Vraag Gebruik ik Unity of Unity 2D?


Unity en Unity 2D lijken erg op elkaar, dus hoe kunnen nieuwe gebruikers gemakkelijk achterhalen of ze Unity of Unity 2D gebruiken?


90
2017-09-18 20:06


oorsprong
antwoorden:


Notitie:

Vanaf Ubuntu 12.10 is Unity 2D niet langer ontwikkeld en gebruiken alle systemen Unity 3D (met LLVMpipe voor systemen zonder hardwareversnelling).


De gemakkelijkste manier die ik heb gevonden, is om naar de draagraket te kijken:

Subtiel in het ontwerp van de launcher-popups - Unity 3D doet zijn naam eer aan met een donkerder "3D" -effect in de schaduw, terwijl Unity 2D lichter is en een "2D" plat effect heeft.

Unity 3D enter image description here  Eenheid 2D  enter image description here

Als u uw ogen niet vertrouwt, kunt u erop vertrouwen dat het systeem u dat vertelt, kijk maar naar de desktop-sessievariabele, open een terminal en typ:

echo $DESKTOP_SESSION

Als het terug echoot ubuntu-2d dat betekent dat je Unity 2D en gebruikt ubuntu voor Unity3D.

Maar als je wat meer details wilt (en dat is een grote als), dan is hier een uitgebreide recensie:

Unity 3D

Unity 3D heeft verschillende functies die het onderscheiden, die het resultaat zijn van de "3D" aard en de mogelijkheden die het op die manier biedt:

 • De items van de launcher vouwen wanneer er te veel vensters open zijn of overtollige items aan het opstartprogramma zijn vastgemaakt.
 • Het prullenbakpictogram in Unity 3D is ook gebaseerd op uw huidige pictogramthema en ziet er dus transparant uit in de standaardinstellingen (indien leeg).
 • Het deelvenster en de kleurbalk wijzigen de kleur die overeenkomt met uw achtergrond wanneer de schuif open is en het opstartprogramma is standaard lichtdoorlatend.
 • Het Dash-pictogram is zwart op wit, met een transparante rand en afgeronde randen.
 • Unity 3D is een Compiz-plugin en vereist Compiz, wat betekent dat uw grafische kaart 3D-ondersteuning moet hebben en u kunt deze niet uitvoeren op een andere vensterbeheerder; dus als je iets anders dan Compiz with Unity uitvoert, voer je zeker geen Unity 3D uit.
 • De pictogrammen van Unity 3D hebben een mooie glans + glans en transparante / lichtdoorlatende randen.
 • Unity 3D maakt optimaal gebruik van compositing, zelfs voor quicklists en tooltips voor Launcher-items.
 • Het paneel van Unity 3D heeft een schaduw.
 • Unity 3D heeft een volledig 3D wisselaar voor werkruimten met vloeiende animaties en een oranje gloed.

HOUD ER REKENING MEE DAT:
Deze afbeeldingen bevatten een enigszins aangepast opstartprogramma, in zoverre dat ik de Launcher heb ingesteld op "Randbelichtingschakelaars" in plaats van de standaard "Backlight Always On".

Unity 3D's Launcher with folded icons 

 • Unity 3D's Launcher met gevouwen pictogrammen.

Unity 3D Trash Icon 

 • Het prullenbakpictogram van Unity 3D

Unity 2D:

Er zijn verschillende verschillen in Unity 2D van Unity 3D. Een van hen is dat de items van de launcher nooit vouwen.
Let ook op het volgende:

Notable differences in Unity 2D Opmerkelijke verschillen in Unity 2D

 1. De knop Dash is niet doorschijnend.
 2. Andere knoppen zijn vlakke pictogrammen en niet transparant / doorschijnend met een glanzende weergave zoals in Unity 2D.

Ook van belang:

 • Het opstartprogramma en Dash zijn niet transparant als u geen composteringsvenstermanager zoals gebruikt Compiz  Install compiz of Mompelen  Install mutter (bijvoorbeeld). In de standaardinstallatie, Metacity is compositing ingeschakeld.
 • Unity 2D kan in verschillende Window Managers worden uitgevoerd, in tegenstelling tot Unity 3D. Als je rent top of gnome-system-monitor, u zult opmerken dat Unity 2D ook bestaat uit afzonderlijke processen voor Panel, Launcher en Dash.
 • Als dat is genoteerd door fossfreedom maakt Unity 2D momenteel geen gebruik van compositing voor tooltips en quicklists voor Launcher-items.
 • De Panel + Dash past zich niet aan uw achtergrond aan wanneer de Dash geopend is.
 • Het paneel heeft geen schaduw.
 • De werkruimteschakelaar van Unity 2D heeft geen gloed en heeft langzame animaties zonder soepelheid.
 • Wanneer er een overloop van items op de Launcher is, is er geen vouwen. Het opstartprogramma scrolt alleen.

64
2017-09-21 22:24Je zou moeten proberen onderscheid te maken tussen verschillen die altijd aanwezig zullen zijn (vanwege beperkingen van het draaien zonder 3D-versnelling) en verschillen die eenvoudigweg een gevolg zijn van Unity 2D-ontwikkeling achterop bij Unity 3D, omdat de laatste verschillen uiteindelijk zullen verdwijnen. - Ryan Thompson
@RyanThompson: dat is nogal moeilijk om te doen, echt waar. Ik zou op zo'n manier willen inspreken, maar het is moeilijk om te weten welke functies echt zijn net helaas achterblijven. - RolandiXor♦
Hoewel ik het geduld bewonder dat de auteur liet zien bij het beschrijven van al deze kleine verschillen, en zelfs het invoegen van schermafbeeldingen, geloof ik dat het "juiste" antwoord op de vraag veel eenvoudiger is: echo $DESKTOP_SESSION, zoals de gebruiker van komputes heeft genoemd. - mivk


Heb net ontdekt hoe je via commando kunt vertellen welke sessie je gebruikt.

Goed om te weten welke sessie wordt gebruikt (alleen lightdm, dus 11.10 of hoger):

tail -n 20 /var/log/lightdm/lightdm.log | grep "Starting session" | cut -d ' ' -f5

Anders:

echo $DESKTOP_SESSION

Ik hoop dat het helpt!


51
2017-11-18 00:23Beide opdrachten retourneren "ubuntu" op een netbook met 12.04.1 i386 live op een USB. Wat betekent dat? - SabreWolfy
Van dit antwoord (askubuntu.com/a/80320/9081) hieronder, betekent "ubuntu" 3D en betekent "ubuntu-2d" 2D. - SabreWolfy
De mijn zegt cairo-dock-unity :( Betekent dat 3d? - Limited Atonement


Kijk maar naar de desktop-sessievariabele:

echo $DESKTOP_SESSION

Het is "ubuntu-2d" voor Unity 2D en "ubuntu" voor Unity.


39
2017-09-18 20:49zo cairo-dock-unity betekent 3d? - Limited Atonement


Subtiel in het ontwerp van de launcher-popups - Unity 3D doet zijn naam eer aan met een donkerder "3D" -effect in de schaduw, terwijl Unity 2D lichter is en een "2D" plat effect heeft.

Unity 3D enter image description here  Eenheid 2D  enter image description here


36
2017-09-18 21:52

Open Terminal en

ps -ef | grep compiz | grep $USER | grep -v grep

Als u iets ontvangt, gebruikt u momenteel Unity 3D.

(@Robert zegt te rennen ps x | grep [c]ompiz | grep $USER, die [na mijn bewerking] eindigt met dezelfde uitvoer, maar ik weet het verschil niet tussen de vlaggen.)


14
2018-05-02 21:58

Typ in de terminal

echo $DESKTOP_SESSION

Het zal u dan vertellen of u Unity 2D of 3D gebruikt.

Ook zijn hun panelen standaard heel anders, ze zouden er als volgt uit moeten zien:

Eenheid 2D (die een gekleurde achtergrond heeft)

enter image description here

Unity 3D (die een transparante achtergrond heeft)

Unity 3D


11
2017-09-22 18:50

In Unity 3d heeft het streepjespictogram een ​​andere vorm dan alle andere items in het opstartprogramma. Dus als het streepjespictogram dezelfde vorm heeft als alle andere opstartpictogrammen, gebruikt u Unity 2d. Als het streepjespictogram anders is dan alle andere opstartpictogrammen, gebruikt u Unity 3d.


5
2017-09-23 12:42

Je kan lopen:

ps -ef | grep compiz | grep -v grep

Als compiz niet actief is (niets uitvoer) en u de eenheidpanelen en dergelijke hebt, gebruikt u Unity2D.

Geen idee waarom mensen het zo ingewikkeld moeten maken. Reguliere eenheid (niet 2D) moet compiz uitvoeren om naar het werk te gaan, dus zoek daar gewoon naar ....


5
2017-07-16 19:17Sommige variaties hierop: je kunt rennen ps x in plaats daarvan alleen om processen van de huidige gebruiker te tonen. En sindsdien unity-2d heeft lopende processen die beginnen met unity-2d (graag willen unity-2d-panel), voert u de opdracht uit in dit antwoord, maar met unity-2d in plaats van compiz zal resultaten weergeven als en alleen als unity-2d is aan het rennen. - Eliah Kagan


Ik denk dat het eenvoudigste antwoord 'echo $ DESKTOP_SESSION' is. als het ubuntu-2d zegt, is het eenheid 2d, als het ubuntu zegt, heeft het eenheid 3d. En ik heb uiteindelijk ontdekt dat ik 3d heb. Klik met de rechtermuisknop op een toepassing in het opstartprogramma aan de linkerkant. het heeft een wazig effect. Sorry maar ik kan echt geen afbeelding toevoegen.

Dus wat is het juiste ding om te doen?

1. Gebruik de terminalopdrachtecho $DESKTOP_SESSION 2. Of kijk gewoon naar afbeeldingen van Unity 2d en unity 3d en zie diffirences.


1