Vraag Wat zijn PPA's en hoe gebruik ik ze?


Ik blijf lezen over Archief persoonlijke pakketten ('PPA's') en mensen beantwoorden vragen met een link naar een PPA. Wat is de beste manier om deze te gebruiken?


Er zijn meerdere geldige antwoorden voor deze vraag verspreid over verschillende versies van Ubuntu. Voor uw gemak staat hieronder een index van elk.488


oorsprong


Aangezien geen van de antwoorden daadwerkelijk uitlegt wat een PPA is (met de nadruk op hoe u deze kunt toevoegen), moet u goed nadenken voordat u "wat is een PPA" type vragen als duplicaten en hier koppelen afsluit. Als je een van deze open laat staan, kan dit iemand aanmoedigen om te antwoorden. - Chan-Ho Suh


antwoorden:


Voor Ubuntu 11.04 en nieuwer

Voordat u een PPA toevoegt, moet u op de hoogte zijn van enkele van de volgende risico's:

Onthoud altijd dat PPA's worden aangeboden door de gemeenschap, u moet zich bewust zijn van de mogelijke risico's voordat u gewoon een PPA toevoegt.

 • Open eerst het streepje door op de knop Start (in de linkerbovenhoek) te klikken of op de knop te drukken Super Sleutel .

  enter image description here

 • Zoek naar 'Software Center' en start het Ubuntu-softwarecentrum.

  enter image description here

 • Verplaats de muis naar het bovenste paneel waar de naam van de toepassing is geschreven.

 • Ga nu naar de Bewerk menu en selecteer Software bronnen.

  enter image description here

Voor nieuwere versies, klik en klik met de rechtermuisknop Software en updates enter image description here

Klik vervolgens op Andere software, enter image description here

 • Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

  enter image description here

 • Schakel over naar het tabblad 'Andere software'.

  enter image description here

 • Klik nu op 'Toevoegen', er verschijnt een venster.

  enter image description here

 • U moet de PPA in het vak invoeren. Het is te vinden in STOUTMOEDIG op de startpagina.

  enter image description here

  enter image description here

 • Klik nu op 'Bron toevoegen' en sluit de softwarebronnen. De cache wordt vernieuwd

  enter image description here

 • Installeer nu de software vanuit het softwarecentrum.

  enter image description here


231Wow cool. Ubuntu heeft een mooie, gebruiksvriendelijke interface voor: "Voer de volledige APT-lijn in van de repository die u als bron wilt toevoegen." ...Oh. Laat maar. ;-) - Ajedi32
Leuk tot de afwezigheid van de uitleg over waar je de APT Line-inhoud voor een PPA kunt krijgen. :) - George
Dit antwoord is verouderd. Zie voor een actuele handleiding hier. - Stefan Monov
Hoe kan ik software op PPA installeren zonder het aan de bronnenlijst toe te voegen? Kan ik het zelfs in een afzonderlijke installatie installeren (onafhankelijk van het systeem)? - Royi


Wat is PPA?

PPA's zijn voor niet-standaard software / updates. Ze worden over het algemeen gebruikt door mensen die het nieuwste en beste willen. Als je extra moeite doet om dit soort software te krijgen, wordt er van je verwacht dat je weet wat je doet. De selectie in het Software Center is voldoende voor de meeste mensen.

Opdrachtregel

Op de opdrachtregel kunt u een PPA toevoegen met add-apt-repository, bijv .:

sudo add-apt-repository ppa:gwibber-daily/ppa

Om een ​​PPA te verwijderen, verwijdert u de bijbehorende bestanden in /etc/apt/sources.list.d (hiermee worden de pakketten die u van de PPA hebt geïnstalleerd niet verwijderd). Om de pakketten die beschikbaar zijn vanaf een PPA te bekijken of pakketten te verwijderen die zijn geïnstalleerd vanaf een PPA, drukt u op de knop "Oorsprong" linksonder in het Synaptic-venster en kiest u de PPA in de lijst.

Met kan het gebruikelijke dialoogvenster Software-bronnen gebruiken en toevoegen ppa: Gwibber daags / ppa waar het vraagt ​​om een APT-lijn en schakel ze in of uit, net zoals andere repositories.

Zoals iedereen een PPA kan creëren, is er geen garantie voor de kwaliteit of veiligheid van een PPA - net als bij elke andere niet-officiële softwarebron moet u zelf beslissen of een PPA betrouwbaar is of niet. En net als alle andere onofficiële softwarepakketten van een PPA kan dit allerlei problemen veroorzaken, vooral bij het upgraden naar een nieuwe versie van Ubuntu.


Als u een foutmelding krijgt dat de add-apt-repository commando kon niet worden gevonden:

 • Installeer op 12.04 en eerder de python-software-properties pakket:

  sudo apt-get install python-software-properties
  
 • Op 14.04 en later:

  sudo apt-get install software-properties-common
  

170Het stoort me dat op de linux die beweert te zijn voor mensen die een ppa toevoegen, ofwel magische tekst op de commandoregel vereist is ofwel magische tekst die aan een gui-tool is toegevoegd. Het is echt niet goed genoeg. - trampster
PPA's zijn voor niet-standaard software / updates. Ze worden over het algemeen gebruikt door mensen die het nieuwste en beste willen. Als je extra moeite doet om dit soort software te krijgen, wordt er van je verwacht dat je weet wat je doet. De selectie in het Software Center is voldoende voor de meeste mensen. - dv3500ea
@trampster: deze problemen worden in de toekomst behandeld door het softwarecentrum: wiki.ubuntu.com/SoftwareCenter In de tussentijd is PPA's wat we hebben. - Jorge Castro
@trampster Behoudt Windows / Mac de top van al zijn software en geeft u updates voor alles? PPA's vormen een beveiligingsrisico en er is een ontwerpelement nodig om te voorkomen dat gebruikers idioten zijn. Meer: thepcspy.com/read/linux-isnt-invulnerable - Oli♦
De recente grote vraag naar PPA's lijkt het resultaat te zijn van de dramatische veranderingen in Ubuntu onlangs, waardoor de stabiele versies hopeloos ontoereikend zijn voor een groot aantal mensen. Dit is de eerste uitgave waarin ik meer dan 1 of 2 vrij onbelangrijke PPA's moest toevoegen - voorheen was het alleen om bugfixes voor mij te testen. - Sean Houlihane


Voor Ubuntu 10.10

Hoewel velen het gemakkelijker vinden om PPA's toe te voegen met behulp van opdrachtregelprogramma's, kan dit via Ubuntu Software Center voor degenen die grafische interfaces prefereren. Voor deze demo zullen we het toevoegen PPA voor het Banshee Team om de laatste stabiele release van Banshee te krijgen.

We beginnen met het openen van het Ubuntu Software Center, dat te vinden is in het Toepassingen-menu.

Applications > Ubuntu Software Center

manu

Ga nu in Software Center naar Edit > Software Sources

menu2

U wordt gevraagd om uw beheerderswachtwoord in te voeren.

gksu

Open nu in Software Sources de Other Software tab en druk op Add.

add

In dit dialoogvenster zullen we de informatie van de PPA invoeren.

software-properties-gtk

Deze informatie is te vinden op de website van de PPA, vetgedrukt onder de titel Deze PPA toevoegen aan uw systeem. Voor de Banshee PPA, het ziet er zo uit:

ppa

Nu kunnen we Software Sources sluiten en Software Centre wordt automatisch bijgewerkt, zodat u toegang hebt tot de nieuwe pakketten van de PPA.

update

De pakketten die beschikbaar zijn via de PPA kunnen worden bekeken door het menu Software verkrijgen uit te breiden in de linkerkolom van Software Center.

new


97Het is een "community-wiki", dus voel je vrij om uit te breiden. - andrewsomething
Is dat de standaard Iconset voor 10.10? - Marco Ceppi♦
Nee, ik was vergeten dat ik de standaardpictogrammen niet gebruikte toen ik die gebruikte. Dat is de faenza-icon-theme. Het is beschikbaar in deze PPA: launchpad.net/~tiheum/+archive/equinox - andrewsomething


Voor Ubuntu 10.04

Om een ​​PPA toe te voegen in Ubuntu 10.04:

 • Run System-> Administration-> Software Sources:

menu

 • U wordt om uw wachtwoord gevraagd. Merk op dat u alleen een PPA kunt toevoegen als u een beheerder bent vanwege de veiligheidsrisico's en systeembrede consequenties van het toevoegen van een PPA. Voer uw wachtwoord in het dialoogvenster in om verder te gaan:

gksu

 • Klik in het venster Software Sources op het tabblad 'Other Software' en klik op de knop 'Toevoegen ...'. Dit zal een prompt oproepen om de 'APT-regel' te vragen:

apt line

 • De tekst die in dit vakje moet worden geplakt, staat op de startpagina van 'Deze PPA aan uw systeem toevoegen' in vetgedrukte letters.

 • Plak de regel die u hebt gekopieerd in het tekstvak in Software Sources (CTRL+V):

enter image description here

 • Sluit het venster Software Sources; u zal worden gevraagd om uw pakketinformatie opnieuw te laden. Doe dit door op de knop 'Opnieuw laden' te klikken:

reload sources

 • U kunt nu softwarepakketten van deze PPA vinden in Ubuntu Software Center:

software centre


50

Wat is een PPA?

Het is allemaal heel eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt. Ik ben hier en daar tegen problemen aangelopen, maar over het algemeen zijn PPA's de enige manier om je software in Ubuntu te laten updaten tussen distro-releases (laat me daar niet over uitdagen). Het is te veel om hier uit te leggen, dus ik zal u wijzen op een waardevolle documentatie. Maar eerst een paar eenvoudige regels:

Weet wat je installeert. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt u Launchpad voor de meeste PPA-behoeften, maar toch kan het gevaarlijk zijn voor uw computer. Meestal is de zorg voor mij geen kwaadwillende bedoeling, maar conflicterende pakketten. Als pakket A een aangepaste versie van ffmpeg vereist en pakket B in een andere repository ook een aangepaste versie van ffmpeg vereist, is de kans groot dat je misschien geen video's kunt bekijken, bijvoorbeeld met pakket A of B of helemaal niet.

Houd in gedachten dat iedereen een PPA kan maken, zelfs jij. Het feit dat iemand de Gedragscode ondertekent, betekent niet dat ze weten wat ze doen. Op Launchpad zijn er niet alleen updates voor stabiele releases, maar ook bèta- en alfasoftware en zelfs dingen die nog niet helemaal werken. Er zijn veel bruikbare repositories, zoals de nieuwste Nvidia-stuurprogramma's of de huidige stabiele release van Pidgin. Aan de andere kant zijn er dingen die een kerel in zijn kelder voor zichzelf en een paar vrienden heeft gemaakt.

Dat gezegd hebbende, moeten de Ubuntu-documentatiepagina's alles bevatten wat u moet weten in een vrij begrijpelijk formaat.

Repositories in Ubuntu: https://help.ubuntu.com/community/Repositories/Ubuntu

Software beheer: https://help.ubuntu.com/community/SoftwareManagement

Repositories en de opdrachtregel: https://help.ubuntu.com/community/Repositories/CommandLine

Een korte opmerking: ik neem aan dat je Ubuntu 10.04 gebruikt. Als u 10.10 gebruikt, staan ​​er geen "Softwarebronnen" in uw menu, ook al wordt daarnaar verwezen in een deel van de documentatie. Om toegang te krijgen opent u simpelweg de Synaptic Package Manager en selecteert u vervolgens Instellingen -> Repositories in het menu.

Veel geluk en ik hoop dat dit nuttig was.

Bewerken: weet dat het installeren van software via het Ubuntu Software Center lastig kan zijn. Dit is omdat het u niet vertelt welke afhankelijkheden een bepaalde app u wilt installeren vereist. Dat wil zeggen, je zou het hele KDE-bureaublad kunnen installeren, honderden MB's dingen, gewoon om een ​​schermliniaal of firewall-configurator te krijgen. Ik heb dit op de moeilijke manier geleerd ... Typ bijvoorbeeld "kruler" in het zoekvak en je ziet de uiteindelijke installatiegrootte als bijna 100 MB. Houd in ieder geval goed rekening met de uiteindelijke installatiegrootte als u de USC wilt gebruiken. De meeste nieuwe gebruikers zijn niet bekend met de concepten van vensterbeheerders en bureaubladomgevingen die alleen Windows kennen, dus wees voorzichtig met het vertrouwen op USC en niet alles te leren over PPA's, wat ik aanbeveel. Het is een beetje meer werk en dit is gewoon mijn mening, maar je zult waarschijnlijk blij zijn dat je het gedaan hebt! :)


42

Eén ding om in gedachten te houden over het gebruik van PPA's is dat wanneer u een PPA aan uw Software Sources toevoegt, u Administratief toegang (root) geeft aan iedereen die naar die PPA kan uploaden. Pakketten in PPA's hebben toegang tot uw volledige systeem als ze worden geïnstalleerd (net als een standaardpakket van het Ubuntu-archief), dus beslis altijd of u een PPA vertrouwt voordat u het aan uw systeem toevoegt.


35Zeer belangrijke opmerking deze. Het is echt belangrijk om te adverteren voor potentiële schade aan het systeem door ppa's zonder kennis te gebruiken. THNX - Jorge Pinho


Een PPA verwijderen met ppa-purge  Install ppa-purge

Het is misschien niet veilig om gewoon elke PPA die aan onze bronnen is toegevoegd uit te schakelen door deze te verwijderen sources.list of door de PPA uit te schakelen in onze Software bronnen instellingen. Het zou dan een veel beter idee zijn om ook alle pakketten die op deze PPA waren geïnstalleerd te verwijderen en ze te vervangen door Ubuntu-standaardpakketten.

Om dit te doen hebben we het script ppa-purge  Install ppa-purge Hiermee wordt niet alleen de ongewenste PPA verwijderd, maar ook de pakketten die zijn geïnstalleerd vanaf deze PPA door de standaard Ubuntu-versies. Na de installatie gewoon doorlopen

sudo ppa-purge ppa:<lp-name>/<ppa-name>

waar <lp-name>/<ppa-name> is dezelfde naam die we hebben ingevoerd bij onze bronnen bij het toevoegen van deze PPA. De PPA wordt dan verwijderd. Pakketten die zijn geïnstalleerd vanaf deze PPA worden vervangen door standaard Ubuntu-pakketten (geïnstalleerde pakketten die niet in de standaardrepository's staan, worden niet verwijderd).


25Als antwoord met een opmerking die wees op ppa-purge werd verwijderd, voelde ik dat we nog steeds een referentie hiervoor nodig kunnen hebben in onze lijst met antwoorden over het gebruik van een PPA. - Takkat
Wat doet lp staan ​​voor? Bijvoorbeeld in precise-partner.list wat is de lp? - isomorphismes
@isomorphismes: Ubuntu PPA worden gehost op launchpad (lp) met hun specifieke naam en subnaam, bijvoorbeeld ppa:takkat-nebuk/takkat. In dit voorbeeld takkat-nebuk is mijn lp-naam en takkat is de naam van de ppa die u aan uw bronnen kunt toevoegen. - Takkat


Als u het moeilijk vindt om het juiste te bepalen add-apt-repository commando om uit te voeren, iemand heeft een script gemaakt met de naam ppasearch om deze taak eenvoudiger te maken. Om ppasearch te installeren, moet je de volgende commando's uitvoeren:

sudo add-apt-repository ppa:wrinkliez/ppasearch
sudo apt-get update
sudo apt-get install ppasearch

Als je een buitenbeentje hebt, kun je dat handmatig doen downloaden en installeer de lucide deb. Het zou goed moeten werken.

Hiermee wordt de ppasearch PPA (en de bijbehorende sleutel) toegevoegd en het pakket geïnstalleerd. U kunt het script uitvoeren door de volgende opdracht in een terminal te typen:

ppasearch PPANAME

Dus om de PPA van het Cardapio-team te vinden, kunt u het volgende uitvoeren:

ppasearch cardapio

Zoals u kunt zien aan de hand van de onderstaande schermafbeelding, krijgt u een lijst met bijpassende PPA's te zien. Nadat u de gewenste PPA hebt geselecteerd, wordt deze door het script toegevoegd met behulp van add-apt-repository. ppasearch wordt zelfs uitgevoerd sudo apt-get update voor jou als je je bronnen wilt bijwerken.

ppasearch screenshot

Er is ook een video- van het script in actie, maar het is enigszins verouderd.

Dit script moet het voor u gemakkelijk maken om PPA's en hun sleutels toe te voegen zonder rond Launchpad te moeten zoeken.


21Ik heb deze PPA in 2014 geprobeerd en kon deze niet vinden ppa.launchpad.net/wrinkliez/ppasearch/ubuntu/dists/precise/main/.... 404 - isomorphismes
Lijkt op abondonware - Jonathan


http://www.winehq.org/site/download-deb  is mijn poging om dit te doen voor de Wine PPA.

Ik merk dat Maverick is gewijzigd en nu moet ik de instructies opnieuw bewerken (er zijn geen beheer-> softwarebronnen, maar in plaats daarvan moet je daar naartoe gaan vanuit Software Center).

De ingebouwde instructies van Launchpad zijn een beetje beter dan een jaar geleden, maar nog steeds behoorlijk slecht.


5

Voor informatie over PPA (Persoonlijk pakketarchief) Bezoek de hulp van Ubuntu op PPA.


Er bestaat Y PPA Manager beschikbaar voor Ubuntu. Het is een GUI-tool om PPA's op de best mogelijke manier te beheren.

Installeren y-ppa-manager voer het volgende commando uit in de terminal:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/y-ppa-manager
sudo apt-get update
sudo apt-get install y-ppa-manager

Ga naar voor meer informatie en belangrijke functies https://launchpad.net/y-ppa-manager.


Hoe PPA te vinden? (Oplossing wanneer apt kan pakket niet vinden)

Je kunt PPA vinden van lanceerplatform pagina zoals voorgesteld in de volgende afbeelding:


adding ppa to your system


Je kunt PPA vinden van Ubuntuupdates -Pakket Zoeken zoals getoond in de volgende afbeelding:


adding third party repository


Voeg daarna een repository van terminal als volgt toe:

sudo add-apt-repository ppa:<someppa/ppa>
sudo apt-get update

5