Vraag Hoe OTF-lettertypen te installeren?


Ik weet hoe ik TrueType-lettertypen moet installeren (door ze te kopiëren naar /usr/share/fonts/truetype en doen sudo fc-cache -f) maar hoe zit het met OTF-indelingen?

Ik heb geen geschikte map gevonden om ze naar te kopiëren.


87
2017-12-21 08:34


oorsprong
antwoorden:


De map waarnaar u op zoek bent, is /usr/share/fonts/opentype. Als het er niet is, kun je het gewoon maken. Kopieer daar je OTF-bestanden; dit zal het lettertype installeren voor alle gebruikers. Creëer vervolgens de cache van het lettertype met de opdracht sudo fc-cache -f -v.

U kunt ook lettertypen installeren per gebruiker op ~/.fonts/. Het maakt geen verschil of ze zich in submappen bevinden of welk type ze ook zijn. De mijne, bijvoorbeeld, zijn georganiseerd door gieterij.

U kunt ook gewoon dubbelklikken, dit opent ze met de Font Viewer, waarmee u ze met één klik kunt installeren:

alt text


120
2017-12-21 08:43Als u het lettertypestelsel breed wilt gebruiken, plaatst u uw lettertypen in / Usr / share / fonts / OpenType - karthick87
Is het niet nodig om de lettertype-cache te updaten? sudo fc-cache -f -v - gertvdijk
@StefanoPalazzo Ik heb het mis, maar er ontbreekt iets in je antwoord: alleen het aanmaken van de map zal niets installeren ;-) - guntbert
In eerdere releases herinner ik me dat installatie fonts vrij eenvoudig was, maar nu in 14.04 is bijna onmogelijk. Ik probeer één voor één lettertypen toe te voegen met de Font Viewer en het kan niet worden geïnstalleerd. Ik moet veel Adobe-lettertypen toevoegen. Ik zat te denken om ze rechtstreeks te kopiëren en in de map te plakken /usr/share/font/opentype/ maar ik weet niet zeker of het werkt. Moet ik eerst de libotf zoals @Stefano zei? - Aradnix
Het lettertypevoorbeeld wordt niet geopend wanneer u dubbelklikt op het.otf-bestand. Hoe heet de viewer-tool voor lettertypen? - Frederick Nord


Je moet de map maken '/ Usr / share / fonts / OpenType', voeg dan het' otf 'bestand toe met het lettertype dat je wilt toevoegen, het werkt voor mij!


4
2018-04-21 23:50

Met behulp van de standaardbibliotheek op Linux worden de OTF-lettertypen niet geladen. Moet een verslavende bibliotheek installeren op basis van uw systeemconfiguratie, bijvoorbeeld libotf.


2
2018-01-30 23:57

Een andere benadering is om het OTF-lettertype naar TTF te converteren. Er zijn gratis online converters waarop u de OTF-lettertypebestanden uploadt en die vervolgens naar TTF worden geconverteerd. Je opent dan met de fontviewer en installeert zoals gewoonlijk. Ik heb dit net gedaan en het lettertype is prima geïnstalleerd.


0
2018-06-21 23:22