Vraag lspci toont een geluidskaart, maar niets anders doet dat


Ik heb Ubuntu 14.04 geïnstalleerd op een computer met een Gigabyte GA-990FXA-UD3 (rev 1.0) moederbord. Dit moederbord heeft een Realtek ALC889 "HD Audio" -chip. De volumeregelaar geeft echter alleen "Dummy-uitvoer" weer en ik hoor geen geluid.

Wanneer ik ren lspci, de uitvoer bevat de volgende regel:

00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40)

Wanneer ik ren find /lib/modules/`uname -r` | grep snd, Ik zie regels voor een aantal codecs, inclusief /lib/modules/3.13.0-29-generic/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-codec-realtek.ko, waarvan ik dacht dat het de juiste was. modprobe -c | grep realtek laat zien dat deze codec is geladen.

Ik zou proberen het te installeren generieke Realtek HD Audio-driver, maar ik wil de dingen niet verpesten als er een betere manier is.

Als het er toe doet, gebruik ik XFCE in plaats van Unity.


2
2018-06-18 19:04


oorsprong


Misschien helpt dit unixmen.com/2012003-howto-resolve-nosound-problem-on-ubuntu - TuKsn
@Tuknutx bedankt, maar dat helpt niet. In stap 1 is het enige audio-uitvoerapparaat dat wordt vermeld "Dummy Output", dus er is geen hulp bij het aanpassen van het volume. In stap 2 krijg ik cannot open mixer: No such file or directory. In stap 3 krijg ik Unloading ALSA sound driver modules: (none loaded). Loading ALSA sound driver modules: (none to reload). Stap 4 zegt dat het niet compatibel is met 14.04. - Moshe Katz


antwoorden:


Ik vond dat proberen te rennen aplay -l (zoals op andere plaatsen gesuggereerd) geeft het volgende bericht terug: aplay: device_list:268: no soundcards found...

Een Google-zoekopdracht voor die tekst gevonden dit antwoord die mijn probleem oploste.

sudo modprobe snd-hda-intel

1
2018-06-19 17:06