Vraag Thuis server, desktop of server-versie?


Ik ga mezelf een Ubuntu-homeserver bouwen voor bestandsopslag, videostreaming, FTP, enz.

Ik ben niet echt zo bekend met Ubuntu, of Linux voor die kwestie en ik vraag me af of ik de desktopversie of de serverversie zou moeten installeren? Wat zijn de voors en tegens?

Ik heb ergens gehoord dat de versie vrijwel hetzelfde is, alleen die desktopversie bevat GUI en een andere video-optimalisatie en software voor de gewone gebruiker.

Maar het feit dat ik niet helemaal bekend ben met opdrachten, enz., Moet ik de moeilijke weg nemen en de servereditie installeren? Als, zijn er goede gidsen / e-boeken over het onderwerp Ubuntu-server.

Dit is een privéserver, dus ik heb er alleen toegang toe. Het hele ding over de monitor, ik weet het nog niet zeker. Ik denk erover om zelf een LackRack van Ikea-meubels te bouwen en het daar te plaatsen met een onderhoudsmonitor-klavieropstelling. Mijn hoofdcomputer is een Windows OS, dus ik zal OpenSSH en Putty gebruiken wanneer ik kan.

De reden dat ik een beetje naar de desktopversie neig, is dat het met de GUI waarschijnlijk een beetje eenvoudiger is om controle over en organisatie van het systeem te hebben.


2
2017-11-20 11:23


oorsprong


De bewerking doet me geloven dat desktop het beste zou zijn :) - Rinzwind


antwoorden:


Wat je wilt ;)

Voor mij zou de beslissing zijn als het systeem eigenlijk een server is. Een server voor mij is headless (dus geen monitor) en is bedoeld voor meer dan 1 persoon om verbinding mee te maken. Alsof het uw website vasthoudt of u een sftp-service levert aan mensen die u kent.

Als je van plan bent om een ​​machine te zijn waar je het zelf wilt gebruiken, zou ik een desktop willen waarop software is geïnstalleerd die je nodig hebt.

Het instellen van een server vanaf een desktop is waarschijnlijk eenvoudiger en gemakkelijker te onderhouden dan het instellen van een server vanaf de serverinstallatie. Die laatste zal schoner zijn en aangezien een server draait om het leveren van resultaten aan klanten, is snelle reiniging beter.


2
2017-11-20 11:54