Vraag Hoe kan ik oude thema-aanpassingen ongedaan maken nadat ze opnieuw zijn verschenen in Ubuntu 11.10?


Het eerste wat mij opviel na het upgraden van 11.04 naar 11.10 is dat mijn wallpaper is veranderd in degene die ik vroeger had - waarschijnlijk voordat ik een upgrade uitvoerde van 10.10 naar 11.04. Wat natuurlijk geen probleem is, maar:

Mijn dochter experimenteerde vroeger met Gnome-thema's in haar account op dezelfde machine - je weet wel, felblauwe vensterachtergronden met gele tekst enz. Later veranderde ze de instellingen in iets bruikbaars. Na de upgrade naar Oneiric is het Gnome-thema teruggedraaid naar blauwe achtergronden met gele tekst en kan ik geen manier vinden om het opnieuw in te stellen.

Ik heb de tool "Geavanceerde instellingen" geïnstalleerd en kan het thema daar wijzigen, maar het lijkt erop dat de meeste thema's teruggaan naar een aantal standaardinstellingen voor venster- en tekstkleuren, dwz vensterdecoraties en andere elementen veranderen, maar de blauw en gele "glans" door "het thema. Eerder was het mogelijk om de standaardinstellingen te wijzigen, maar met de "gestroomlijnde" Gnome 3 gebruikersinterface kan ik niet vinden waar het gedaan is.

Het enige thema dat de blauwe achtergrond negeert, is het thema Hoog contrast - maar het is gewoon te lelijk om gebruikt te worden.

Kan iemand uitleggen wat de oorzaak is van dit "tijdmachine" -effect? ​​De betreffende instellingen zijn het laatst maanden geleden gebruikt en vervolgens gewijzigd via standaard Gnome-middelen.

Hoe verwijder ik de thema-aanpassingen en ga ik terug naar het standaardstockthema?


2
2017-10-24 00:42


oorsprong


Mogelijk duplicaat van askubuntu.com/questions/56313/... - Christopher Kyle Horton
Ik denk niet dat het een duplicaat is - ik wil niet alle gebruikersinstellingen wissen, ik wil gewoon de standaard achtergrondkleur van het venster veranderen, die vroeger gemakkelijk bewerkbaar was via de normale Gnome-dialogen in Gnome2. Ik ben ook nieuwsgierig om te leren wat dit veroorzaakt, want er lijken 2 sets van instellingen te zijn, oude en nieuwe, en Gnome3 lijkt de oude te gebruiken - als ik Gnome-configs gewoon zou wissen, zal ik het nooit weten. - Sergey
Het komt mij voor dat ze misschien het ~/.gtkrc-2.0 of een van zijn varianten? - Severo Raz
Ik ben er vrij zeker van dat ze niets rechtstreeks heeft bewerkt - alle wijzigingen zijn aangebracht via de standaard Gnome UI. (ook de "Reverting Wallpaper Truc" ondersteunt dit - ik heb het zeker alleen ingesteld via de normale Gnome-middelen) - Sergey


antwoorden:


Nou, aangezien niemand anders antwoord wil geven ...

Ik struikelde gewoon over de volgende vraag en ik ben er vrij zeker van dat het gedrag dat ik heb ervaren veroorzaakt werd door de instellingen die werden gelezen vanuit één config-systeem, maar configuratie-tools die de instellingen in een ander configureerden.

Gewoon citeren:

dconf is een nieuwe manier voor applicaties om instellingen op te slaan, en dat is het ook   bedoeld om Gconf te vervangen. dconf-editor en gconf-editor zijn voor hun   respectieve configuratiesystemen, en ze praten niet met elkaar.   Op het moment dat de transitie nog steeds aan de gang is, zijn er zoveel   applicaties blijven gconf gebruiken. Bovendien, sommige toepassingen   nog steeds instellingen overgebleven in gconf, ook al gebruiken ze   dconf nu.

Vrijwel alle software die standaard is geïnstalleerd - alles   dat komt van GNOME - gebruikt dconf (als er iets). Bijna alles   anders dat beschikbaar is, gebruikt gconf, hoewel dit natuurlijk aan het veranderen is   naarmate oudere software wordt bijgewerkt.

Als ik dat systeem nog steeds had, zou ik het installeren gconf-editor en dconf-editor en poke rond om te zien waar de instellingen in kwestie waren opgeslagen.


1
2018-04-08 20:57