Vraag Als ik DejaDup gebruik om een ​​back-up te maken naar alternatieve bestemmingen, zullen de incrementele functies dan nog steeds werken?


De gebruikssituatie is deze: ik heb twee USB-harde schijven. Stel dat iemand off-site leeft, en een andere die ik op mijn bureau bewaar. Het is waarschijnlijk dat de ene schijf dagelijkse back-ups krijgt, de andere wekelijks of maandelijks.

Als ik afwissel op welke harde schijf ik een back-up maak, is DejaDup slim genoeg om van beide goede incrementele back-ups te maken? Dat wil zeggen, als ik ~ / foo.txt maak, maak dan een back-up op harde schijf # 1, en maak een back-up op harde schijf # 2, maak backup # 2 van het bestand, of zal DejaDup beslissen dat er al een back-up van dat bestand is gemaakt en hoeft niet nog een keer?

Met andere woorden, is het veilig om de back-upbestemming in DejaDup te veranderen als een back-up naar meerdere plaatsen?


2
2018-01-18 18:55


oorsprong
antwoorden:


Ja, back-up # 2 heeft het bestand en de dingen zullen werken zoals u verwacht.

Echter! Merk op dat Deja Dup op unieke wijze het USB-station identificeert op basis van het bestandssysteem-ID, zodat je het op de een of andere manier niet kunt 'misleiden' door alleen schijven te verwisselen. U zult in feite uw back-uplocatie in uw systeeminstellingen moeten wijzigen om te wisselen welke schijf Deja Dup gebruikt.


1
2018-01-19 16:59