Vraag Het upgraden van het systeem naar 12.04 met behulp van de CD heeft mijn gebruikers niet behouden - hoe kun je ze het beste herstellen?


Vandaag heb ik een upgrade uitgevoerd van 10.04 naar 12.04 (eerst via 11.10).

Ik heb beide upgrades uitgevoerd met behulp van de CD's, omdat dit op een systeem met een zeer slechte internetverbinding was (en in feite was de netwerkverbinding niet aanwezig toen ik de upgrades uitvoerde).

Alles leek prima te gaan, behalve één heel belangrijk aspect: mijn oorspronkelijke (10.04) gebruikers zijn niet bewaard gebleven. De bestanden zijn echter nog steeds aanwezig in / home / xxx, dus er is tenminste geen sprake van gegevensverlies.

Ik had twee gebruikers in mijn oorspronkelijke configuratie: een beheerder die Unity gebruikte en mijn hoofdgebruiker (niet-beheerder) die Gnome Classic gebruikte. (Ik besef dat dit misschien niet relevant is.)

Tijdens beide upgrades die ik vandaag uitvoerde, werd mij gevraagd: "Wie ben jij?" en gevraagd om mijn naam, gebruikersnaam, nieuw wachtwoord, etc. in te voeren. Dit is waar ik voor het eerst achterdochtig van werd, dus bij deze beide gelegenheden heb ik een geheel nieuwe gebruiker gemaakt.

Bij de eerste upgrade (10.04 tot 11.10) was er geen melding van de mogelijkheid om überhaupt oude gebruikers te importeren. Dan op de tweede upgrade (11.10 tot 12.04) verscheen een "Import Gebruiker" (of vergelijkbaar) scherm na het "Wie ben jij?" scherm, maar het ging vergezeld van een bericht dat er geen geschikte gebruikers waren gevonden die konden worden geïmporteerd.

Dus ... mijn vraag eindelijk: wat is de beste manier om mijn oude gebruikers opnieuw tot leven te wekken?

Is er een importtool die ik kan gebruiken?

Moet ik gewoon een nieuwe gebruiker met dezelfde naam maken en kijken wat er gebeurt?

Moet ik een nieuwe gebruiker met een andere naam maken en de oude gebruiker er in zijn geheel overheen kopiëren?

Of moet ik een nieuwe gebruiker maken en de oude gegevens stuk voor stuk kopiëren wanneer en wanneer dat nodig is?

Nog een laatste opmerking: ik heb wel een Deja Dup-back-up van de gebruikers op mijn NAS en ik maak momenteel ook een tar-archief van hen aan (hoewel de tar natuurlijk wel van post-upgrades zal zijn).

Alle hulp of advies zou zeer op prijs gesteld worden!

Bedankt,

thoughton.


2
2018-04-28 19:11


oorsprong




antwoorden:


Bij het uitvoeren van een "upgrade" skipping releases (zoals je deed bij het upgraden van 10.04 naar 11.10) zullen we een nieuwe installatie maken met bestanden in HOME onaangeroerd. In tegenstelling tot een upgrade van 10.04 LTS naar 12.04 LTS of van 11.10 tot 12.04 worden gebruikers en groepen uit de vorige installatie niet bewaard.

Er is geen andere manier om deze gebruikers opnieuw te maken als hun thuis verwijst naar de voormalige gebruiker die thuis is /home/<username>. Dit zal op zijn minst de configuratie-instellingen en de privé-bestanden voor elke gebruiker herstellen.

Opdrachtregel

Wanneer we onze nieuwe gebruiker maken vanaf de opdrachtregel, kunnen we ook een pad toewijzen aan de HOME (wat het bestaande pad zou zijn):

sudo adduser --home /home/myuser myuser

GUI

Om dit te doen vanuit een GUI moet je misschien installeren gnome-system-gereedschappen  Install gnome-system-tools om toegang te hebben tot geavanceerde gebruikersinstellingen van gebruikers-admin (zoeken Gebruikers en groepen in de Dash). Kiezen Geavanceerde instellingen om het huis van de gebruiker te configureren:

enter image description here

Zorg ervoor dat u de gebruikers dezelfde rechten geeft als voorheen. Als er andere groepen zijn dan de standaardgroepen die relevant zijn voor de gebruiker, moet u deze ook aan deze groepen toewijzen.


2
2018-04-29 15:14