Vraag Kan ik de fans besturen in een Gigabyte Aero 15?


Ik wil weten of iemand van hier een Gigabyte Aero 15-laptop heeft en of hij / zij de fans kan besturen.
Deze laptop is van 2017, met een 7e gen. Intel Core i7-7700HQ en een Nvidia GTX 1060 met 6Gb. Dit is een geweldige laptop, dun, compact, lichtgewicht maar toch krachtig en een lange levensduur van de batterij.
Ik ben er erg blij mee, behalve dat ik de fans niet kan controleren tijdens het uitvoeren van Ubuntu, ondertussen is dit mogelijk onder Windows 10.
Ik wil weten of het mogelijk is om de fans onder Ubuntu te besturen, omdat het behoorlijk heet wordt onder wat belasting met dit besturingssysteem.
Behalve die gril en enkele andere: sommige Fn-toetsen werken helemaal niet en bij het aansluiten van een externe monitor wordt Grub niet weergegeven (ik vermoed dat dit een probleem is tussen Intel en Nvidia GPU's).
Ik ben best blij met het gebruik van Ubuntu, maar als ik de fans zou kunnen besturen, zou het perfect zijn, het Fn-toetsenprobleem kan gemakkelijk worden opgelost door de functietoetsen toe te wijzen aan een andere aangepaste sneltoets, en aangezien ik alleen Ubuntu en Windows 10 gebruik, is het gemakkelijk om het GRAM-menu te onthouden.
Dus mijn grootste probleem zijn de fans.
Zou iemand kunnen begeleiden om te weten of ik de fans kan controleren, alstublieft?

Alvast bedankt!


2
2018-03-30 13:51


oorsprong


Ik heb precies dezelfde machine en hetzelfde probleem op Ubuntu 18.04.1. Het wordt te heet, de ventilator reageert op de temperatuur, maar niet genoeg. De CPU kan tot boven de 90 graden komen en de ventilatoren zijn nog steeds ~ 70%. Het maakt de machine echt niet veilig om te gebruiken op Ubuntu. - José Manuel


antwoorden:


Ik heb de AERO15 met Ubuntu 17.10.

Toetsenbord:

Er zijn een aantal problemen met het toetsenbord geweest van ghosting tot standaardcombinaties die niet werken. Uiteindelijk stuurde ik de mijne in en zij probeerden te beweren dat het toewijzen van de FN-toets aan de gewenste toetsenbordcombinatie (Ctrl + Alt + Shift + S in mijn geval) de enige mogelijke oplossing is. Na wat ruzie wisselden ze het toetsenbord, maar de nevenkwesties bleven bestaan.

GPU:

Ik heb hierover berichten geplaatst reddit een tijdje terug en de kern van het was

Beide fans op de aero zijn verbonden met zowel de CPU als de GPU, dus er is geen speciale GPU-fan (voor zover ik weet door naar de heatpipes te kijken). Ik heb wel geverifieerd of mijn fans zijn opgevoerd toen ik de GPU ook laadde.

Tot zover de besturing van de GPU. Ik heb geprobeerd om Nvidia-Prime te gebruiken om te selecteren wanneer een GPU (dedicated of geïntegreerd) wordt gebruikt, maar ik bleef me meteen afmelden.

Ik heb ook geprobeerd de power config-tool te gebruiken om de ventilatorsnelheden zelf in te stellen, maar pwm-config beweerde altijd dat er geen specifieke modules (fans om te bedienen) beschikbaar waren.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de GPU in het BIOS uit te schakelen als ik het niet nodig heb. Ik zal het waarschijnlijk verkopen zodra ik klaar ben met mijn studie en mezelf een XPS15 krijg zonder een NVIDIA-kaart en slechts een afzonderlijke desktop-pc voor spellen.


0
2018-04-18 12:20Dank je. Ik ben niet van plan het te verkopen, ondanks dat dit een geweldige machine is, en ik weet dat een desktop pc veel beter is dan een laptop voor gaming, maar ik beweeg elke dag en soms ontmoet ik mijn vrienden om samen games te spelen in dezelfde huis. Met de grub boot ik niet meer de laptop op die is aangesloten op het externe scherm, dus heb ik dat probleem "opgelost" en het laadt eigenlijk veel sneller op, het lijkt erop dat als ik een externe monitor aansluit, het een GPU-switching betreft die ondertussen opstart en het is pijnlijk langzaam (beide besturingssystemen). In ieder geval bedankt voor je antwoord. - Carlos Martínez Medina