Vraag Moet ik het systeem altijd opnieuw opstarten als ik zie "Systeem opnieuw opstarten vereist"?


Deze twee mooie SE-berichten (1, 2) commentaar bij het herstarten van je ubuntu-machine, maar ze laten me met een paar vragen:

 1. Hoe doe je eigenlijk de herstart (ik ben een beginner en gebruik 12.04.1 LTS)?
 2. moeten Ik start het systeem altijd opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd?
 3. Heeft het herstarten van het systeem invloed op de toegang tot het via SSH of zijn er andere voorbehouden waar je aan moet denken voordat je dit doet?

91
2018-02-19 17:21


oorsprong


2. nee: kever - jarno


antwoorden:


Moet ik opnieuw opstarten als daarom wordt gevraagd?

Ja, dat zou je moeten doen. In de meeste gevallen is opnieuw opstarten vereist wanneer een update voor de Linux-kernel is geïnstalleerd. Deze updates zijn meestal beveiligingsupdates en worden pas van kracht na een herstart. Updates voor normale applicaties zoals Firefox worden van kracht nadat u het programma opnieuw hebt opgestart. Firefox zou u moeten vragen om dit automatisch te doen, maar andere programma's misschien niet, dus het is iets om in gedachten te houden.

Hoe te herstarten:

Om de computer opnieuw op te starten in Ubuntu 12.04, klikt u op het energiepictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u "Afsluiten ...". In het dialoogvenster dat verschijnt, moet de knop "Opnieuw opstarten" zichtbaar zijn. In Ubuntu 12.10 verschijnt de herstartoptie rechtstreeks in het power-menu.

Voer deze opdracht opnieuw uit vanaf de opdrachtregel:

$ sudo reboot

De nadelen van herstarten:

Over het algemeen is herstarten een zeer veilige operatie en ik zou het op geen enkele manier als onveilig beschouwen. Wanneer u de computer opnieuw opstart, verliest u natuurlijk alle informatie in het RAM-geheugen, dus zorg ervoor dat u alle geopende documenten en bestanden opslaat voordat u uw computer afsluit. Terwijl u opnieuw opstart, is uw computer natuurlijk een paar minuten offline. Als u een server gebruikt, is deze een paar minuten niet beschikbaar. Als u een open SSH-sessie hebt, wordt deze beëindigd.


108
2018-02-19 17:48Gewoon om toe te voegen aan de downsides: Als u een proces uitvoert, zoals memcache, MySQL, een gekoppelde schijf, enzovoort., Komen deze mogelijk niet meer terug na het opnieuw opstarten (afhankelijk van hoe ze zijn geconfigureerd). Het is ook het beste om ze handmatig uit te schakelen voor het opnieuw opstarten. - Noam
@Noam: om je eerste punt te beantwoorden, dat klopt, maar zou je dat liever niet ontdekken als je er bent om de machine opnieuw op te starten in plaats van wanneer de kernel in paniek raakt in het holst van de nacht? Voor uw tweede punt, waarom zou het het beste zijn om ze handmatig af te sluiten? Het is hetzelfde proces hoe dan ook. - Flimm
1) Ik ga akkoord met de term downside is niet helemaal correct, maar ik vind het wel belangrijk om je hiervan bewust te zijn en het proces dienovereenkomstig te plannen 2) Is het? Ik ben er zeker van dat je veel beter geïnformeerd bent dan ik over deze kwesties, maar ik had de indruk dat het doen van een handmatige onderhoudsstop / sierlijk zowel veiliger kan zijn als dat je ook fouten op het scherm kunt zien / waarschuwingen. Heb ik het fout? - Noam
Nee, absoluut niet altijd. In het geval van OP, waar hij onbewaakte upgrades doet, ja, maar in feite wordt de vlag "opnieuw opstarten vereist" ingesteld wanneer grub verandert (onder andere geloof ik) en dus wordt ingesteld als je alleen oude kernels verwijdert. - Auspex
Het kan ook nodig zijn om te gebruiken sudo apt-get autoremove om de verouderde kernels te verwijderen. Ik moet dit doen op sommige servers voor het opnieuw opstarten, omdat mijn opstartpartitie slechts 3 of 4 kernels tegelijk kan bevatten. - Phil_1984_


Moet ik altijd het systeem opnieuw opstarten wanneer ik hierom wordt gevraagd?

U kunt de lijst met pakketten bekijken die een herstart vereisen met:

more /var/run/reboot-required.pkgs

Op basis van de lijst kunt u beslissen of het de moeite waard is om opnieuw te starten.

Voorbeeld van uitvoer:

user@server:~$ more /var/run/reboot-required.pkgs
libssl1.0.0
linux-image-4.4.0-62-generic
linux-base
linux-base
linux-image-4.4.0-63-generic
linux-base
linux-base
linux-image-4.4.0-64-generic
linux-base
linux-base
network-manager
linux-image-4.4.0-66-generic
linux-base
linux-base
linux-base
linux-base
linux-base
linux-base
linux-base
network-manager

(Het antwoord is getest op Ubuntu 14.04 LTS x64 en Ubuntu 16.04 LTS x64)


25
2018-03-10 16:25

 1. Hoe te herstarten:

  $ sudo reboot
  

  Of

  $ sudo init 6
  
 2. Ja, het is hoogstwaarschijnlijk een beveiligingsupdate.

 3. Niets beïnvloedt ssh-connectiviteit na opnieuw opstarten.


6
2018-02-20 10:05

 1. Een andere optie is om te gebruiken sudo shutdown -r now

 2. Als u hierom wordt gevraagd, moet u dit doen; aangezien het systeem dingen heeft die moeten worden toegepast (meest gebruikelijk als u ervoor kiest om updates automatisch te downloaden en installeren of als u zelf iets hebt gewijzigd dat opnieuw opstarten vereist om wijzigingen aan te brengen in uw systeem).

 3. SSH zal zeker worden beïnvloed bij een herstart en het zal worden beëindigd. Ik kan voorstellen Stopverf omdat het een optie op zijn contextmenu zal geven om de sessie opnieuw te verbinden.


2
2018-03-24 20:16

Probeer altijd de pc opnieuw op te starten na ubuntu-updates, stuurprogramma's te installeren en een toepassing die het besturingssysteem opnieuw wil starten (ubuntu).

wanneer er nieuwe updates zijn geïnstalleerd of een stuurprogramma is geïnstalleerd, wil dit het besturingssysteem opnieuw opstarten voor goede werkprestaties en correct gebruik.

Normale toepassing of pakket hoeft het besturingssysteem na installatie niet opnieuw te starten.


1
2018-02-19 17:39

Een ander voorbehoud dat ik nog nooit eerder heb gezien, is:

Als de box waar je in SSH'ing bent is verbonden via wifi, dan heb je mogelijk geen toegang tot het wifi-netwerk totdat een gebruiker fysiek inlogt bij de externe machine. Dit betekent dat SSH mislukt omdat de box niet wordt verbonden naar het netwerk.

Om dit te voorkomen, moet u op de externe machine vooraf de wifi configureren om voor alle gebruikers beschikbaar te zijn. Klik op het netwerkpictogram in het systeemvak en kies "Verbindingen bewerken ...", selecteer uw wifi-netwerk en klik op de knop Bewerken en zorg dat de selectievakjes "Automatisch verbinden" en "Beschikbaar voor alle gebruikers" zijn aangevinkt.

Je kunt dit blijkbaar ook oplossen door te knoeien met / etc / network / interfaces en wpa_supplicant, maar ik vond die weg veel gecompliceerder dan alleen maar het vakje aan te vinken.

Kanttekening: Voordat ik de bovenstaande wijziging aanbracht, gaf het verbinden van WSL op Windows met een ubuntu-vakje "Resource tijdelijk niet beschikbaar". Door te googelen zul je een konijnenhol van mogelijke WSL-bugs tegenkomen, maar voor mij was het probleem eenvoudig dat de wifi niet was verbonden totdat iemand was ingelogd. Het toepassen van de bovenstaande oplossing loste het probleem op.


1
2018-02-04 18:40