Vraag Onbekende extra stuurprogramma: Processor-microcode-firmware voor Intel-CPU's voor intel-microcode


Na het upgraden naar 15.04, heb ik een extra stuurprogramma (het verschijnt niet in 14.10). Wat is het doel van deze driver en moet ik dit inschakelen?

enter image description here


90
2018-04-24 21:37


oorsprong


Is er een Intel cpu? blog.surgut.co.uk/2015/03/... - mikewhatever


antwoorden:


Het microcodegegevensbestand voor Linux bevat de nieuwste microcode definities voor alle Intel-processors.

Intel geeft microcode-updates vrij om het gedrag van de processor te corrigeren, zoals beschreven in de respectievelijke updates van de processpecificaties.

Hoewel de reguliere aanpak voor het verkrijgen van deze microcode-update via een BIOS-upgrade is, realiseert Intel zich dat dit administratieve rompslomp is.

Het Linux-besturingssysteem heeft een mechanisme om de microcode bij te werken na het opstarten van het besturingssysteem.

In Ubuntu Vivid Vervet 15.04 is ubuntu-drivers-common een raamwerk om hardwareafhankelijke componenten op de computer van de gebruiker te detecteren.

Bron


63
2018-04-24 23:41dus, maak je geen zorgen als dit stuurprogramma niet wordt gebruikt? - Ljiljan Veselinovic
Ja, nee, maak je geen zorgen als dit stuurprogramma niet wordt gebruikt. - kyodake
Ik zal toevoegen dat het 'Gebruik het apparaat niet' betekent niet dat u het apparaat niet gebruikt, ik denk dat dit betekent dat u het niet gebruikt met het beschikbare eigen stuurprogramma. (bijvoorbeeld mijn wifi-kaart is ingesteld op 'niet gebruiken' in extra stuurprogramma's maar gebruikt deze graag bcma-pci-bridge in plaats van de proprietary wl) - Wilf
Dus dit zal het BIOS permanent upgraden? - Flimm
@Flimm Nee, de update moet opnieuw worden toegepast. Als u "Het apparaat niet gebruiken" gebruikt, is de microcode het BIOS, niet uw Ubuntu's. - Avamander