Vraag Wat is Snappy Ubuntu Core?


Voordat iedereen zich haast om dit als een duplicaat te markeren, heb ik inderdaad de andere threads gelezen hier en hier, googled dit en bezocht de pittige startpagina hier zoekend om mijn verwarring op te heffen, en ik kon het niet. Ik vraag hier omdat ik nog steeds in de war ben. Ik begrijp dat het een soort minimale ubuntu is, en de geest van deze vraag is niet wat erin zit, maar wat het is en hoe het werkt.

  1. Wat is de pittige benadering van toepassingen? De startpagina beschrijft enkele van zijn voordelen, maar hoe krijg ik als gebruiker de apps? Heb ik het nog steeds sudo apt-get install XXXX? Of iets anders?

  2. Zullen reguliere ubuntu-applicaties werken als ik snappy installeer (hetzelfde dat werkt op mijn normale ubuntu-installatie met apt-get of door een deb-pakket te downloaden), of moet iemand iets speciaals doen om een ​​app pittig te laten werken?

  3. Snappy Core is bijvoorbeeld beschikbaar voor Raspberry Pi, wat een andere (mobiele) processor is, als ik daar enthousiast over ben, zullen normale desktop-apps nog steeds op Pi werken? Is dat het punt van pittig?

  4. Als de standaardaanpak niet werkt, hoe kan ik applicaties krijgen, waar zoek ik naar welke applicaties beschikbaar zijn voor snappy en hoe installeer ik ze.

Dank je. Mijn vragen zijn geformuleerd naar mijn beste begrip van hoe applicaties werken en zijn geïnstalleerd in Ubuntu, maar bewerk ze alsjeblieft om ze zinniger te maken als je begrijpt wat ik bedoel te vragen.


88
2018-04-03 22:32


oorsprong


Het lijkt mij dat Canonical een hele nieuwe reeks van Linux-distributies maakt, omdat het noch de Redhat noch de Debian-infrastructuur gebruikt, en dat het gebruik van de Ubuntu-naam ervoor de ontwikkelaar acceptatie zou helpen. - Thorbjørn Ravn Andersen
Een uitstekende beschrijving van wat snap is, hoe en waar werkt het is resently genoteerd snapcraft.io en vermeld in docs.ubuntu.com/core/en - luart


antwoorden:


apt-get en andere hulpprogramma's voor het werken met traditioneel .deb pakketten werken niet om applicaties op een Snappy Ubuntu Core-systeem te installeren en te upgraden. In plaats daarvan gebruikt u de snappy nut. Zie de Pittige rondleiding voor details.

Om een ​​paar voorbeelden van de Snappy Tour samen te vatten, om de Docker-applicatie te installeren die u zou uitvoeren:

sudo snappy install docker

En om updates te installeren, voer je uit sudo snappy update-versions (wat overeenkomt met sudo apt-get update op een normaal Ubuntu-systeem), snappy versions om te zien wat nieuw beschikbaar is, en sudo snappy update ... om pakketten voor bijwerken op te geven (plaats hun namen in plaats van ...).

Omdat Snappy Ubuntu Core niet gebruikt .deb pakketten, Ubuntu-pakketten gemaakt voor normale Ubuntu-systemen zullen niet werken - de relatie tussen reguliere Ubuntu-systemen en Snappy Ubuntu Core als het gaat om pakketbestanden is in feite hetzelfde als de relatie tussen elke twee distributies die totaal verschillende pakketbeheerders gebruiken . (Bijvoorbeeld: Ubuntu en Fedora.)

Zoals in vrijwel elk besturingssysteem, zou je handmatig programma's op Snappy Ubuntu Core kunnen installeren, mits je alle bibliotheken (en andere afhankelijkheden) hebt of kunt vinden die ze nodig hebben. Echter, net zoals de beste manier om de meeste software te installeren op normale Ubuntu-systemen is met een .deb pakket, de beste manier om software te installeren op Snappy Ubuntu Core is met speciaal gebouwde pittige pakketten. Slechts een handvol hiervan bestaat tot nu toe.

Om te zoeken naar Snappy Ubuntu Core-apps vanuit een Snappy Ubuntu Core-systeem, gebruikt u:

snappy search zoekterm

Dit vindt Snappy-pakketten met search-term in hun namen. (Dat zou je uiteraard vervangen door wat je zoekt.)


Wat Raspberry Pi betreft, die hebben ARM-processors, wat je gelijk hebt, zijn niet hetzelfde als de gebruikelijke 32-bits en 64-bits Intel- en AMD-processors die de meesten van ons gebruiken op onze traditionele pc's. Raspberry Pi-ondersteuning lijkt echter niet het belangrijkste punt van Snappy Ubuntu Core te zijn. In plaats daarvan, zoals u wellicht weet, is het algemene doel van Snappy betere snelheid, stabiliteit en veiligheid, in omstandigheden waarin een minimaal Ubuntu Core-systeem voldoende en geschikt is.

Snappy is cloudgericht ("Snappy Ubuntu Core is het perfecte systeem voor grootschalige implementatie van cloud-containers ...") en ondersteunt expliciet vele x86 (d.w.z. niet ARM) platforms - zie de lijst met opties onder "Probeer de nieuwe, pittige Ubuntu zelf!" op de introductiepagina van Snappy.

Desondanks, afhankelijk van je behoeften, is Snappy Ubuntu Core een redelijke manier om een ​​werkend Ubuntu Core-systeem op een Raspberry Pi te krijgen. Afhankelijk van welk Raspberry Pi-bord je hebt, kan dit al dan niet een vollere, meer traditionele installatie van Ubuntu ondersteunen. Merk echter op dat er andere opties zijn die wellicht meer Ubuntu-achtig zijn op de manieren die voor de meeste gebruikers van traditionele Ubuntu-systemen van belang zijn:

  • Debian lijkt veel op Ubuntu en biedt een ervaring die op veel verschillende manieren meer vergelijkbaar is met de meeste Ubuntu-installaties. In het bijzonder, zoals een normaal Ubuntu-systeem dat Debian gebruikt apt-get. Eigenlijk apt-get is ontstaan ​​in Debian. (Ubuntu is een afgeleide van Debian.)
  • Raspbian is een derivaat van Debian, speciaal gemaakt voor de Raspberry Pi. Zoals Debian en normale (niet-pittige) Ubuntu-systemen, maakt gebruik van APT-gebaseerd pakketbeheer (d.w.z. met apt-get). De Debian-projectpagina over Debian op Raspberry Pi zegt zelfs: "Over het algemeen is je beste weddenschap om Raspbian te gebruiken".

Zie ook deze lijst met besturingssystemen voor Raspberry Pi.


76
2018-04-04 00:18Wauw, dit is een uitstekende verduidelijking !! Heel erg bedankt. - ste_kwr
Dit is PRECIES waar ik al een tijdje naar op zoek ben. Nu tijd om er wat meer over te leren nu ik een basiskennis heb! Heel erg bedankt! - Crutchcorn
Dus, @Eliah Kagan, wat is het voordeel van Snappy ten opzichte van reguliere Ubuntu of Debian? - thatmaheshrs
@thatmaheshrs: Heb je de tour gelezen? "Snappy apps en Ubuntu Core zelf kunnen op atomaire wijze worden geüpgraded en indien nodig worden teruggedraaid". - Nick Westgate
Haar sudo snap install <something> en snap find <search term> nu. - dholbach


Snappy Ubuntu Core is als een Lego-systeem, elke snap (app) is een blok dat niet wordt beïnvloed door andere snaps. Dus de beveiliging is eenvoudiger en hoger, afhankelijkheden zijn niet langer een probleem en de levenscyclus van snaps is veel eenvoudiger. Met een enkele opdracht kunt u versies uitwisselen, elke snapp en zelfs de kern (OS) verwijderen en upgraden.

Dit is de standaard op 16.04 maar Mark zei dat je ook .apt en .deb zult gebruiken.


5
2018-02-06 18:01Dit slaat nergens op. Het klinkt goed, maar het is duidelijk geschreven door iemand zonder technisch inzicht. "Snap" is geen technische term. Afhankelijkheden in .deb pakketten worden ook verzorgd - en de versies. Typ gewoon apt-cache depends <package>. En, een enkele opdracht? Who cares ... Verwijder gewoon het dashboard: apt-cache  apt-get.. wordt apt cache en apt get... - Evan Carroll