Vraag Hoe installeer ik Chromium vanaf de opdrachtregel?


Ik heb al geprobeerd het Ubuntu Software Center te gebruiken, maar het zal de Chromium-browser niet installeren. Hoe kan ik het via de terminal installeren?


86
2018-02-03 00:26


oorsprong
antwoorden:


Je kunt in de terminal typen:

sudo apt-get install chromium-browser

143
2018-02-03 00:34

Eerst krijgen chromium door te typen :

 sudo apt-get install chromium-browser

int de terminal, voer het wachtwoord in, indien aanwezig. Typ vervolgens "

chromium-browser

om de browser te starten. Er verschijnt een melding waarin u wordt gevraagd of u de standaardbrowser wilt instellen of niet. Configureer het zoals u wilt en u bent klaar om te gaan.


9
2018-01-21 12:59om Chromium te gebruiken, zou u moeten uitvoeren chromium-browser niet google-chrome. Corrigeer het alsjeblieft. Bovendien was het al eerder gepost. Waarom heb je dit antwoord opnieuw geplaatst? - Mostafa Ahangarha


Voor nieuwe gebruikers die net beginnen met Ubuntu en Google Chrome willen installeren, hier is de snelste manier om het te doen. Er zijn veel manieren om Google Chrome te installeren in Ubuntu. Sommigen gaan liever rechtstreeks naar de downloadpagina van Google Chrome en krijgen het deb-installatieprogramma.

Anderen geven er de voorkeur aan om het via PPA te installeren vanaf de Chromium-build. Ik geef er de voorkeur aan om het via de opdrachtregel te downloaden met de opdracht wget en het te installeren. De opdrachtregelmethode is de snelste en dit is wat deze post u gaat laten zien.

Zoals u wellicht al weet, is Google Chrome van niets naar een van de populairste webbrowsers gegaan. In feite is het mijn favoriete webbrowser. Ik ben begonnen met Internet Explorer, vervolgens naar Firefox verhuisd en ben eindelijk overgestapt op Google Chrome.

Ik vertel u niet om over te schakelen, maar als u Chrome in Ubuntu wilt, ga het dan halen.

Als u aan de slag wilt gaan met Chrome, heeft u weinig opties. Eerst kunt u Firefox gebruiken en naar de downloadpagina van Chrome gaan en daar een kopie downloaden. Als u niet vertrouwd bent met het gebruik van de opdrachtregel, kunt u deze methode gebruiken.

Voor gebruikers die vertrouwd zijn met het gebruik van de opdrachtregelconsole, gebruikt u de onderstaande opdrachten om Google Chrome te downloaden.

cd /tmp

De 64-bit versie kan worden gedownload via deze link.

wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_amd64.deb

Google Chrome ondersteunt niet langer 32-bits.

Na het downloaden voert u de onderstaande commando's uit om het te installeren.

sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb; sudo apt-get -f install

Dat is het! Na het installeren gaat u naar Unity Dash en zoekt u naar Chrome en start u het op.

Genieten!


-2
2017-10-24 08:16Chromium en Google Chrome zijn niet hetzelfde. Dit zou een goed antwoord zijn geweest als de vragen waren 'hoe kan ik Google Chrome installeren' ... - don.joey