Vraag "Falen om extra gegevensbestanden te downloaden" met ttf-mscorefonts-installer op Ubuntu 16.04


Ik heb meldingen ontvangen over "het niet downloaden van extra gegevensbestanden" van update notifier. Het vroeg me om lettertypen in verzoek van de te downloaden ttf-mscorefonts-installer pakket. Wanneer ik echter op "Deze actie nu uitvoeren" klik, verschijnt er een venster (zie onderstaande afbeelding) en het is nooit gedownload.

enter image description here

Het blijft "wachten op headers" tot de time-out. Hetzelfde zal gebeuren als ik de wget in terminal om het pakket te downloaden:

wget downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe
--2016-05-02 11:57:32--  http://downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe
Resolving downloads.sourceforge.net (downloads.sourceforge.net)... 216.34.181.59
Connecting to downloads.sourceforge.net (downloads.sourceforge.net)|216.34.181.59|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 

Het zal weer mislukken.

Ik heb soortgelijke problemen opgemerkt als deze, maar de bekende oplossingen hebben nooit aan me gewerkt. Het bekabelde is dat ik het lettertypepakket van een browser zoals Chrome kan downloaden en de volgende opdracht kan uitvoeren om het lettertype probleem op te lossen:

sudo dpkg-reconfigure ttf-mscorefonts-installer

met de lettertypemap gericht. Maar mijn vraag is of ik een probleem heb met mijn package-data-downloader en terminalconfiguratie? De sudo apt-get update commando kan worden uitgevoerd met een paar fouten en een waarschuwing die dat toont, maar over het algemeen kan het gegevens van internet downloaden. Het mislukt alleen wanneer de terminal verbinding maakt met sourceforge of misschien vergelijkbare websites.

Hopelijk heb je een idee over hoe je de download van terminal werk in alle gevallen kunt maken. Laat me weten wat ik nog meer informatie kan bieden. Bedankt!


87
2018-05-02 17:27


oorsprong


U moet sudo on wget niet gebruiken, tenzij u schrijft naar een locatie die root-toegang nodig heeft. - Someone Somewhere
@SomeoneSomewhere Dat is een opdrachtregel die ik in de tekst heb gekopieerd van de oplossing waarnaar wordt verwezen. Het verwijderen van de sudo lost het probleem niet op. Maar bedankt voor je vriendelijke herinnering :) - Xiaodong Qi
Is er reden voor Ubuntu om MS-lettertypen te blijven gebruiken? Een veel betere oplossing zou zijn om Ubuntu van die fonts af te krijgen! - jap1968
Of we kunnen Microsoft pushen om hun lettertypen open source te maken :) - Xiaodong Qi
Welke stimulans zou Microsoft hebben om hun fonts opensource te maken? - simgineer


antwoorden:


Overzicht:

wget http://ftp.de.debian.org/debian/pool/contrib/m/msttcorefonts/ttf-mscorefonts-installer_3.6_all.deb
sudo apt-get purge ttf-mscorefonts-installer -y
sudo apt install ./ttf-mscorefonts-installer_3.6_all.deb

Dit lijkt voorlopig een Ubuntu-serverprobleem te zijn. Hieronder vindt u een tijdelijke oplossing om dit probleem te voorkomen:

Download alle lettertypen behalve voor wd97vwr32.exe uit de sourceforge-site gebruikmakend van je favoriete internetbrowser. Zet alle exe-bestanden in één map.

Voer vervolgens de opdrachtregel uit in uw terminal:

sudo dpkg-reconfigure ttf-mscorefonts-installer

met de lettertypemap gericht.

Merk op dat u deze handeling mogelijk een aantal keren moet herhalen als er meer zijn ontbrekende-fonts berichten verschijnen. Zoek bij alle ontbrekende lettertypen naar de gemiste lettertypen, download de exe-bestanden en plaats ze in de map met lettertypen die in de vorige stap is gemaakt en voer de opdrachtregel opnieuw uit totdat er geen foutmeldingen meer verschijnen.

De prompt stopt hierna. Zoals in het andere antwoord wordt opgemerkt, is dit het volgende een bug van de Ubuntu 16.04 systeem, en hopelijk zal het binnenkort aan de root worden opgelost.

Update op 10 december: Een betere / gemakkelijkere oplossing is het downloaden van de 3.6-versie van ttf-mscorefonts-installer van Debian. Dubbelklikken en installeren van dat pakket met het softwarecentrum van gnome (en waarschijnlijk ook het softwarecentrum van ubuntu) werkt perfect. Of, als u wat code wilt uitvoeren, gaat u hier:

wget http://ftp.de.debian.org/debian/pool/contrib/m/msttcorefonts/ttf-mscorefonts-installer_3.6_all.deb -P ~/Downloads

zal het pakket downloaden naar uw Downloads-map, en

sudo apt install ~/Downloads/ttf-mscorefonts-installer_3.6_all.deb

107
2018-05-05 05:13Bedankt! De update van 30 november (met behulp van de "code" die je hebt opgegeven) lijkt dit vervelende probleem voor mij opgelost te hebben (16.04 LTS). Ik heb veel andere voorgestelde oplossingen geprobeerd, maar dit is de enige die werkte. - Dɑvïd
Het gebruik van het Debian-pakket loste het ook voor mij op Xubuntu 16.04 LTS. - James McLaughlin
Bevestigen dat dit werkte op 16.04 en 16.10. Om te testen heb ik het normale ttf-pakket en na 3 mislukte pogingen gebruikt en deze getest. Het werkte onmiddellijk, dus tot nu toe is dit de enige manier om het ttf-pakket en de bijbehorende lettertypen te installeren. - Luis Alvarado♦
Dank u, het lijkt erop dat Dec 10 update voor mij werkt met slechts twee opdrachten - Nikolay Prokopyev
Heel erg bedankt voor de wget info - het downloaden en installeren van het .deb pakket loste het probleem onmiddellijk op; in tegenstelling tot alle andere oplossingen die elders worden voorgesteld. - GhostCat


Dit is een bevestigde bug in Xenial Xerus (16.04). Dezelfde fout blijft voor mij bestaan. Ik heb geprobeerd de ms-fonts afzonderlijk te installeren met behulp van de opdrachtregel die ook mislukte. Maar installeren door de pakketten via internet te downloaden van internet is mogelijk.

Voor het volgen van bugs en de oplossing voor de bug kan worden gevolgd via de onderstaande link. De bug is nog steeds open en deze is nog niet opgelost.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/aptitude/+bug/1543280

Rapporteer alle oplossingen voor de bug.

BIJWERKEN :

Ik vond een manier om de tijdelijke bestanden in de gedeeltelijke map te verwijderen en de lettertypen via de terminal te installeren. Dit werkte voor mij.

sudo dpkg -P ttf-mscorefonts-installer
sudo rm -rf /var/lib/update-notifier/package-data-downloads/partial/*
sudo apt-get --purge --reinstall install ttf-mscorefonts-installer

Zie de onderstaande link.

Hoe kan ik ttf-mscorefonts-installer-pakket lettertypen downloaden nadat het zegt dat het is geïnstalleerd?


16
2018-05-04 11:38Voor een tijdelijke oplossing kunt u de lettertypen in een map downloaden en de opdracht uitvoeren: sudo dpkg-reconfigure ttf-mscorefonts-installer - Xiaodong Qi
Gewoon een kanttekening: ik meldde aan de bug die u in uw antwoord noemde, ontwikkelaars hebben zich gericht op de kwestie van de toestemming en dergelijke. - Xiaodong Qi
ik krijg: Err:1 http://downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe Hash Sum mismatch Fetched 969 B in 1s (904 B/s) W: Can't drop privileges for downloading as file '/var/lib/update-notifier/package-data-downloads/partial/andale32.exe' couldn't be accessed by user '_apt'. - pkgAcquire::Run (13: Permission denied) E: Failed to fetch http://downloads.sourceforge.net/mirrorproblem?failedmirror=vorboss.dl.sourceforge.net Hash Sum mismatch E: Download Failed Setting up ttf-mscorefonts-installer (3.4+nmu1ubuntu2) ... - marsUbuntux
Update werkte voor mij een mooie eenvoudige, goed uitgelegd oplossing. - RoyC


De oplossing die ik heb gevonden is om Debian's versie van dit pakket te downloaden:

https://packages.debian.org/en/sid/all/ttf-mscorefonts-installer/download

Dan installeren de lettertypen zonder problemen! Hoera, en het is triest dat Ubuntu er niet in slaagde een functioneel pakket te maken toen ze de versie van Debian gewoon hadden kunnen kopiëren en hebben laten werken!


0
2018-03-06 04:03