Vraag 12.10 visuele prestaties met behulp van nvidia-stuurprogramma


Mijn nieuwe installatie van ubuntu 12.10 is traag, niet iets extreems, maar het slepen van vensters, schakelen tussen werkruimten en dergelijke dingen zijn gewoon traag en zien er vreselijk uit. het voelt alsof de fps in een spel valt. Het was zelfs een verademing om wat photoshop-werk in Windows te doen! Dit effect wordt erger als ik mijn externe monitor aansluit.

Mijn systeem is een Intel Pentium dual-core T4500 met 4GB geheugen en een GeForce 8200M G / Integrated / SSE2 grafische chip. Niets bijzonders, maar moet wel ok kunnen werken. Mijn "ervaring" in ubuntu is ingesteld op standaard. (MSI cr500 laptop)

Ik heb de nvidia-stuurprogramma's geïnstalleerd, heb het actueel en experimenteel geprobeerd en de experimentele stuurprogramma's lijken het iets beter te doen, maar over het algemeen slecht. Ik heb de modus ingesteld op adaptief in het hulpmiddel nvidia-instellingen en deze gaat direct naar de maximale instelling en komt niet terug.

Met behulp van htop kwam ik erachter dat compiz of de X-server altijd een paar procent van mijn cpu gebruiken, meer dan ik denk dat het zou moeten en de tijd die wordt verbruikt is 5:18 voor compiz, 4:33 voor / usr / bin / X en 2: 41 voor Google Chrome (ongeveer 30 tabbladen geopend, dus niet te vreemd denk ik.) Wat kan ik doen om de visuele prestaties te verbeteren, want dit maakt dat ik ubuntu niet in het openbaar wil gebruiken!


2
2017-10-24 22:35


oorsprong


Wat ik vergat is dat ik de x64-versie van 12.10 gebruik. - Steven Stip
Het lijkt erop dat veel mensen in 12.10 slechte prestaties behalen met eigen stuurprogramma's. Suggestie van andere gebruikers: upgrade niet naar 12.10 askubuntu.com/questions/207017/... - LiveWireBT


antwoorden:


Op mijn systeem (13.04) was het probleem met de compiz verversingsfrequentie, deze wordt automatisch ingesteld op 50hz, dit is niet genoeg, na het veranderen naar 120Hz en het uitschakelen van de automatische detectie is de interface soepel. U kunt de vernieuwingsfrequentie in de instellingenbeheerder van Compizconfig wijzigen. Het slechte is dat de vernieuwingsfrequentie altijd is ingesteld op 50Hz na een herstart van het systeem. Lijkt deze bug te zijn: Onjuiste (lage / stotterende) vernieuwingsfrequentie met NVIDIA-stuurprogramma


1
2018-05-09 14:21

Ik ben onervaren met nVidia, maar je kunt: 1: Check CCSM (compiz config settings manager) in voor de OpenGL en speel wat rond met de configs. (in mijn geval, ati, werd de synchronisatie naar vblanc gebruikt om tranen te produceren). CCSM wordt mogelijk niet standaard geïnstalleerd.

2: Je zou de gesloten of open source drivers kunnen proberen. Deze pagina kan helpen: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

Succes! Proost.


0
2017-10-24 23:32Ik probeerde dit, het deed niet echt iets, misschien was het het verschil tussen 4 en 5 fps - Steven Stip


Mijn ervaring was hetzelfde in 12.04 op mijn desktop (Nvidia Geforce 230) en laptop (Nvidia Geforce 9300M).

Hoewel er in de oneiric-cyclus veel aan Unity-prestaties is gewerkt, zou ik de low-end Nvidia-videokaarten trager vinden als je verwacht dat je een desktop uitvoert met 60 fps. Met "low-end" bedoel ik elk model met een 4 of lager als het tweede nummer van links in het modelnummer (X4XX of X4X). Dit geldt voor de 200-serie en lager, maar zelfs de 400-reeksen en nieuwere low-end-kaarten zijn meestal van een nieuw merk voorziene versies van oudere, gestripte ontwerpen.

Intel's IGP in Sandy Bridge en Ivy Bridge CPU's aan de andere kant lopen prima en leveren een 60 fps-achtige prestatie op het bureaublad in vergelijking met de 24 fps (vloeiende, maar trage) prestaties van de low-end-kaarten van Nvidia. Dit is misschien een driverprobleem, maar het is een langlopend probleem als KMS-ondersteuning voor het binaire stuurprogramma. Waarschijnlijk zelfs daardoor veroorzaakt.


0
2017-10-25 03:58het is een bijna 3 jaar oude budgetlaptop, maar het ding dat me zorgen baart is dat Windows prima werkt en ubuntu gewoon echt slecht loopt. het reageert niet wanneer ik vensters probeer te verplaatsen en het eenheidsstreepje duurt ongeveer 4 seconden om een ​​woord weer te geven dat ik typ. (open dashboard en typ skype duurt 4 seconden voordat het laat zien wat ik heb getypt) - Steven Stip
Kun je de xubuntu-desktop eens proberen? Het kan worden geïnstalleerd via het xubuntu-desktop-vleespakket. We kunnen dus uitsluiten of het alleen maar Eenheid of iets anders is. - LiveWireBT


Ik heb vastgesteld dat het uitschakelen van een aantal opties onder de instellingenbeheerder van Compizconfig het een stuk sneller maakt:

OpenGL> Framebuffer-object en Vertex-bufferobject ontrollen (en mogelijk synchroniseren met VBlank) en textuurfilter wijzigen in snel.

Ubuntu Unity-plug-in> Experimenteel> Wijzig Dash blur to No Blur

Animaties> Beperk de tijd van of verander verschillende animaties (met name de minimaliseer) of schakel ze helemaal uit.

Dit zou Unity veel bruikbaarder moeten maken. Xubuntu / XFCE of andere omgevingen zijn ook een optie.

U kunt ook proberen een ander stuurprogramma te gebruiken (bijvoorbeeld nvidia-experimental-304) of een van de NVIDIA-pagina:

http://www.nvidia.com/object/unix.html

Zorg ervoor dat je wegrent nvidia-xconfig na het installeren van een, en voeg toe nomodeset om parameters te rooien.


0
2018-02-24 14:51