Vraag Hoe een IDN-domein pingen met de niet-ASCII-naam?


Voor zover ik zie, kan ik het niet ping (of dig) IDN-domeinnamen gebruikmakend van hun niet-ASCII-namen, alleen hun ASCII 'backend' met xn-- voorvoegsel. Ik sta op het punt om een ​​aantal van dergelijke namen toe te voegen aan de configuratie van een DNS-server die ik beheer, blijkbaar werkt het met browsers, maar niet met hulpprogramma's van een lager niveau, wat enigszins lastig is, zoals het opzoeken van punycode namen elke keer als ik test of debug iets is een grote overlast.

Bijv. http: //ąćęłńóśźż.pl (blijkbaar is de 'Hyperlink' formatteringsoptie de IDN-naam omver, dus hier niet opzettelijk gebruikt) - een testpagina om te controleren of browser Poolse IDN's ondersteunt - werkt met Firefox, maar niet met ping of dig.

Is er een manier (PPA, patch, wat dan ook) om een ​​dergelijke functionaliteit te verkrijgen?

Gebruik makend van 12.04, iputils-ping 3:20101006-1ubuntu1 en dnsutils 1:9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.7.


2
2017-09-26 12:55


oorsprong
antwoorden:


Van de dig man pagina:

IDN SUPPORT

Als dig is gebouwd met IDN (internationalized domain name) ondersteuning, kan het accepteren en          niet-ASCII-domeinnamen weergeven. graaf correct converteren van karaktercodering van de domeinnaam          voor het verzenden van een verzoek naar de DNS-server of het weergeven van een antwoord van de server. Als u de IDN-ondersteuning om een ​​of andere reden wilt uitschakelen, definieert u de omgevingsvariabele IDN_DISABLE. De IDN-ondersteuning is uitgeschakeld als de variabele wordt ingesteld wanneer dig wordt uitgevoerd.

dus het wordt ondersteund ...

Wat je waarschijnlijk nodig hebt is http://packages.ubuntu.com/saucy/idn2 Het is in ontwikkeling, dus waarschijnlijk niet standaard geïnstalleerd.

IDN2

Internationalized domain names (IDNA2008) command line tool


Dan zal dit werken:

ping $(idn2 ąćęłńóśźż.pl)

2
2017-09-26 13:13ping $(idn2 ąćęłńóśźż.pl) werkt inderdaad, hetzelfde voor dig. - moon.musick
kan ik die opmerking lenen? > :) - Rinzwind
Natuurlijk;) Bedankt, ik denk dat ik met deze oplossing ga, het is eenvoudig genoeg. - moon.musick
Het antwoord is tegenstrijdig. Ondanks idn2 pakket geïnstalleerd, noch dig (1) noch host (1) ondersteunen IDN op zichzelf, hoewel man pages beweren dat ze dat wel doen. - Incnis Mrsi