Vraag Hoe gebruikers en groepen beheren?


Gewoon overgeschakeld van 10.04 naar 11.10. Ik vraag me af over de beperkte opties in de GUI voor het beheer van gebruikers en groepen. Waar is de oude GUI om groepen, ID's, etc. te veranderen. Ik weet dat ik dit vanaf cli kan doen, dat is geen probleem. Maar ik wil deze comfortabele GUI terug.


87
2017-10-15 09:20


oorsprong
antwoorden:


Gnome-systeemtools voor 11.10 en latere Ubuntu-versies

De oude GUI voor gebruikers en groepen is beschikbaar door vanuit Software Center de. Te installeren gnome-system-gereedschappen pakket

enter image description here

of vanaf een terminal:

sudo apt-get install gnome-system-tools

Zoeken in Dash:

enter image description here

Klik op en de applet Gebruikers en groepen wordt uitgevoerd:

enter image description here


93
2017-10-15 09:42users-admin vanaf de opdrachtregel - Jonathan


Dit antwoord is samengevoegd uit een vraag over hoe je een gebruiker een beheerder kunt maken; terwijl het deze meer algemene vraag wel beantwoordt, het is de focus van de beheerder.

Een beheerder zijn bestaat uit (specifiek) groepslidmaatschap

Voordat u daadwerkelijk gebruikers en groepen beheert, moet u weten of u een of meer beheerders van gebruikers wilt maken wat het betekent om een ​​beheerder te zijn in Ubuntu.

Een beheerder kan opdrachten uitvoeren als root, op twee manieren:

Deze bevoegdheid wordt aan gebruikers verleend door lidmaatschap van de juiste groep.

 • In Ubuntu 11.10 en eerder zijn beheerders lid van de admin groep.
 • In Ubuntu 12.04 LTS en later zijn beheerders lid van de sudo groep.

Er zijn een paar complexiteiten:

 • De sudo groep bestaat in 11.10 en eerder, het wordt gewoon niet gebruikt (standaard).
 • De admin groep bestaat niet op een nieuw geïnstalleerd 12.04-systeem, maar het blijft bestaan ​​(en de leden blijven administratieve capaciteiten hebben) op Ubuntu 12.04-systemen opgewaardeerd van eerdere releases.

Daarom zijn hier enkele redelijke richtlijnen om een ​​gebruiker een beheerder in Ubuntu te maken:

 • Als u Ubuntu 11.10 of eerder gebruikt, plaatst u de gebruiker in de admin groep.
 • Als u Ubuntu 12.04 LTS (of hoger) gebruikt, plaatst u de gebruiker in de sudo groep, en als het admin groep bestaat, zet de gebruiker daar ook.

U hebt een paar opties voor het beheren van gebruikers en groepen.

Installeer en voer het klassieke hulpprogramma "Gebruikers en groepen" uit

Je zult misschien blij zijn om dat te horen (als John S Gruber heeft gewezen) het oude GUI-hulpprogramma voor het beheren van gebruikers en groepen bestaat nog steeds, hoewel u mogelijk het pakket moet installeren dat dit programma biedt. Ik heb het over het hulpprogramma dat is aangeroepen via menu-gestuurde interfaces via Systeem > Administratie > Gebruikers en groepen.

Dit klassieke hulpprogramma wordt geleverd door de gnome-system-gereedschappen Install gnome-system-tools pakket, dat u kunt installeren in het Software Center door op die link te klikken of in de Terminal door deze opdrachten uit te voeren:

sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-system-tools

De naam van de Gebruikers en groepen hulpprogramma is users-admin, zodat u het normaal in uw grafische interface kunt vinden, of u kunt het handmatig met die naam uitvoeren. Dat wil zeggen, hier zijn enkele manieren om het hulpprogramma uit te voeren nadat het is geïnstalleerd:

 • druk op alt+F2. Type users-admin. druk op invoeren.
 • druk op Ctrl+alt+T. Type users-admin. druk op invoeren.
 • Begin in Unity te typen users and groups. Zolang als gnome-system-tools is geïnstalleerd, de Gebruikers en groepen hulpprogramma zal verschijnen.
 • Als u een desktopomgeving gebruikt met menu's, zoek dan Gebruikers en groepen in de Administratie, Systeem gereedschapof voorkeuren menu.

Users Settings window (users-admin in Ubuntu 12.04)

Maar niet doen rennen sudo user-admin, of zelfs gksu/gksudo/kdesudo users-admin. users-admin zal eigenlijk niet werken wanneer uitgevoerd als root. (Het is ontworpen om te gebruiken PolicyKit liever dan sudo om de nodige rechten te verkrijgen om gebruikers en groepen op het systeem aan te maken en te wijzigen.)

users-admin authenticating via PolicyKit

Op sommige Ubuntu varianten, zoals Lubuntu, users-admin is al geïnstalleerd en is de standaardmanier om gebruikers en groepen te beheren.

Gebruik GNOME Control Center om gebruikers en groepen te beheren

De nieuwe, standaardmanier om gebruikers en groepen te beheren, is met het GNOME Control Center, toegankelijk via het sessiemenu. Klik op het tandwielpictogram in het bovenpaneel (in de rechterbovenhoek van het scherm) en klik op Systeem instellingen....

indicator-session menu showing "System Settings..." item, for opening GNOME Control Center

In Systeem instellingen (ook wel de GNOME Control Center), Klik Gebruikersaccounts (het staat onderaan, in de categorie "Systeem").

System Settings (GNOME Control Center), showing mouse pointer over "User Accounts"

Vervolgens kunt u gebruikers, waaronder de groepen waartoe ze behoren, met dit deel van het GNOME-controlecentrum beheren.

User Accounts window of GNOME Control Center

Gebruik commandoregelhulpprogramma's

Als jij...

 • Ubuntu Server of een ander Ubuntu-systeem zonder GUI uitvoert, of
 • gebruik liever de opdrachtregelprogramma's of
 • gebruiken een rare desktopomgeving die niet is uitgerust met een grafisch hulpprogramma om gebruikers en groepen te beheren

... dan kunt u gebruikers en groepen beheren vanaf de opdrachtregel.

Het aanbevolen hulpprogramma voor het toevoegen van een gebruiker vanaf de opdrachtregel (in Ubuntu, en ook in Debian en andere op Debian gebaseerde besturingssystemen) is adduser. De eenvoudigste manier om het te gebruiken is om te draaien:

sudo adduser --add_extra_groups gebruikersnaam
 • Mogelijk wordt u hierom gevraagd jouw wachtwoord eerst (dat is hoe sudo werken).
 • Vervolgens wordt u een reeks vragen gesteld. Behalve hun echte naam en wachtwoord, als u geen antwoord op een van de vragen hebt, drukt u gewoon op invoeren.
 • De gebruiker wordt lid van de standaardgroepen voor gebruikersaccounts die do vertegenwoordigen echte menselijke wezens, maar Niet doen hebben administratieve bevoegdheden.

screenshot showing adduser, run in a desktop environment that doesn't provide user management utilities of its own
Klik hier om als tekst te lezen.

Als u een gebruiker een beheerder wilt maken vanaf de opdrachtregel, voegt u deze gewoon toe aan de juiste groep. usermod is een uitstekend hulpmiddel voor dit doel. De -G vlag betekent dat u een of meer nieuwe groepen opgeeft, en de -a vlag betekent dat je bent toe te voegen deze voor elke groep waar de gebruiker al lid van is, in plaats van vervangen de oude lijst met groepen met een nieuwe.

Afhankelijk van welke versie van Ubuntu u gebruikt (zoals hierboven beschreven), gebruikt u een of beide van deze opdrachten:

sudo usermod -a -G sudo gebruikersnaam
sudo usermod -a -G admin gebruikersnaam

44
2017-08-10 19:39Ik heb een account gemaakt om je antwoord te verbeteren. Je hebt mijn leven veel gemakkelijker gemaakt (met een vork van ubuntu, Mint) - Jeremy Dicaire
Vraag hierover: "U kunt dan gebruikers beheren, inclusief de groepen waartoe zij behoren, met dit deel van het GNOME-controlecentrum." - Ik kon geen manier vinden om de standaard Ubuntu te gebruiken User accounts toepassing om een ​​groep aan een gebruiker toe te voegen. Weet jij hoe? Ik was in staat om het alleen te doen met users-admin tool. - OndrejM


U kunt gebruikers bewerken door onder Systeeminstellingen te gaan (zoek ernaar in de Dash of selecteer het als de eerste vermelding onder de powerwiek) en Gebruikersaccounts te selecteren.

System Settings screenshot with User Accounts highlighted

U kunt ook het Ubuntu Software Center doorzoeken of gebruiken apt-get om de te installeren gnome-system-tools pakket, voer dan uit users-admin daarna om met groepen te werken (bron).


12
2017-10-21 04:29Dat "Gebruikersaccounts" lijkt zo beperkt. Ik moet een account toevoegen aan een gebruikersgroep. Er bestonden eerder 'Gebruikers en Groepen'. Ik kan dit werk in de terminal doen, maar wilde weten waar het menu staat. - Chang
@Chang AFAIK dat menu is uit de standaardinstallatie gehaald. Maar nu ik beter weet wat je zoekt, heb ik snel gezocht en mijn antwoord bijgewerkt. Laat me weten of dit meer lijkt op wat je wilt. - Christopher Kyle Horton
Ik weet niet hoe beperkt deze Ubuntu-gebruikersinterface van "Gebruikersaccounts" is (ik gebruik nog steeds 10.10), maar ik begrijp waarom ze "Gebruikers en groepen" van Gnome hebben verwijderd: de groepen die in de selectievakjes staan ​​(in Geavanceerde instellingen) zijn hardcoded en vreselijk verouderd. Om nog maar te zwijgen over de selectie voor een "Administrator User" is behoorlijk verschillend van de standaardwaarden van Ubuntu voor de eerste gebruiker. - MestreLion
De "gebruikersaccounts" is gewoon VERKEERD ubuntu heeft de instelling op het pa- neelpaneel te ver naar beneden afgerond, zodat gebruikers zichzelf niet zullen beschadigen. Als ze een controlepaneel voor dummies gaan maken, moeten ze een schakelaar of een andere eenvoudige methode toevoegen voor hoofdgebruikers om toegang te krijgen tot de normale besturingselementen zonder 100 normale en verwachte standaardtools te hoeven installeren. - Kendrick
@Kendrick AFAIK moet het GNOME-project de schuld krijgen, niet Ubuntu. Ubuntu erft gewoon wat GNOME dan ook stroomopwaarts beslist, op een paar uitzonderingen na. Dit is slechts een van de veranderingen die nodig was om de overgang naar GNOME 3 te maken. - Christopher Kyle Horton


Voor het toevoegen en verwijderen van standaard- en beheerdersgebruikers zou ik u aanraden de standaardtool te gebruiken waar Alex in vermeld heeft zijn behulpzaam antwoord. U moet het programma ontgrendelen en vervolgens linksonder op de "+" klikken. U kunt ook wachtwoorden beheren met deze tool.

Als u groepen moet toevoegen of gebruikers aan groepen moet toevoegen, kunt u de gnome-system-gereedschappen (Platformoverschrijdende configuratiehulpprogramma's voor GNOME) pakket.

Na het toevoegen van dat kunt u de aanvullende instellingen vinden door te zoeken op de dash voor Users and Groups


1
2017-08-10 03:33

U kunt zowel standaardgebruikers als beheerders toevoegen met behulp van de settings->user accounts ruit. U kunt het wachtwoord instellen nadat het account is toegevoegd.

Als u meer fijnmazige controle wilt over welke groepen een account heeft, moet u de usermod programma.


-1
2017-08-10 02:02