Vraag Xen opstarten mislukt op HP Z8


Ik volgde de instructies in https://help.ubuntu.com/community/Xen. Nou, de eerste twee stappen. Na het opnieuw opstarten, krijg ik het volgende te zien:

Loading Xen 4.9-amd_64 ...
WARNING: no console will be available to OS
Loading Linux 4.15.0-20-generic ...
Loading initial ramdisk ...

Niets meer.

Loopt er iemand tegenwoordig Ubuntu als dom0 in Xen? Dit is op een nieuw HP Z8-werkstation met dubbele "silver xeon 4114" die alle vereiste functies zou moeten hebben.

Ik maak me een beetje zorgen over het gebrek aan veel details in het BIOS. Over het enige dat ik kan aanpassen, is de Hyper-threading-instelling.


2
2018-05-02 01:23


oorsprong


Ik kwam uiteindelijk op de BIOS-instellingenpagina terecht om alle vereiste hypervisor-instellingen in te schakelen: verborgen onder "beveiliging" -tax. Helaas is de boot nog steeds op dezelfde manier mislukt, dus ik heb het opgegeven om dit voor nu te laten werken. XenServer heeft geïnstalleerd en uitgevoerd en Qubes-OS is actief, dus ubuntu moet als dom0 worden uitgevoerd. - amgems
Hetzelfde probleem hebben en nog geen oplossing, maar het is handig om dit toe te voegen aan <code> / etc / default / grub </ code>: 'GRUB_CMDLINE_XEN = "noreboot". Dit stopt het systeem om opnieuw op te starten nadat Xen mislukt. Ik kreeg foutmeldingen weergegeven die ik niet eerder zag. Enige nadeel: je moet handmatig opnieuw opstarten. - CatMan


antwoorden:


Ik kwam soortgelijke problemen tegen met een ASUS PRIME-B250M-C / CSM-moederbord. Ik heb de UEFI-instellingen aangepast:         schakel FastBoot uit         CSM inschakelen (compatibiliteitsondersteuningsmodus) en dan pauzeert het systeem na de bovenstaande opstartboodschappen, maar wordt dan de Ubuntu-18.04-server gestart.

Merk ook op dat de Xen-kernel EFI-variabelen niet blootstelt aan Dom0, dus efibootmgr(8) mislukt.


1
2018-05-02 21:02