Vraag Hoe kan ik Windows-software of -games installeren?


Kan .exe en .msi bestanden (Windows-software) worden geïnstalleerd in Ubuntu?


87
2017-08-05 07:18


oorsprong


werkt stoom niet? - Charlie Parker


antwoorden:


Dat kan als u de

Wijncompatibiliteitslaag icon Vanuit het Software Center kunt u Windows-applicaties in Ubuntu installeren. Wees echter gewaarschuwd dat niet alle applicaties perfect werken of zonder storingen. Sommige applicaties zijn zelfs onbruikbaar, terwijl andere perfect werken (zie de Wine Application Database voor een goed idee van hoe goed verschillende programma's werken). zien Hoe installeer en configureer ik wijn? om je te helpen dit te installeren.

Nadat Wine is geïnstalleerd, kunt u dubbelklikken op een .exe of .msi bestand om het uit te voeren. Als dit om een ​​of andere reden niet werkt, klik dan met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Openen met Wine Windows-programma-lader". Voer natuurlijk alleen uitvoerbare bestanden uit van bronnen die u vertrouwt om Windows-malware te voorkomen.

Screenshot of right-click opening an executable

Als u compatibiliteitsproblemen tegenkomt, wilt u misschien de nieuwste Wine Beta-versie uit de ppa:ubuntu-wine/ppa softwarebron (zie Wat zijn PPA's en hoe gebruik ik ze?).

U kunt ook overwegen om te installeren Winetricks icon, CrossOver icon of CrossOver Games icon om software gemakkelijker te installeren en te gebruiken.

Als u de foutopsporingsuitvoer van Windows-software wilt zien (mocht er iets misgaan), voer het dan uit vanaf een terminal met wine msiexec /i file.msi of gewoon wine file.exe.


72
2017-08-05 07:26werkt stoom niet? - Charlie Parker


Kort antwoord

.exe-bestanden zijn niet binair compatibel met Ubuntu. Er zijn echter compatibiliteitslagen voor Linux, zoals Wine, die in staat zijn om .exe uit te voeren.


Gedetailleerd antwoord en oplossingen

Het onderliggende probleem:

Ubuntu is een heel ander systeem dan MS Windows. Niet alleen ziet het er anders uit, maar het gebruikt ook verschillende mechanismen voor zijn kernfuncties.

Het probleem met de .exe-bestanden is dat ze zijn specifiek naar Windows. Geen enkel ander systeem kan ze uitvoeren, omdat hun inhoud is ontworpen om op een Microsoft-systeem te werken. Linux gebruikt verschillende standaarden, verschillende concepten, en daarom moeten Ubuntu-applicaties aangepast zijn om correct te werken.

Als je net bent gemigreerd vanuit Windows en je babystappen doet met Ubuntu, kan het je inderdaad verbazen dat .exe-bestanden niet kunnen worden uitgevoerd. Er kunnen verschillende symptomen zijn, er kan een foutmelding verschijnen of er is helemaal geen effect wanneer u dubbelklikt op een .exe. Dit gebeurt allemaal, omdat Ubuntu dat heeft geen idee wat zou het moeten doen om dat bestand uit te voeren. Ubuntu heeft geen kennis van hoe MS Windows "achter het gordijn" werkt en daarom kan het de code die erin zit niet uitvoeren. In technisch jargon zegt men dat uitvoerbare bestanden van Windows en Linux niet binair compatibel zijn.

Op zoek naar alternatieven

Het eerste dat u moet doen, is u realiseren dat u hoogstwaarschijnlijk niet dat .exe-bestand wilt uitvoeren. De meeste Windows-toepassingen die u gewend bent om hun Ubuntu te hebben alternatievenin Ubuntu Software Center.

daarom de allereerste stap wanneer u een .exe-bestand probeert uit te voeren is om te controleren of er een Ubuntu-versie van dezelfde applicatie is (zoals Firefox - het heeft zowel een Windows- als Ubuntu-editie), of een dichtbij-alternatief, wat niet dezelfde app is, maar 99% hetzelfde doet. Als u bijvoorbeeld een document wilt samenstellen in plaats van MS Office, wilt u LibreOffice gebruiken.

Hoe kan ik een alternatief vinden?

Hier zijn een paar tips.

 1. Zoeken Ubuntu Software Center.
  • Start het Ubuntu Software Center, typ het zoekvak in wat voor soort applicatie u zoekt. Bijvoorbeeld, typen "photoshop"vondsten De GIMP, wat een geweldige geavanceerde tool voor beeldbewerking is, en een geweldige vervanging voor Adobe Photoshop.
  • Veel Windows-applicaties zijn ook beschikbaar voor Ubuntu en hebben hun identiek versie in Ubuntu Software Center, wat de voorkeur heeft voor het installeren van software in Ubuntu.
 2. Zoeken Vraag het Ubuntu (deze zelfde site).
 3. Deze Ubuntu Help-pagina bevat geweldige tips bij het zoeken naar alternatieven.
 4. http://ubuntuguide.org/wiki/Alternatives
 5. http://alternativeto.net/

Oké, maar niet alle apps hebben alternatieven. Er zijn een aantal gevallen waarin u het .exe-programma toch wilt uitvoeren. Voorbeelden zijn:

 • U probeert een toepassing uit te voeren waarvan het alternatief geen zin heeft. In het geval van de meeste videogames wilt u ze uitvoeren en geen alternatief.
 • Misschien wil je de originele applicatie uitvoeren in plaats van een alternatief, omdat het alternatief niet goed genoeg is. Veel mensen beschouwen Photoshop bijvoorbeeld als een veel betere editor dan The GIMP.
 • Dit is een zeer Windows-specifiek programma, dat weinig zin heeft op Linux.

Gelukkig kun je exe-bestanden op Ubuntu laten uitvoeren.

Exploiterende .exe-bestanden op Ubuntu met WINE

Wat is Wijn? Nou, technisch gezien is het een compatibiliteitslaag. Wat het betekent is dat het een vergelijkbare omgeving biedt als Windows voor elke .exe-toepassing die u probeert uit te voeren. Daarom worden met WINE .exe-bestanden uitgevoerd op Ubuntu.

WINE wordt niet standaard geïnstalleerd. Je kunt het krijgen door:

 • Zoeken naar "wijn" in Ubuntu Software Center.
 • De opdracht uitvoeren: sudo apt-get install wine.

Details over het installeren van WINE zijn te vinden in deze vraag.

Oké, dus ik heb WINE geïnstalleerd. Wat nu?

Ga verder met het starten van uw .exe-bestand! Dubbelklik erop en met een beetje geluk lijkt alles op Windows. Voila!

WAARSCHUWING: Niet alle applicaties zullen correct werken als ze met WINE worden uitgevoerd. WIJN is absoluut niet perfect, en omdat het doet alsof om een ​​Windows-omgeving te zijn in plaats van een echte te zijn, kunnen sommige toepassingen niet goed werken. Veelvoorkomende problemen kunnen zijn: verkeerd weergegeven velden, problemen met het volledige scherm met videogames, kopieerbeschermingsproblemen. Sommigen van hen kunnen worden opgelost met kleine moeite, zorg ervoor dat u de WINE-toepassingsdatabase en gebruik google om hints te vinden voor het geval uw .exe niet correct werkt.

Windows-toepassingen uitvoeren op Ubuntu met PlayOnLinux

Er is een andere tool die u misschien leuk vindt en die u helpt bij het draaien van Windows-applicaties.

Het heet PlayOnLinux (website) en het ondersteunt nogal een breed scala aan software (doorbladeren).

Wat het doet, is dat het een specifieke versie van Wine draait waarvan bekend is dat deze het beste werkt met de applicatie die u wilt draaien. Het installeert ook extra paden om maximale compatibiliteit met Ubuntu te bieden. Maar dat hoeft u niet te weten; alles gebeurt automatisch.

Daarom heeft PlayOnLinux de neiging om de beste resultaten te leveren in het geval van een algemeen bekend stuk software, waaronder veel videospellen.

PlayOnLinux installeren:

 • Zoek het in Ubuntu Software Center, of
 • Rennen sudo apt-get install playonlinux

PlayOnLinux gebruiken:

In plaats van te dubbelklikken op de .exe (die het met WINE start), voert u de PlayOnLinux-toepassing uit. Selecteer de knop "Installeren" op de werkbalk en kies welke toepassing u wilt installeren. PlayOnLinux begeleidt u bij het installatieproces (u hebt natuurlijk installatiemedia nodig).

Als het klaar is, wordt uw geïnstalleerde applicatie weergegeven in het hoofdvenster van PlayOnLinux. Dubbelklik om het te starten!

Details details hand 3 details details hand40 details hand details details hand details40 hand hand 3 hand 3

Als u niet tevreden bent met WINE, zijn er enkele commerciële software die Windows-toepassingen onder Linux uitvoert. Een van de meest bekende is CrossOver. In sommige gevallen heeft het aanzienlijk betere resultaten, maar het is niet gratis beschikbaar.


77
2018-02-27 21:05werkt stoom niet? - Charlie Parker


ja door wijn te gebruiken.

haal het door naar het Ubuntu-softwarecentrum te gaan.

hier is een link naar de ppa https://launchpad.net/~ubuntu-wine/+archive/ppa

hier is een video over hoe te installeren http://www.youtube.com/watch?v=hZgjgeDQVo4

hier is een video over het installeren van standaard applicaties http://www.youtube.com/watch?v=RLRLWEfdFqY&feature=related

en hier is een wijnwiki die je wat meer informatie zal geven. http://wiki.winehq.org/HowTo

als je een game wilt spelen vanaf een CD die je kunt installeren speel op Linux welke ook beschikbaar is in het Ubuntu-softwarecentrum. ik hoop dat dit helpt


23
2017-10-25 13:10+1 voor spelen op Linux, ik heb zoiets al een tijdje gezocht! - John
-1 voor het gebruiken van een ppa wanneer het is werkelijk niet nodig en ook niet aanbevolen: \ - Stefano Palazzo♦


U moet eerst de Wine-compatibiliteitslaag installeren. Hiermee kunt u Windows-applictions op Ubuntu uitvoeren:

 1. Open het Ubuntu Software Center
 2. Zoeken "Wijn"
 3. Installeer "Wine Microsoft Windows Compatibility Layer"

Vervolgens moet u Ubuntu vertellen dat dit een programma is.

 1. Klik met de rechtermuisknop op de .exe bestand en selecteer eigenschappen
 2. Ga naar machtigingen en check Sta het uitvoeren van bestand toe als programma

Nu kunt u het programma uitvoeren

 • Klik met de rechtermuisknop op de .exe bestand en selecteer Open met Wine Windows Program Loader

Dat is alles, het programma zou nu goed moeten werken. Ik heb dit getest met behulp van verschillende Windows-software, waaronder de Windows-versie van Mono.


17
2017-08-06 17:30

Voor toepassingen die niet in Wine werken, kunt u Virtualbox gebruiken door een Windows te installeren op de virtuele machine. 3D-versnelling wordt ondersteund in Virtualbox.

Zie ook deze vragen:


15
2017-10-26 19:16En gebruik winetricks om directx9_36 te installeren voor betere gametexturen in games met alleen directex. - iugamarian


Wijn is geen perfect antwoord, omdat je waarschijnlijk veel compatibiliteitsproblemen zult ondervinden. U kunt overwegen om uw aanvraag eerst te controleren op WineHQ.org. Platina is het beste niveau, dan goud, zilver, brons en tot slot Garbage.

alt text

Als je games wilt spelen, kun je speciale versies van Wine proberen zoals PlayOnLinux (gratis) of CrossOver (betaald). Anders zouden veelgebruikte applicaties goed genoeg moeten werken met een kleine configuratie.


13
2017-10-25 14:39

Allereerst is een .EXE-bestand een Windows Executable-bestand. In Linux en andere * nix-gebaseerde systemen gebruiken we .EXE niet als bestandsextensie voor programma-uitvoerbare bestanden. In plaats daarvan stellen we de toestemming in dat het programma kan worden uitgevoerd met behulp van chmod opdracht.

Ten tweede is uw vraag te breed. Welk '.EXE-bestand' waarmee ik aanneem dat u een Windows-toepassing probeert uit te voeren, probeert u uit te voeren? Er is een programma met de naam WINE dat de mogelijkheid heeft om Windows-programma's naar verschillende niveaus van succes uit te voeren.

U wordt echter sterk aangeraden om een ​​native alternatieve app te gebruiken, omdat deze beter en beter zal worden geïntegreerd met de desktop.


11
2017-10-25 13:27zij vroegen hoe .exe-bestanden moeten worden uitgevoerd, geen alternatief voor hen. - jnut