktops meer om te beheren, en dus zal proberen om in te loggen van LightDM een foutmelding geven. Vanuit LightDM kunt u "CTRL + ALT + F1" gebruiken om een ​​terminal te verlaten, van waaruit u desgewenst een nieuwe bureaubladomgeving kunt installeren. Bijvoorbeeld, sudo apt-get install gnome-core kan worden gebruikt om de Gnome Desktop Environment vanaf de terminal te installeren, of sudo apt-get install lxde kan worden gebruikt om LXDE vanaf de terminal te installeren, enz. U krijgt de keuze tussen bureaublad-beheerders "lightdm" en "gdm" tijdens het installatieproces van de desktop. Het selecteren van "lightdm" werkt met zowel de Gnome Desktop Environment als LXDE.

Voor 11.10

Verwijder de volgende pakketten:

sudo apt-get remove unity unity-2d-places unity-2d unity-2d-panel unity-2d-spread unity-asset-pool unity-services unity-lens-files unity-lens-music unity-lens-applications gir1.2-unity-4.0 unity-common indicator-sound indicator-power indicator-appmenu libindicator6 indicator-application evolution-indicator indicator-datetime indicator-messages libnux-1.0-0 nuxtools

Hiermee worden Transmission en Tomboy verwijderd, geen probleem daar, installeer ze gewoon opnieuw na gebruik

sudo apt-get install tomboy transmission

of je kunt gewoon zoek naar eenheid in het Software Center en verwijder het.

Voor 11.04

De eenvoudigste manier om Unity niet te gebruiken, is om gewoon de klassieke desktop te gebruiken:

Om daadwerkelijk eenheid te verwijderen, moet je de volgende pakketten verwijderen, dit laat gewoon de "klassieke" optie op het inlogscherm achter:

  • unity, libnux, unity-place-applications, unity-place-files

of je kunt gewoon zoek naar eenheid in het Software Center en verwijder het.

Als u problemen hebt met de prestaties of als uw videokaart op de zwarte lijst staat maar u deze nog steeds wilt proberen, kunt u altijd de 2D-interface bekijken:

Voor 10.10 uur:

Naast het verwijderen van de eenheidspakketzoektocht naar ubuntu-netbook in het Ubuntu Software Center en verwijder de pakketten ubuntu-netbook en ubuntu-netbook-default-settings.

Hiermee wordt uw installatie teruggezet naar een traditionele desktop met 2 panels en GNOME.

Gelijkwaardig aan: Hoe kan ik de "Ubuntu Netbook Edition" -optie uit het GDM-sessiemenu verwijderen?


59
2018-01-04 19:45dit antwoord mist nu instructies voor Quantal en Raring. - strugee
Hoe zit het met 14.04? - Mina Michael
Kunt u dit antwoord alstublieft bijwerken om latere versies van Ubuntu te ondersteunen.
Werk je antwoord alstublieft bij voor de nieuwste versie van ubuntu 16.04 - A Umar Mukthar


enter image description here


10
2017-09-17 07:40

U zou naar de beheerder van het inlogscherm moeten kunnen gaan en selecteren om te starten in "Ubuntu Desktop Edition" in plaats van "Ubuntu Netbook Edition" als standaard daar.

Het is beschikbaar in het systeemmenu, maar omdat ik de Nederlandse vertaling van Ubuntu gebruik, is de exacte naam ervan in het Engels of andere talen mij onbekend. Ik hoop dat dit helpt, ongeacht :-)

U kunt ook per sessie de bureaubladomgeving wijzigen die u start. Klik gewoon op uw gebruikersnaam in het inlogscherm en in de onderste helft van het scherm zou u een sessiekeuzesleutel moeten gebruiken die standaard "Ubuntu Netbook Edition" is. Verander het naar bureaublad en je bent klaar om te gaan.

Houd er rekening mee dat hiermee de Netbook-editie niet wordt "verwijderd", maar alleen wordt uitgeschakeld. De juiste procedure is waarschijnlijk om de geïnstalleerde pakketten ervoor te verwijderen. U kunt het ubuntu-netbook-pakket verwijderen om dit te doen.


7
2017-10-12 06:16Bedankt voor het antwoord, ik heb dit ook gedaan en het is hetzelfde resultaat als wanneer ik de toepassing had verwijderd van het opstarten of de installatie ervan had verwijderd. Ik krijg het witte scherm van de dood. Het lijkt erop dat al het andere werkt, maar ik kan het uiterlijk voor achtergronden niet aanpassen.


De schoonste manier om dit te doen, het verwijderen van alle afhankelijkheden, reinigt ook alle bestaande configuratiebestanden:

apt-get autoremove --purge unity-*

Doe dit niet totdat je begrijpt wat je probeert te doen.


5
2018-04-30 15:46

14.04

in terminal (Ctrl + Alt + T) run:

sudo apt-get remove --purge unity

sudo apt-get remove --purge gnome-shell

sudo apt-get remove --purge lightdm

sudo apt-get autoremove

Reboot.

Maar doe overwegen het antwoord van bodhi.zazen


4
2018-06-02 19:53

Voor 12.04

Stap 1: Op voorwaarde dat u dat wilt vervangen Eenheid met een andere desktopomgeving, installeer eerst de vervangende desktopomgeving. U kunt bijvoorbeeld "gnome-core" als volgt installeren:

sudo apt-get install gnome-core

Als u "gnome-core" als vervanging installeert, wordt u gevraagd om te kiezen tussen de "lightdm" of de "gdm"desktop manager tijdens het installatieproces (het selecteren van" lightdm "werkte voor mij, ik heb niet geprobeerd de" gdm "optie te selecteren.)

Stap 2: Verwijder de hoofdcomponenten van "Unity" als volgt:

sudo apt-get remove unity unity-2d unity-2d-panel unity-2d-shell

Opmerkingen:

(A) Hoewel de vraag alleen vraagt ​​hoe Unity te verwijderen, neem ik instructies op voor het installeren van "gnome-core" als een vervanging voor Unity zodat een beginnende gebruiker niet zonder een bureaublad wordt achtergelaten nadat Unity is verwijderd. Natuurlijk kan stap 1 (het installeren van "gnome-core" of een andere desktopomgeving) worden overgeslagen. Maar als stap 1 wordt overgeslagen, raadpleegt u de opmerking (D) hieronder over wat u moet doen als u door LightDM wordt begroet zonder dat u overblijvende desktops hoeft te beheren.

(B) Het bovenstaande kan ook worden bereikt met behulp van het Ubuntu Software Center in plaats van op een terminal. In plaats van Stap 1, doorzoek het Ubuntu Software Center voor "gnome-core" en installeer vervolgens het bijbehorende pakket. In plaats van stap 2, doorzoek het Ubuntu-softwarecentrum op 'eenheid' en verwijder vervolgens de volgende vier pakketten: (1) eenheid; (2) eenheid-2d; (3) eenheid-2d-paneel; en (4) unity-2d-shell.

(C) Sommige hebben voorgesteld om het "gnome-shell" -pakket te installeren in plaats van het "gnome-core" -pakket. Maar in mijn ervaring werkt het installeren van "gnome-core" vanaf een terminal goed, zonder iets te breken. Later kunt u desgewenst het volledige Ubuntu-softwarecentrum gebruiken om de volledige "GNOME Desktop-omgeving met extra componenten" toe te voegen.

(D) Als stap 1 (installeren van "gnome-core" of een andere desktopomgeving) wordt overgeslagen voordat Unity wordt verwijderd, mits LightDM niet op een andere manier is verwijderd, wordt u nog steeds begroet met de LightDM-desktopmanager bij het opnieuw opstarten in Ubuntu. Maar als Unity is verwijderd, heeft LightDM geen desktops meer om te beheren. Van LightDM, kunt u gebruiken "Ctrl + alt + F1"om een ​​terminal te verlaten en vanaf de terminal kan een nieuwe desktopomgeving worden geïnstalleerd met behulp van" sudo apt-get install gnome-core "(om de Gnome Desktop Environment te installeren) of" sudo apt-get install lxde "(om te installeren LXDE), etc. Tijdens het installatieproces van de desktop kan je een keuze krijgen tussen desktopdisplays "lightdm" en "gdm". Het selecteren van "lightdm" werkte goed voor mij. Ik kan niet verifiëren of het selecteren van "gdm" zal werken.

(E) Ik zou willen dat Ubuntu een officieel erkende Gnome-shell zou uitbrengen aroma / aanpassen (bij voorkeur met LightDM in plaats van GDM). Zou de noodzaak om het bovenstaande te doen elimineren! (Ik zal het proberen Linux Mint 13 zodra het in mei of juni is uitgebracht.)


3
2018-03-01 09:07

U kunt Unity via het Software Center verwijderen, (Toepassingen ➜ Ubuntu Software Center). Type unity in het zoekvak, selecteer Eenheid en selecteer vervolgens verwijderen (zie screenshot)

enter image description here

U moet alle applicaties selecteren die aan Unity zijn gekoppeld om deze volledig te verwijderen.


2
2018-06-02 19:40

Om eerlijk te zijn, omdat je nieuw bent bij Ubuntu, is het waarschijnlijk het gemakkelijkst om een ​​nieuwe kubuntu-installatie te doen.

Uw gegevens in / home worden bewaard.

Je kunt zien dat de link darent je heeft gegeven voor het verwijderen van Unity, maar de commando's verschillen enigszins tussen releases en ik weet niet zeker of iemand nog instructies voor 14.04 heeft gepost. U kunt een oude lijst gebruiken, maar mogelijk moet u de lijst zelf debuggen.

Het andere probleem dat je zult hebben, gdm maakt deel uit van gnome (eenheid), dus je hebt een aantal van de gnome libs (pakketten) nodig. Als je alle gnome-dingen wilt verwijderen, moet je kdm gebruiken.


1
2018-06-02 19:38

In terminal type in: sudo apt-get remove unity om Unity te verwijderen, en sudo apt-get remove lightdm om LightDM te verwijderen


0