Vraag Hoe gebruik je Alt + Shift om van toetsenbordindeling te veranderen?


Ik heb onlangs een upgrade uitgevoerd naar Ubuntu 13.10 met het nieuwe toetsenbord-behandelingssysteem. De kleine "switch keyboard" -optie laat mij dit niet instellen alt+Verschuiving. Hoe kan ik dit toetsenbord binden, want ik heb absoluut geen interesse in het gebruik van de Mac-achtige Super+Ruimte combo?


91
2017-10-10 16:30


oorsprong
antwoorden:


Een bevestigd kever in Ubuntu 13.10 voorkomt dat gebruikers van lay-out kunnen wisselen met behulp van combinaties zoals alt+Verschuiving, Caps Lock, Ctrl+Verschuiving enz.

De bug treft veel mensen, het belang ervan is ingesteld op "Hoog", dus we kunnen verwachten dat binnenkort een officiële oplossing wordt vrijgegeven. Jij kan abonneren naar meldingen over deze bug op launchpad.net, zodat je een e-mail ontvangt als het klaar is.

Momenteel, a lap gericht op het oplossen van dit probleem wordt getest. Inmiddels lijkt het voor de meeste gebruikers te werken, hoewel bepaalde problemen blijven bestaan. Om de patch te installeren, gebruikt u de volgende opdrachten:

sudo add-apt-repository ppa:attente/modifier-only-input-switch
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Een systeem opnieuw opstarten was nodig in mijn geval om het te laten werken (eenvoudig uitloggen en inloggen is mogelijk voldoende).

Notitie: Oorspronkelijk was de patch te vinden op ppa: attente / 1218322. Als je het eerder vanaf daar hebt geïnstalleerd, kun je het eerst als volgt opschonen

sudo ppa-purge ppa:attente/1218322

en voer dan de bovenstaande drie commando's uit.

U kunt ook overwegen een combinatie te gebruiken die een niet-wijzigende sleutel bevat (een letter, een cijfer, een spatie): probeer bijvoorbeeld alt+Verschuiving+Ruimte (dit werkt zonder patches te installeren).

Merk op dat de sneltoetsen op het toetsenbord voor het wisselen van lay-outs nog steeds niet werken op het vergrendelscherm (het is een afzonderlijke bug). Als u vastzit op een vergrendeld scherm en het wachtwoord niet kunt invoeren vanwege de verkeerde lay-out, klikt u op het pictogram van de taalindicator aan de rechterkant van het wachtwoordveld.


93
2017-10-18 08:01Ik heb de patch van de attente geïnstalleerd in de hoop dat dit mijn geliefde (Left ALT) -schakelcombo zou kunnen herstellen. Maar na opnieuw opstarten werkte het niet zoals verwacht. - corev
Bedankt voor dit, echt frustrerend hoe zo'n essentieel ding werd verbroken - rtpg
De maker van de ppa zegt dat het is vervangen door deze - chaskes
@chaskes Bedankt, heeft het antwoord bijgewerkt - Georgy Ivanov
Ik heb Ubuntu Gnome 14.04 en hetzelfde probleem. De PPA werkt niet, er worden eenvoudig geen bestanden geïnstalleerd. - Sina


Veel dank aan William Hua (attente) voor zijn Modifier-alleen input-schakelaar PPA. Zoals hij zei, zal hij de PPA up-to-date houden tot een correcte oplossing voor deze bug is vrijgegeven.

Nadat ik deze PPA aan mijn lijst met bronnen heb toegevoegd met behulp van de volgende opdracht:

sudo add-apt-repository ppa:attente/modifier-only-input-switch

en nadat ik mijn systeem heb geüpgraded met:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Ik zou de standaard kunnen veranderen Super+Ruimte sneltoets naar alt+Verschuiving:

Text Entry


25
2017-10-21 12:57Werkte voor mij na een herstart, bedankt - Kibi
De maker van de ppa zegt dat het is vervangen door deze - chaskes
Werkt deze oplossing? ubuntu 15.04 te? Ik heb ook dit probleem in deze versie. - Sajad
Werkt het op Ubuntu 16.04? - Cristiana Nicolae


In Ubuntu 16.04 met Gnome 3.18 kun je het laten werken met dconf Editor (zou ook voor eerdere versies moeten werken omdat de bug vrij oud lijkt te zijn):

  1. Ga naar org.gnome.desktop.wm.keybindings
  2. verandering switch-input-source (of switch-input-source-backward) naar ['<Shift>Alt_L'] (of ['<Alt>Shift_L'])
  3. Genieten! dconf editor

8
2017-08-25 09:56Dit was mijn zaak en het heeft geholpen. zich afvragend waarom zulke dingen niet zijn opgelost ... - Oleg Abrazhaev


In Ubuntu 12.04 LTS, in de Toetsenbordindeling opties venster dat ik zou kunnen selecteren Sleutel (s) om de lay-out te veranderen en Mark de binding van mijn keuze. ik gebruik Verschuiving + Caps Lock naar toggle de lay-out vanaf het toetsenbord zelf, zonder dat de muiscursor hoeft te worden gebruikt om de gewenste lay-out in de paneelindicator te selecteren. Dezelfde toetscombinatie leek te werken om een ​​serf door te geven of om te kiezen tussen meerdere lay-outs. (Maar in Ubuntu 13.10 was het niet zo eenvoudig.) snap5


In Ubuntu 13.10

In de Toetsenbord instellingenvenster, onder shortcuts tabblad, ik selecteer Typen. De standaard voor Schakel over naar de volgende bron is Super+RUIMTE wat niet leek te werken voor mij en dus door erop te klikken en ik een toegewezen Nieuwe accelerator ..., om naar de volgende te gaan Layout (ik gebruikte Super+L).

(Vervolgens heb ik iets soortgelijks toegewezen voor Overschakelen naar vorige bron dezelfde lay-out van dezelfde voorkeur gebruikenen begon ze vervolgens te testen. Overschakelen van de gewenste lay-out naar de alternatieve werkte, maar het omgekeerde deed dat niet. Raadpleeg de volgende stap voor de oplossing.) saucy1

De fix: Na het toewijzen Super+L voor "Schakel over naar de volgende bron" mijn gebruiken gewenste lay-out (A), Ik veranderde mijn toetsenbordindeling naar de alternatieve lay-out (B) en vervolgens de combinatie toegewezen aan "Overschakelen naar vorige bron" (waarvoor ik heb gebruikt Verschuiving+Super+L). Daarna heb ik ze getest en ze werken prima. (Misschien uitschakelen "Overschakelen naar vorige bron" zou ook werken.)

De nieuwe accelerators voor de belangrijkste combo's die ik heb gebruikt zien er als volgt uit: saucy2

Ik zou dan kunnen overschakelen naar lay-out (A) met Super+L en terug naar lay-out (B) met behulp van Verschuiving+Super+L.


2
2018-02-11 04:41