Vraag Hoe installeer ik Ubuntu naast een vooraf geïnstalleerd Windows met UEFI?


Ik ben absoluut nieuw voor Linux. Ik zou graag willen weten hoe ik Ubuntu naast het vooraf geïnstalleerde Windows 8+ OS moet installeren.

Moet ik het met Wubi doen, of via de Live USB / DVD?

Welke stappen moet ik nemen om Ubuntu correct te installeren?


527
2017-12-11 21:35


oorsprong


Waarschuwing: vanaf heden Canonische adviezen om WUBI niet te gebruiken in verband met Windows 8. Meer hierover: omgubuntu.co.uk/2013/04/wubi-advice - Rinzwind
@ minerz029, beste vriend, ik heb je vraag bewerkt om deze algemener te maken met betrekking tot dual booting met Windows 8. - Luis Alvarado♦
Ik volg die weg, maar boot-repair werkte niet. Dat is de oplossing die ik heb gevolgd om te installeren in de UEFI-modus: askubuntu.com/questions/519610/... ceers - feligiotti


antwoorden:


Als u Ubuntu 16.04+ gebruikt, zijn veel problemen met compatibiliteit nu opgelost. Maar toch, afhankelijk van de versie die u gebruikt en de hardware / het model dat u hebt, hebt u mogelijk alle of sommige van de stappen in dit antwoord nodig. Als je dit leest in augustus 2017+, kan ik zeggen dat ik met Ubuntu 17.04 het heb geïnstalleerd op meer dan 40+ laptops met UEFI, variërend van Lenovo, Dell, HP, Sony, Acer en Toshiba, waar de modellen 2016 en hoger waren, en ik heb helemaal geen problemen met het installeren van Ubuntu door simpelweg de stappen in het installatieprogramma te volgen. Met de basisstappen bedoel ik:

 1. Plaats het Ubuntu USB-installatieprogramma
 2. Selecteer Install Ubuntu (installeer Ubuntu naast Windows)
 3. Selecteer Wireless Card & Upgrade 3rd Party software tijdens het installeren van Ubuntu
 4. Voltooi de installatie en zie Ubuntu installeren zonder enig probleem met Windows of Ubuntu.

Dit is geen 100% volledige bewijsverificatie. Ik wil alleen maar vermelden dat ik onder de indruk ben van het feit dat 43 van de 43 totale laptops helemaal geen problemen hadden met mijn einde. Toch, als je een probleem hebt, is dit de reden waarom deze handleiding is gemaakt.

Voordat ik de stappen om het te doen uit te leggen, wil ik duidelijk zijn dat ik veel manieren heb geprobeerd om Ubuntu te installeren met versies ouder dan 15.04 (of een andere distro overigens) vanuit Windows 8 of Windows 10. Geen geluk. Microsoft Windows heeft echt een grote puinhoop gecreëerd voor alle Linux-distributies. Als u een vooraf geïnstalleerd Windows 8-systeem hebt, zult u waarschijnlijk nooit Ubuntu of een ander besturingssysteem op de normale (LiveCD / LiveUSB) of Wubi manier kunnen installeren. Dit komt omdat Windows 8 verschillende nieuwe functies heeft geïntroduceerd, waarvan er twee zijn:

 • UEFI dat in de plaats komt van wat we kennen als het BIOS (een alternatief voor)
 • Secure Boot die alles behalve het geïnstalleerde besturingssysteem voorkomt, in dit geval Windows 8 vanaf het opstarten. Dit is niet langer het geval voor Ubuntu sinds 12.04.2 dus het is niet nodig om veilige opstart uit te schakelen.

Nog een opmerking, ik wil iets vermelden over Secure Boot uit de UEFI Wiki

SecureBoot 

"Secure Boot" is een nieuwe UEFI-functie die in 2012 verscheen, met Windows 8 voorgeïnstalleerde computers. Ubuntu ondersteunt deze functie beginnend met 12.10 64 bit (zie dit artikel) en 12.04.2 64 bit, maar omdat pc's die hiervoor ondersteuning bieden, pas eind 2012 wijdverspreid zijn, is het nog niet uitgebreid getest, dus het is mogelijk dat u problemen ondervindt bij het opstarten van Ubuntu onder Secure Boot.

BELANGRIJK: Als u een bug vindt, dien dan een bugrapport in tegen de shim pakket in Ubuntu, bij voorkeur met behulp van het commando:

ubuntu-bug shim

Zodra je hebt geïnstalleerd met Secure Boot uitgeschakeld. Zoals vermeld door slangasek:

Het is niet vereist om SecureBoot in de te installeren firmware uit te schakelen   Ubuntu op een Windows 8-computer. Ubuntu 12.04.2 en 12.10 zijn   SecureBoot-compatibel. Elke machine die wordt geleverd met de aanbevolen   Microsoft Third-Party Marketplace-sleutels in de firmware kunnen dit doen   start Ubuntu onder SecureBoot. Als er een probleembestand is, moet u een startpunt openen   bug voor de shim pakket.

Ik wil ook op de hoogte brengen dat ik deze week 15.04 heb besteed en een uitstekend resultaat had. Van 12 laptops (4 Toshiba's, 3 HP & 5 Lenovo) waarop Windows 8.1 vooraf was geïnstalleerd, heeft Ubuntu in alle gevallen Windows Boot Manager correct gedetecteerd, naast Windows 8.1 de mogelijkheid gegeven om te installeren (Het zei in feite naast Windows Boot Manager installeren ) en loste alle problemen op die verschenen in vorige Ubuntu-versies. In dit geval hoefde ik eigenlijk niets anders te doen. Dit gebeurde met Secure Boot op en op een EFI-enabled opstartsysteem. Ik ook. Getest 4 Windows 10-pc's en het werkte perfect met 15.10 en 16.04.

Dit betekent niet dat het in uw geval perfect zal werken, het betekent alleen dat ik in mijn gevallen een 100% Ubuntu Perfect-installatie had. Nogmaals, met 15.04 (ook op 15.10 en 16.04. In alle gevallen was het 64 bit). Ik had zelfs gesprekken met gebruikers zoals Marius Nestor van Softpedia die Secure Boot in feite moest uitschakelen om de installatie te laten werken, dus moet worden opgemerkt dat, zelfs als ik momenteel een uitstekende ervaring met Secure Boot heb, dat niet zo is. Houd dit in gedachten wanneer al het andere faalt (we kunnen Marius bedanken voor zijn uitstekende bijdrage). Ik zou het bugrapport in elk geval naar de bovenstaande link sturen.

Dus met dit alles gezegd, is het installeren van Ubuntu via WUBI niet mogelijk (dit wordt in ieder geval niet door mij aanbevolen), dingen zoals proberen te booten met bijvoorbeeld de Windows 8 bootloader zijn nu niet mogelijk, tenzij er in de toekomst iets verandert (er zijn ook enkele bugs gerelateerd aan dit in launchpad, zoals degene genoemd door bcbc). Afgezien hiervan werkt WUBI niet vanuit Windows 8 of hoger als u UEFI een GPT-partitie (geen MS-DOS-partitie) hebt. Middelen lezen Ondersteunt UEFI dat Wubi nu werkt op laptops die worden geleverd met Windows 8? voor meer informatie.

Niet alleen dat, maar het is onmogelijk om 32-bits Ubuntu te installeren. U hebt de 64-bits versie nodig om alles correct te laten werken. Lees meer over Wubi in Kan ik Ubuntu in Windows installeren?

Het volgende is een kleine handleiding om Ubuntu te installeren met een vooraf geïnstalleerd Windows 8 of 10-systeem. De stappen MOETEN worden gedaan in de precieze volgorde waarin ik ze hier vermeld om alles op gang te krijgen. Als een stap wordt overgeslagen of vóór een andere wordt uitgevoerd, zult u hoogstwaarschijnlijk een aantal van de problemen krijgen die worden vermeld aan de onderkant van deze handleiding.

Voor de tijd moet je het doen via een LiveCD, LiveDVD of LiveUSB, ervan uitgaande dat je (feitelijk vereist) de volgende punten hebt:

 • U gebruikt een 64-bits versie van ten minste Ubuntu 12.04.2. 32-bits versies werken niet.
 • Uw systeem was met Windows 8 of 10 voorgeïnstalleerd (en u wilt het niet verwijderen)
 • U installeert Ubuntu niet in Windows 8 of 10, maar ernaast. Binnenin is het onmogelijk omdat het Wubi nodig heeft dat niet wordt ondersteund.
 • Uw systeem heeft UEFI geactiveerd (en kan niet worden uitgeschakeld) met Secure Boot.
 • Je hebt al een vrije ruimte gemaakt voor Ubuntu vanuit Windows 8 met minimaal 8 GB (ik raad aan om tenminste 20 GB of zo te laten, dus je kunt het helemaal uitproberen).
 • Je hebt ervoor gezorgd dat je daadwerkelijk vrije ruimte over hebt op de schijf om de benodigde partities te maken en je hebt ook gezorgd dat je niet alle primaire partities hebt gebruikt (in geval van een MS-DOS-schema), omdat dit een probleem zal veroorzaken met het Ubuntu-installatieprogramma toont alleen de "Replace Windows" -optie in plaats van de "Alongside Windows" -optie.
 • U weet hoe u een LiveCD, LiveDVD of LiveUSB vanuit Windows 8 kunt branden. Zoek anders Windows-apps die dat voor u kunnen doen. Ik doe de mijne op een andere pc met Ubuntu ^^.
 • Windows 8 werd niet afgesloten in de Hibernation-modus of een andere modus ('snel opstarten', standaard op Windows 8) waardoor het in een opgeslagen staat blijft. Schakel Windows 8 op de normale manier uit, met de afsluitoptie. Dit voorkomt dat andere problemen die hiermee verband houden, verschijnen. Lees de bodem (PROBLEMEN OPLOSSEN) van dit antwoord voor meer informatie over dit punt.
 • U installeert op een schijfschema van het MS-DOS-type (u kunt slechts 4 primaire partities hebben in tegenstelling tot het GPT-schema) met ten minste 1 gratis primaire partitie (u kunt achterhalen welk type schema u hebt hier als u op een Ubuntu Live-CD of hier als van Windows). Onthoud dat als u al 4 primaire partities gebruikt, er geen partities verschijnen in het Ubuntu-installatieprogramma, omdat er geen primaire partities meer zijn om te gebruiken (MS-DOS-partities zijn beperkt tot 4 primaire partities, GPT zijn beperkt tot 128). Dit gebeurt veel op veel laptops met 4 vooraf gemaakte primaire partities. Als u op een partitie van het GPT-type installeert en wilt dat deze opstart, moet u UEFI ingeschakeld laten.

LEES DE BOVENSTAANDE PUNTEN AANGEZIEN VEEL GEBRUIKERS DIT DEEL SPRINGEN EN WANNEER HUN PROBLEMEN ZIJN GEVONDEN HET NORMAAL IS, OMDAT ZE EEN VAN HEN NIET HEBBEN GEVOLGD.

Voordat we beginnen, moeten we het volgende doen:

Rennen compmgmt.msc op Windows 8. Maak vanaf hier een partitie aan met voldoende grootte. Merk op dat ik dit maak VAN Windows 8 omdat ik gevallen had waarbij het doen van de partitie van de LiveUSB Windows 8 niet-opstartbaar maakte, zelfs na het uitvoeren van een bootreparatie. Dus om dat probleem te verwijderen of een grotere kans te hebben om het te verwijderen (of gewoon het probleem helemaal over te slaan) en ervoor te zorgen dat beide systemen werken, partitioneer je je harde schijf eerst vanuit Windows 8.

Volg nu deze stappen om een ​​werkende Windows 8 + Ubuntu op uw systeem geïnstalleerd te hebben:

Windows 8 + Ubuntu

We moeten eerst weten met welk type moederbordopties we te maken hebben. Open een terminal (door naar het startmenu te gaan en te typen powershell bijvoorbeeld) en voer de terminal uit als een beheerder (klik met de rechtermuisknop op de app die wordt weergegeven in het startmenu en selecteer Uitvoeren als beheerder). Typ nu Confirm-SecureBootUEFI. Dit kan je 3 resultaten geven:

waar - Betekent dat uw systeem beveiligd is en is ingeschakeld

vals - Betekent dat uw systeem beveiligd is en is uitgeschakeld

Cmdlet niet ondersteund op dit platform - Betekent dat uw systeem Secure Boot niet ondersteunt en hoogstwaarschijnlijk heeft u deze handleiding niet nodig. U kunt Ubuntu installeren door simpelweg de LiveCD of LiveUSB in te voeren en de installatieprocedure zonder problemen uit te voeren.

Als je het hebt Ingeschakeld en hebben de nodige partitionering gedaan dan kunnen we doorgaan met deze gids. Na het opstarten van Windows 8 gaan we naar de uitschakelopties en terwijl we de VERSCHUIVING sleutel, klik op Herstarten.

enter image description here

(Dit is een heel oude truc in de meeste Windows, zelfs sinds Windows 3.1, waar je een toets hebt om iets speciaals te doen tijdens het rebooten)

Windows 8 toont een heel ander herstartvenster:

enter image description here

Selecteer als u het bovenstaande menu hebt Problemen

U krijgt dan de volgende opties:

enter image description here

kiezen UEFI Firmware-instellingen

OPMERKING - In de Spaanse versie van Windows 8, de optie voor UEFI Firmware-instellingen is niet beschikbaar in verschillende laptops, getest door Lenovo, HP en Acer. Ze hebben een optie om de computer op te starten en er verschijnt een ander aangepast menu waarmee je een aantal dingen kunt doen. In het geval van Lenovo hebt u geen optie om Ubuntu te installeren met Windows 8, de enige optie is om Windows 8 volledig te verwijderen. Dit is alleen van toepassing als u 15.04+ niet gebruikt.

DIT IS EEN BELANGRIJK DEEL

Het systeem zal opnieuw opstarten en u kunt naar de BIOS (Als u niet op de juiste toets drukt, zijn sommige gewoon DEL,F2 of F10).

In dit deel kan ik niet veel helpen, omdat elk BIOS voor elk moederbordmodel anders is. Er zijn 2 opties die u hier kunt nemen, beide zijn optioneel, omdat Ubuntu mogelijk zonder problemen zou kunnen installeren. U kunt naar een optie zoeken schakel Secure Boot uit of een optie om UEFI uitschakelen. In sommige gevallen zult u beide kunnen vinden, het zal in de BIOS getoond worden als een optie genaamd Secure Boot of Schakel UEFI in.

Als u deze optie vindt, kunt u afhankelijk van het feit of u Ubuntu niet met Secure Boot kunt installeren, Secure Boot uitschakelen (Vergeet niet om dit als een bug te melden met behulp van ubuntu-bug shim), om nog steeds in de UEFI-modus te kunnen blijven en ook om met Ubuntu op te starten. In sommige moederborden is dit de enige optie die u daadwerkelijk moet wijzigen en ook de enige optie die u ziet in verband met UEFI, omdat ze niet de mogelijkheid bieden om UEFI uit te schakelen.

DUAL BOOT ISSUES

Ik zou hier ook een belangrijke opmerking willen noemen. Als je Ubuntu toevallig in de Legacy-modus (No SecureBoot) installeert, kun je problemen ondervinden bij het tegelijkertijd opstarten van Windows en Ubuntu, omdat ze beide niet in een Dual-Boot Menu verschijnen. Als u bijvoorbeeld Windows op UEFI hebt en u Ubuntu installeert op Legacy-modus, kunt u alleen opstarten in Ubuntu in Legacy-modus en Windows in UEFI-modus.

Zorg er dus voor dat je Ubuntu installeert met dezelfde opstartopties als Windows. Op deze manier kun je kiezen in welk opstartprogramma je opdoet in hetzelfde opstartmenu en hoef je je geen zorgen te maken of je wel of niet werkt. Van de Ubuntu UEFI-handleiding je kunt zien dat er een sectie is die je leert hoe je kunt weten of je Ubuntu daadwerkelijk hebt geïnstalleerd in dezelfde Boot-installatie als Windows (UEFI-modus):

An Ubuntu installed in EFI mode can be detected the following way:

  its /etc/fstab file contains an EFI partition (mount point: /boot/efi)
  it uses the grub-efi bootloader (not grub-pc)
  from the installed Ubuntu, open a terminal (Ctrl+Alt+T) then type the following command:

  [ -d /sys/firmware/efi ] && echo "Installed in EFI mode" || echo "Installed in Legacy mode" 

Dus als je ELKE dubbele opstartproblemen hebt, kan dit het probleem zijn. Lees alstublieft de Ubuntu UEFI-handleiding omdat het verschillende manieren beslaat bij het oplossen van dual boot-problemen en het converteren van Ubuntu naar Legacy of EFI-modus. Ik heb dit al getest met verschillende Ask Ubuntu-leden die me hebben geholpen, afgezien van 2 laptops die ik heb gekregen voor het testen. Dit zou dan alle Dual Boot-problemen met betrekking tot Windows 8 + Ubuntu moeten oplossen, maar ik moedig nogmaals iedereen met problemen (hetzelfde of nieuw) aan om een ​​foutenrapport in te dienen, zoals hierboven vermeld. De Ubuntu-ontwikkelaars werken er hard aan om een ​​eenvoudig te installeren oplossing voor alle gevallen te bieden en dit is een van de topprioriteiten.

Doorgaan met de gids, in andere moederborden die wel de mogelijkheid bieden om UEFI uit te schakelen die UEFI en Secure Boot volledig zou uitschakelen en op de normale BIOS-achtige manier zou booten, als je merkt dat dit de manier is waarop je wilt (Om een ​​UEFI gratis te hebben computer en geconfronteerd met een van de problemen in verband met deze) dan op alle mogelijke manieren doen. Ik heb de Intel DZ68DB getest en beide case-studies gedaan. Vergeet niet dat dit het Dual Boot-proces niet zal laten werken, in bijna alle gevallen blijft er een systeem over dat ofwel Windows opstart in UEFI of Boots Ubuntu in Legacy.

Onthoud daarom dat je ook de opstartvolgorde moet kiezen om ervoor te zorgen dat het je CDROM, DVDROM of USB Drive opstart, zodat je na het rebooten van je Live Ubuntu-afbeelding kunt booten.

Enkele punten die we moeten overwegen voordat we verder gaan:

 1. Als Windows 8 is geïnstalleerd met UEFI ingeschakeld, wordt het ten zeerste aanbevolen om in UEFI te blijven, hoewel als u het nog steeds om specifieke redenen wilt uitschakelen, GRUB het opstartbare onderdeel voor Windows 8 zal maken. Maar als u UEFI uitschakelt en wilt om achteraf toegang te krijgen tot Windows 8 (voordat u Ubuntu installeert), zal het niet werken omdat het opstartgedeelte voor Windows 8 UEFI nodig heeft (Nogmaals het Dual Boot-probleem).

 2. Als u Secure Boot alleen uitschakelt, is er in sommige gevallen geen probleem. U schakelt alleen het onderdeel uit dat het meeste probleem veroorzaakt tussen Windows en Linux, namelijk het gedeelte dat voorkomt dat Ubuntu correct opstart. In beide gevallen raad ik u aan eerst Ubuntu te installeren met UEFI / Secureboot, omdat dit in de meeste gevallen zal werken. als je een van deze uitschakelt en Ubuntu installeert, kun je achteraf mogelijk niet meer opstarten naar Windows 8 via het GRUB-opstartmenu.

Nu voor het opslaan, bieden sommige moederborden een Opstart modus keuze. Controleer of deze optie niet verwijst naar UEFI opstarten maar in plaats daarvan CSM Boot (Compatibility Support Module) die ondersteuning biedt voor Legacy BIOS-achtige systemen.

Andere systemen bieden een UEFI opstarten optie die u kunt in- of uitschakelen. Afhankelijk van de opties die ik hierboven heb genoemd, kun je dit instellen naar degene die je wilt.

En ten slotte bieden anderen een UEFI / Legacy Boot eerst optie waarbij u selecteert welke u het eerst wilt gebruiken. Het is duidelijk dat de optie voor zichzelf spreekt.

Sla de wijzigingen nu op en start opnieuw op.

Wanneer het Ubuntu Live-beeld begint, zal het iets anders tonen dan het normale beeld dat we allemaal gewend zijn. Maak je geen zorgen, dit komt omdat Ubuntu een alternatieve opstartoptie heeft wanneer een systeem EFI heeft geïnstalleerd. Selecteer gewoon alles zoals u gewend bent. Ik beveel ten zeerste het volgende artikel op de Ubuntu-site aan met betrekking tot Ubuntu-installaties bij gebruik van UEFI. Als er een probleem is, probeer dan een kleine partitie (ongeveer 250 MB groot) te maken voor het EFI-deel van het systeem. Dit wordt gedaan in het installatiegedeelte waar het u vraagt ​​of u het op een gewenste partitie wilt installeren of gebruikt Geavanceerde mogelijkheden. Selecteer de geavanceerde opties als u met een probleem komt. Maak daar een partitie van 250 MB voor EFI en de rest voor GRUB en andere dingen die je gewend bent.

Ik denk dat het goed is om hier een aantal problemen te voorkomen die je meestal tegenkomt bij het proberen van Ubuntu met Windows 8, namelijk:

 • Niet opstarten van een LiveCD / LiveDVD / LiveUSB / Wubi
 • Ubuntu niet installeren vanwege beveiligingsproblemen (Juiste, correctere monopolieproblemen)
 • Niet opstarten van Windows 8/10 of Ubuntu (waarbij geen van beide wordt weergegeven)
 • Laat Ubuntu geen partitie maken
 • Het EFI-gedeelte van het systeem niet herkennen
 • Ubuntu herkent de Windows 8/10-partitie niet
 • GRUB niet zien en direct opstarten naar Windows
 • Windows 8/10 kan niet worden opgestart of gelezen omdat wijzigingen in de partitie zijn aangebracht vanuit Ubuntu

PROBLEEMOPLOSSEN

UW COMPUTER LAATT RECHTSTREEKS NAAR WINDOWS

Dit is een veel voorkomend probleem en als je geen GRUB-menu krijgt, zal het opnieuw installeren of repareren van GRUB GEEN hulp zijn

Elk BIOS / EFI-systeem is anders, het lijkt misschien op een van de volgende afbeeldingen:

UEFI 1

UEFI 2

Let op de "UEFI Boot Option Priority" of "Boot Option Menu". Meestal is Windows de standaard en is Ubuntu (of zoals in het tweede elementaire OS) een optie.

Nadat u Ubuntu in het opstartmenu van UEFI hebt geselecteerd, krijgt u een snelmenu. Je zou in staat moeten zijn om Ubuntu of Windows op te starten vanuit het grub-menu.

Een ander probleem waardoor het systeem rechtstreeks in Windows zou kunnen opstarten (zonder zelfs het GRUB-menu te laten zien) is of Windows de opstartmanager heeft overgenomen of na installatie van Ubuntu, de EFI-partitie niet correct was geconfigureerd voor Windows. Om dit op te lossen, gaat u gewoon naar Windows en opent u een terminal en typt u het volgende (Beheerdersrechten nodig):

bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\ubuntu\shimx64.efi

Hiermee wordt Windows Boot Manager geconfigureerd om rekening te houden met GRUB Boot Manager. Dit kan nog steeds gebeuren, zelfs nadat Boot Repair vanuit Ubuntu is uitgevoerd. Dus als u ervoor zorgt dat Windows de Ubuntu EFI-partitie leest, lost u het op als u een EFI-opstartsysteem gebruikt in plaats van het oude BIOS. In de bovenstaande opdrachtregel is het verschil tussen shimx64.efi en grubx64.efi, dat shimx64 het eigenlijke Microsoft-binaire teken is dat werkt met Secure Boot ingeschakeld, terwijl grubx64 het normale grub-binaire bestand is (niet ondertekend).

Windows 8.1 / 10 Niet herkend / Ubuntu toont geen optie om naast te installeren 

Als u alle bovenstaande stappen hebt gevolgd, waaronder het maken van een partitie van tevoren via Windows 8.x, gaat u verder met de normale Ubuntu-installatie. Wanneer je de optie hebt om aan te geven hoe je het wilt installeren, selecteer dan "Something Else" in plaats van het wissen van de harde schijf als je de optie om te installeren naast het niet ziet. Configureer de nieuwe partitie-indeling op de lege ruimte die u hebt gereserveerd en die niet Windows 8/10 is.

U moet ten minste 1 partitie voor het rootsysteem maken (wat wordt weergegeven als het symbool "/") en dit instellen op Ext4, een andere voor SWAP (virtueel geheugen). De SWAP-ruimte kan zo klein zijn als 128 MB als je veel RAM hebt of zo hoog als 4 GB. Met deze 2 partities gemaakt op basis van de lege ruimte die u heeft opgegeven, moet u klaar zijn om door te gaan. En een laatste voor het EFI-gedeelte dat ongeveer 100 MB moet zijn.

Wanneer het installatieprogramma vraagt ​​waar de bootloader te plaatsen, vertel het dan om het op de partitie te plaatsen met het type "efi". Hiermee installeer je GRUB, die wordt geladen zodra je systeem in de toekomst start, wat je de keuze geeft om met Ubuntu te gaan (of welke smaak dan ook is geïnstalleerd) of naar Windows Boot Manager gaat om naar Windows 8 te gaan.

Ik zou ook aanraden om de volgende links te lezen voor meer informatie over enkele problemen en oorzaken in dit specifieke gedeelte:

DE BOOT HERSTELLEN

Na het voltooien van de installatie, als je Windows 8 hebt uitgeschakeld en niet opstart en alleen opstart naar Ubuntu, maak je geen zorgen. In Ubuntu nadat het is opgestart, installeer Boot-Repair in Ubuntu door een Terminal te openen en het volgende te typen:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair 
sudo apt-get update
sudo apt-get install boot-repair
boot-repair 

Bootreparatie zal vermelden dat we een GRUB-fout hebben, dat we een EFI-systeem hebben en dat Ubuntu rockt. Omdat Ubuntu schommelt (het werkt niet als Ubuntu niet rockt! ^^), klik je gewoon op Van toepassing zijn dus bootreparatie lost alles op. Start nu opnieuw op en je zou Windows 8 en Ubuntu naast elkaar moeten zien.

Voor gevallen met zeldzame opstartproblemen, partitionering of het gebruik van oude harde schijven op een nieuwer moederbord, is uw oplossing mogelijk bezig met uitchecken FixParts die uitgelokte partities en andere problemen met gepartitioneerde typen oplost.

Als u een van de volgende problemen ondervindt:

 • Gegevens verliezen bij het kopiëren van Ubuntu naar Windows 8 na het afsluiten van Windows 8
 • Geen toegang tot uw Windows-partities vanaf Ubuntu krijgt een Disk bevat een onrein bestandssysteem

  Dit is waarschijnlijk de oorzaak van een optie in Windows 8 genaamd Snel opstarten die zich vergelijkbaar met de slaapstand gedraagt ​​en een momentopname van het systeem houdt, zodat wanneer u opstart, het sneller wordt geladen. Omdat het een momentopname houdt, zal alles wat u kopieert of wijzigt in Windows 8 van Ubuntu na het uitvoeren van de nep-uitschakeling verloren gaan (afgezien van andere gevonden problemen HIER).

  De oplossing in Windows 8 is om naar:

  Configuratiescherm -> Energiebeheer -> Kies wat de aan / uitknop doet

  Klik hier op "Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn", waar u zoiets zou moeten zien als:

  enter image description here

  Haal het vinkje weg de optie die zegt: "Schakel snel opstarten in". Je moet ook schakel de winterslaap uit. U kunt dit doen met dit commando (u moet zich in een console met beheerdersrechten bevinden):

  powercfg.exe -h off
  

  Hiermee moet het hibernationbestand worden verwijderd en de partitie worden ingeschakeld in Ubuntu.

Een demonstratie video- is nu beschikbaar over dit probleem. We kunnen Ubuntu 12.04.2 (64 bit-versies) verder installeren met SecureBoot ingeschakeld. Maar we moeten SecureBoot uitschakelen na de stap Boot Repair.


539
2017-11-26 00:23Voor mij is het te lang lezen niet versie wordt uitgevoerd boot-repair vanaf een Ubuntu Live USB en volgens deze instructies: help.ubuntu.com/community/Boot-Repair - geneorama
+1 om dit bij te werken met> augustus 2017 nieuwe informatie. Het bespaart veel tijd met historische fixes die niet langer relevant zijn. Een val waar ik recentelijk tegenaan liep met Samsung Pro 960 PCIe NVMe M.2 SSD-installatie op het Skylake (HM170) -platform, waar al het onderzoek ongegrond was en de installatie probleemloos verliep. - WinEunuuchs2Unix
Hallo, ik begrijp niet hoe ik een partitie vanuit Windows moet maken. Op de hdd van mijn laptop zijn er meer dan 100 GB vrije ruimte (niet toegewezen). Is het goed om verder te gaan? Of ik moet een partitie maken (nieuw, eenvoudig volume)? Bedankt. - user153245
Te veel onnodige instructies, bijna zoals het schrijven van een volledige blog hier. - M A K Ripon


Wubi werkt niet op nieuwere computers met UEFI (zie bugrapport http://pad.lv/694242). Als u een computer hebt gekocht waarop Windows 8 vooraf is geïnstalleerd, gebruikt u vrijwel zeker UEFI (aangezien dit vereist is voor veilig opstarten en alle OEM Windows 8-computers veilig moeten opstarten).

Wubi gebruikt Grub4dos om het Grub2 wubildr-bestand te vinden. Er is geen ondersteuning voor GPT-schijven ingebouwd in Grub4dos (en UEFI gebruikt GPT-schijven, tenzij deze opstart in de hybride modus). Bovendien is het met Secure Boot niet mogelijk om nieuwe bootitems als voorheen toe te voegen.

Dus wat je moet doen is een normale dual-boot. Als je een beveiligde boot hebt (waarschijnlijk), dan heb je de 64 bit Ubuntu nodig.


37
2018-02-15 16:06Ik heb ISO of Ubuntu 12.04 64-bit gedownload. Daarna heb ik Nero gebruikt om het op de CD te branden. Daarna heb ik de computer opnieuw opgestart (CD was in) en werd mij gevraagd voor welk besturingssysteem ik zou willen gebruiken. Ik koos voor Ubuntu en dezelfde fout als eerder verscheen ... Wat heb ik fout gedaan? - Michał Tabor
Je moet de computer vertellen om van de CD te booten. Het negeerde het en startte van de harde schijf. Dat Ubuntu-item is overgebleven van de Wubi-installatie (die u uit het Configuratiescherm moet verwijderen, programma's toevoegen of verwijderen en dubbelklikt u op Ubuntu). PS bekijk deze link: help.ubuntu.com/community/UEFI - bcbc
Ubuntu heeft SecureBoot niet ondersteund toen 12.04 werd uitgebracht. Dat kwam met Ubuntu 12.04.2LTS en Ubuntu 12.10. - Jo-Erlend Schinstad
@ Jo-ErlendSchinstad je hebt gelijk. Mijn antwoord ging specifiek over Wubi (toen wist ik weinig meer over UEFI), vandaar mijn link naar de gemeenschapsdocumenten. Ik probeerde niet te beschrijven hoe ik met UEFI moest installeren, wat nog steeds niet helemaal rechttoe rechtaan is, gebaseerd op de avonturen die hier worden beschreven: ubuntuforums.org/showthread.php?t=1769482 (en in sommige gevallen is een niet-ondersteunde, boot-repair app vereist om het te laten werken, ondanks verzoeken is deze app niet geaccepteerd in de officiële repos, of overbodig gemaakt door het installatieproces te verbeteren). - bcbc


Als uw computer vooraf is geïnstalleerd met 64-bits Windows 8, moet u ubuntu opstarten met de veilige opstartoptie. Met andere woorden, wanneer u zich in het opstartmenu bevindt, kiest u ervoor om het station op te starten als een beveiligd apparaat. Dan kun je ubuntu installeren. Hoogstwaarschijnlijk zult u na installatie opnieuw moeten opstarten na installatie met behulp van de schijf en vervolgens een bootreparatie uitvoeren.

De andere optie is dat u de schijf normaal kunt opstarten, een normale installatie kunt doen en dan na de installatie opnieuw kunt opstarten en een bootreparatie kunt uitvoeren. Dit was de optie die ik uiteindelijk deed.

Ubuntu 12.10 doet het goed de grootte van de Windows-partitie te wijzigen en zichzelf te installeren naast Win8. Om een ​​of andere reden is Grub het probleem. Toen ik eenmaal was geïnstalleerd, kon ik zonder problemen opstarten in Ubuntu, maar kon ik niet in Win8 komen. Bij het uitvoeren van de reparatie werd Grub gerepareerd en daarna werkte alles soepel.

Hier is een geweldige link die waarschijnlijk zal helpen omdat het me heeft geholpen: https://help.ubuntu.com/community/UEFI


28dus je hebt geen partitie gemaakt voordat je hem installeerde? de installateur zorgde dat voor jou? - Richlewis
Correct. Het was allemaal onderdeel van het proces. - Jason Shultz


Je kunt hetzelfde doen als je zou kunnen in Windows 7, hoewel ik niet zeker ben dat ik het zou aanraden met behulp van het grafische opstartmenu (reden op het einde).

Sommige dingen eerst:

De gebruikelijke configuratie voor mensen met dubbele opstartconfiguraties waarbij Linux een van de besturingssystemen is die het apparaat heeft geïnstalleerd, is standaard een Linux-bootloader te hebben en daar een vermelding voor het Windows-besturingssysteem toe te voegen. Wat dat doet is het laden van de Linux-bootloader en als je Windows wilt laden laadt het in de Windows-bootloader die vervolgens Windows opstart.

Omdat er meestal maar één Windows is geïnstalleerd, verschijnt de menuselector van de Windows-bootloader nooit en heeft het de indruk dat het item dat je hebt toegevoegd in de Linux-bootloader daadwerkelijk Windows laadt.

Het omgekeerde is ook mogelijk, hoewel niet gebruikelijk onder Linux-gebruikers. Mijn belangrijkste bootloader is bijvoorbeeld die van Windows die vervolgens wordt omgezet in Linux om Linux te booten; Ik heb de Linux-versie zodanig geconfigureerd dat deze meestal onzichtbaar is en meteen wordt geladen.

Hoe een Linux-entry toe te voegen in de Windows-bootloader:

Het hangt echt af van wat je eerst installeert en wat later, ik weet zeker dat er een aantal handleidingen op het internet zijn om een ​​gedetailleerde procedure uit te leggen voor het instellen van een dual + boot-omgeving. Dus ik ga gewoon door 2 verschillende setups:

Wanneer u Windows als eerste installeert: In dit geval, wanneer u uw Linux-distributie installeert, kunt u dit doen als u de bootloader rechtstreeks in een partitie installeert in plaats van in de MBR van de harde schijf. Na het herstarten zul je merken dat je Windows opstart, net zoals Linux helemaal niet is geïnstalleerd, volg daarna het scenario waarin Linux eerst werd geïnstalleerd.

Als je de bootloader alleen in de MBR van de harde schijf kunt installeren na het opnieuw opstarten, zie je een Linux-bootloader (Syslinux, GRUB, noem maar op), kies je de Windows-invoer daar en start je Windows op.

Nu gebruik ik het graag EasyBCD (gratis voor persoonlijk gebruik) om met de Windows-bootloader om te gaan, maar alles wat ik ermee doe, kan worden gedaan zonder de juiste bcdboot-, bcdedit-, enz. -opdrachten.

 1. Open EasyBCD en ga naar het gedeelte "Nieuwe invoer toevoegen" en de "Linux / BSD" tabblad.
 2. Selecteer de bootloader die je hebt voor je Linux-distributie. In geval dat van GRUB2 is er een autoselect-modus die de geschikte partitie voor jou, voor Syslinux bijvoorbeeld moet dat verplicht selecteer de partitie waar deze is geïnstalleerd.
 3. Geef de naam een ​​naam, de naam die je daar plaatst is degene die zal verschijnen in de Windows-bootloader.
 4. Selecteer de partitie waar uw bootloader zich bevindt of selecteer automatisch of die optie is mogelijk. Uiteindelijk zou je ergens mee moeten eindigen soortgelijk:

  enter image description here

 5. Klik in "Item toevoegen" en u zult het resultaat onderaan ontvangen     linker deel van het programma:

  enter image description here

 6. Nu moet je de Windows-bootloader herstellen als de standaard bootloader daarvoor ga je naar de "BCD Deployment" -sectie, daar selecteer je om te schrijven de Vista / 7-bootloader in de MBR (die trouwens hetzelfde is als voor Windows 8):

  enter image description here

 7. Daarna ben je helemaal klaar, je ontvangt een vergelijkbare bevestiging als voor. Tijdens het opstarten ziet u het opstartmenu waarin u wordt gevraagd kies er een uit:

  enter image description here

Wanneer u Linux als eerste installeert: In dit geval hoeft u de MBR niet te herstellen (Master Boot Record, vertelt wat de volgende grosso modo moet uitvoeren) omdat de Windows-installatie daar een eerdere waarde overschrijft.

OPMERKING: met UEFI- en GPT-schijven kan dit echter anders zijn, maar dat is het geval   geen manier om het uit te proberen.

Waarom ik niet zeker ben dat ik dit zou aanraden met behulp van het nieuwe grafische opstartmenu in Windows 8:

In wezen omdat de manier waarop het werkt anders is dan met het tekstmenu (standaard voor Windows 7). In Windows 7 (of Vista) krijg je eerst het opstartmenu te zien en begint het te laden wat je wilt, in het nieuwe grafische menu laadt het eerst wat spullen (= kost tijd) en dan krijg je het opstartmenu . Als u niet selecteert om Windows 8 te laden, start het de machine opnieuw op en begint het te laden wat u hebt geselecteerd, in dit geval de Linux-bootloader.

Ik vind het wachten om wat dingen te laden om het weg te gooien en opnieuw op te starten als ik gewoon een ander OS wil opstarten; maar het is mijn persoonlijke mening over de kwestie, er is geen enkel probleem door Linux of een ander besturingssysteem op deze manier te laden.

Hoe dan ook, er zijn verschillende manieren om het tekstuele opstartmenu te gebruiken in Windows 8, als je geïnteresseerd bent, vink dan aan dit antwoord uit.

Bron van : Xandy


27Normaal vermijd ik easybcd. Zonder ervaring kan men gemakkelijk hun bruikbare opstartcomputer verknoeien. - Hellreaver
@DeeJaVu, ik zie het bericht 'succes' niet in stap 5. In plaats daarvan wordt niets weergegeven, gewoon leeg zoals gewoonlijk. Komt dit doordat ik GPT / UEFI ben? - Pacerier


 1. Maak een LiveDVD of LiveUSB van Ubuntu (> = 12.04.2) ALLEEN 64bit.

 2. In je BIOS, schakel QuickBoot / FastBoot uit en Intel Smart Response Technology (SRT). Als je Windows8 ook hebt Schakel FastStartup uit.

 3. Start uw pc op met behulp van LiveDVD of LiveUSB en kies "Probeer Ubuntu". Als u een veilige opstart- of handtekeningfout krijgt, wilt u dat misschien Schakel SecureBoot uit, probeer het opnieuw om de schijf op te starten.

 4. Installeer Ubuntu vanaf de Live CD / DVD of Live USB op de gebruikelijke manier en start de pc opnieuw op.

 5. Als de pc Ubuntu niet laadt (maar in plaats daarvan Windows laadt, bijvoorbeeld als in Bug # 1050940), of als het Windows-item in het GRUB 2-menu Windows niet start (zie Bug # 1024383), start je pc op met behulp van de Live CD / DVD of Live USB en kies je opnieuw "Try Ubuntu". Wanneer de livesessie is geladen, uitvoeren Boot-Repair (zie link voor details). Wanneer Boot-Repair wordt geladen, klikt u op de knop "Aanbevolen reparatie" en schrijft u op een papier de URL (paste.ubuntu.com/XXXXXX/) die zal verschijnen. Start vervolgens de pc opnieuw op.

 6. Dit zou de meeste opstartproblemen moeten verhelpen. Als dit je opstartproblemen niet oplost, maak dan een nieuwe thread in dit forum, beschrijving van uw probleem en vermelding van de URL die u in de vorige stap hebt geschreven.

Bron: opgehoogd van woord tot woord deze wiki.


14dit werkte niet voor mij. alsjeblieft zie askubuntu.com/q/451710/59618 - psychok7
Na urenlang gehannes met allerlei soorten configuraties en instellingen heb ik een nieuwe Ubuntu LiveUSB gemaakt op een 2Gb Flashdrive (in plaats van de 16 Gb die ik begon) en alles werkte 100% met alle originele instellingen waarmee ik begon. Ik weet niet precies waarom, maar het werkte - ik dacht dat ik het hier zou noemen. - user2959229


Ubuntu installeren naast Windows 8 (met UEFI, GPT-ondersteuning of niet) is een eenvoudige of niet zo eenvoudige taak, afhankelijk van de specificaties van uw computer. Er zijn veel dingen gezegd in deze antwoorden en sommige zijn verouderd, zoals Hellreaver opmerkte. Omdat elke nieuwe vraag over dit onderwerp hier wordt doorgestuurd, voel ik me verplicht om te reageren. Nu ben ik geen programmeur, dus als ik het kan, kan je het doen. 

Er kan een klein verschil zijn tussen desktop- en laptopcomputers, daarom zal ik eerst uitleggen voor de desktopversie (eenvoudiger).

Vele vormen van UEFI zijn beschikbaar en elke fabrikant heeft zijn eigen oplossing. Ik gebruik bijvoorbeeld een Lenovo Y580-laptop en deze heeft geen optie om vanaf een dvd op te starten. Dus zal ik een universele oplossing (en de snelste) presenteren - installeer Ubuntu vanaf USB. Om een ​​opstartbare USB te kunnen maken, moet je deze downloaden RUFUS. Gebruik Wubi (noch UNetbootin ...) omdat ze, voor zover ik weet, op dit moment niet al deze technologieën ondersteunen (UEFI, GPT ...), dus de enige optie die ik ken en met succes heb getest is Rufus. Het is een eenvoudig en effectief programma. Als u zich afvraagt ​​of u een GPT-partitietabel of MBR hebt, kunt u dit controleren door Windows Schijfbeheer te openen, klik met de rechtermuisknop op Schijf0 en selecteer het tabblad eigenschappen / volumes / partitiestijl.

Wat betreft andere UEFI-opties, zoals Luis Alvarado al zei, wil je misschien proberen om Ubuntu te installeren met Veilige boot ingeschakeld. Als het opstarten mislukt, schakelt u het uit. Je zou ook moeten schakel snel opstarten uit (indien beschikbaar) en schakel USB-boot in ook. Als al het andere faalt, installeer dan Ubuntu in de oude modus. Gebruik daarna Boot-Repair hulpmiddel om Grub2 aan te passen (het is een geautomatiseerd proces). Dan kun je opstarten beide OS vanuit dezelfde UEFI-modus.

Om een ​​of andere reden (waarschijnlijk een bug) herkent mijn UEFI de opstartbare USB niet bij de eerste ingang, dus ik moet twee keer opstarten in UEFI om de volgorde van de opstartapparaten te wijzigen.

Wat betreft de installatie van Ubuntu zelf, als je deze procedure nog niet kent, neem dan mijn advies en je zou een verklarende video moeten zien, want er is gemeld dat sommige mensen problemen hadden met het selecteren van het installatietype. Als u naast Ubuntu Windows wilt, moet u natuurlijk de "Iets anders" optie, het is de laatste - niet de eerste, zoals te zien op de screenshot!

Installation Type

Selecteer vervolgens de partitie voor Ubuntu (of u sda1, sda2, sdb1, sdb2 ... wilt kiezen). De interface verschilt van Windows-installatie. Er is een goede post deze kwestie uit te leggen, maar lees het helemaal door, vooral het OEM-hoofdstuk. Je moet weten waarom het beter is om afzonderlijke root- en home-partities te hebben, heb je een swap-omgeving nodig met betrekking tot SSD-schijven, enz.

Choose partition

Nu heeft Luis Alvarado al gezegd dat je vrije ruimte moet hebben voor je Ubuntu-partitie, gevormd en klaar voordat je de Ubuntu-installatie start. Het is het beste en u kunt het eenvoudig doen vanuit Windows "Schijfbeheer". Merk op dat deze partitie een actieve type partitie moet zijn.

Dit is het punt waar laptopgebruikers op moeten letten. Mijn laptop werd geleverd met Windows 8 vooraf geïnstalleerd en met de software-optie voor back-up. Het heeft dus een toetsenbordknop in de buurt van de aan / uit-knop, om een ​​back-up van Windows te maken voor het geval er iets misgaat. Ik geloof niet dat je je harde schijf opnieuw kunt partitioneren (de grootte wijzigen) en niet je back-upsoftware kunt verknoeien. Blijkbaar zal het de ID van de herstelpartitie veranderen. Daarom raad ik aan om contact op te nemen met je fabrikant over het maken van back-ups op dvd of je kunt het eenvoudigweg klonen Clonezilla live CD / USB. Het is natuurlijk geen probleem als je twee harde schijven hebt, bijvoorbeeld een SSD en een harde schijf.

Voordat je Ubuntu installeert, moet je het echt eerst proberen. Het is belangrijk om te weten of de huidige kernel van Ubuntu al uw hardware ondersteunt.


12Ik dacht dat je geïnteresseerd zou zijn in lezen dit recente antwoord vanwege uw aanbeveling om Rufus te gebruiken. In zijn antwoord schrijft Rod Smith: Tools zoals Pen Drive Linux en Unetbootin werken door bestanden naar het doelmedium te kopiëren. De meeste van dergelijke hulpprogramma's zijn geschreven voordat EFI algemeen werd en oudere versies maken niet de juiste EFI-opstartbestanden. Zelfs voor sommige nieuwere versies moeten speciale opties worden geactiveerd die standaard niet zijn ingesteld om een ​​EFI-opstartbare afbeelding te maken. - karel
Bedankt voor je reacties Karel en Ja, ik ben me er terdege van bewust dat Universal USB Installer wordt aanbevolen. Dat is slechts een van de redenen waarom ik deze post schrijf. Ik heb zojuist de nieuwste versie van de applicatie gedownload en het kan gewoon niet overweg met mijn UEFI. Natuurlijk kun je op veel manieren een opstartbare USB-drive maken, als je een programmeur bent. Er zijn verschillende redenen waarom ik op Rufus aandring, want het is: GNU GPL gelicentieerd, regelmatig bijgewerkt, op GUI gebaseerd zodat iedereen het kan gebruiken, ondersteunt UEFI / BIOS GPT / MBR FAT32, eenvoudig en er kan niet veel fout gaan, eenvoudig te gebruiken en voor de belangrijkste reden ... het werkt. - VRR


Toen ik Ubuntu installeerde, herkende de installatiemedia Windows 8 niet. Ik selecteerde "Something else" optie uit het installatiemenu en installeerde het vervolgens op een schijfvrije ruimte. Na het rebooten van mijn pc herkende GRUB Windows. Geen problemen. Misschien is het nuttig voor iemand die dit probleem heeft.


10

Ik weet niet zeker of dit werkt, maar in mijn geval heeft mijn laptop 2 sleuven voor de harde schijf. Het kwam met 1 harde schijf met Windows 8 vooraf geïnstalleerd. Een andere harde schijf is van mijn kapotte oude laptop en ik plug hem gewoon in. Verrassend genoeg kan ik booten naar Windows 8 en Ubuntu 12.04LTS niet-UEFI (natuurlijk moet ik UEFI inschakelen als ik Windows wil gebruiken en uitschakelen als ik wil Ubuntu gebruiken).

Nu is mijn vraag dit: Is het mogelijk om niet-UEFI Ubuntu te installeren in dezelfde partitie als Windows 8, en het op te starten door de UEFI-opstartoptie uit te schakelen? Als dat mogelijk is, kunnen we deze methode tijdelijk gebruiken totdat onze grub stabieler is om UEFI-opstart te kunnen afhandelen. Trouwens, op dit moment is mijn configuratie op dual boot zo.

Een andere manier is echter om een ​​externe harde schijf te kopen en Ubuntu op die externe harde schijf te installeren. Ik probeer Ubuntu op de externe harde schijf te installeren en ik kan vrij succes zeggen. Ik kan Windows 8 opstarten met de UEFI-opstartoptie en ik kan de externe harde schijf opstarten door de instellingen van het BIOS te wijzigen. Natuurlijk gebeurt dit met Ubuntu 12.04 LTS (niet-UEFI).

Hoe dan ook, ten slotte, intussen, vermijd om Ubuntu naast Windows 8 te installeren, omdat het niet erg stabiel is. Ik raad aan om een ​​externe harde schijf te gebruiken (of als je gigantische laptop 2 harde schijven heeft, gebruik een secundaire harde schijf) voor Ubuntu. Dit zal op de een of andere manier mogelijke OS-schade voorkomen die wordt veroorzaakt door de opstartoptie M $ UEFI.


8

Ik had wat problemen gedocumenteerd hier.

De oplossing waar ik nu voor kies was om Ubuntu te installeren in de BIOS-modus en Windows 8 te verlaten in UEFI. Ik weet niet zeker of dit een probleem is, omdat er in de Ubuntu-community wordt gezegd dat beide systemen hetzelfde formaat moeten hebben, maar ik zou beide systemen aan de praat kunnen krijgen.

Het enige probleem (meer een ergernis) is dat elke keer dat ik van systeem wil veranderen, ik naar de BIOS-instellingen moet gaan en UEFI moet in- of uitschakelen.

Ik zou het Ubuntu BIOS naar Ubuntu UEFI kunnen converteren met deze, maar tijdens de installatie van Ubuntu moest ik een Bootable BIOS maken ... ik weet niet wat dat zou zijn, dus ik speelde er liever niet mee.

Ik hoop dat dit iemand aan de praat krijgt en laat het me weten als je een suggestie voor me hebt. Bedankt!


7Dus, het is mogelijk om Ubuntu te installeren in wat zij 'Legacy-modus' noemen in de Windows-partitie (of in dezelfde harde schijf als Windows)? Als dit mogelijk is, kunnen we een oplossing voor nieuwe bies maken om Ubuntu OS te installeren en te gebruiken. Ik gebruik ondertussen 2 harde schijven. - user220402
Inderdaad heb ik het in de Legacy-modus samen met mijn Windows kunnen installeren, maar ik heb gelezen dat dit niet de aanbevolen manier is. Ik had problemen met de systeemtijd bij het overschakelen van de besturingssystemen en ook was het een pijn in de nek die nodig was om elke keer dat ik van besturingssysteem wilde veranderen naar setup te gaan. Zou aanbevelen dat u erachter zou komen hoe u het op de juiste manier installeert of, afhankelijk van hoe u Ubuntu gaat gebruiken, probeer VirtualBox of Vagrant. - marcelocra


Met Packard Bell was EasyNote TE onmogelijk om Secure Boot uit te schakelen, tenzij we een wachtwoord in de Bios hadden ingesteld. Nadat we een wachtwoord hebben ingesteld, kunnen we de waarde Secure Boot wijzigen in false!

Ik heb een HP 250 met UEFI, vorig jaar geprobeerd en gefaald om Ub te installeren, maar na het lezen van dit artikel, probeerde ik de nieuwe 15.04 distro en kraakte het! Een prob, geïnstalleerd, maar dan zou niet opstarten in Linux / GRUB, maar in plaats van het GRUB-probleem op te lossen, herinstalleerde ik het hele Windows-besturingssysteem (ik vond Win 8 toch niet leuk, heel erg traag op celerons). Spring nu in Ubuntu bij het opstarten en alles lijkt tot nu toe goed.


7Dit geeft geen antwoord op de vraag. Als je kritiek wilt hebben of om opheldering van een auteur wilt vragen, laat dan een reactie achter onder hun bericht. - Van beoordeling - David Foerster
@DavidFoerster, we hebben uren besteed aan het proberen te achterhalen hoe we het op deze specifieke laptop kunnen installeren. We hebben niets nuttigs gevonden op internet. Deze rare truc kan uren besparen voor iedereen die op zoek is naar hoe Ubuntu te installeren op een vooraf geïnstalleerde Windows met UEFI in deze specifieke laptop. - chelder
Dat is geweldig, maar het beantwoordt nog steeds niet de vraag - slechts een fractie ervan met een bepaalde hardware-installatie. Als u uw bevindingen wilt delen, alstublieft stel een nieuwe vraag (bijv. "Hoe schakel ik UEFI Secure Boot uit en installeer Ubuntu op een Packard Bell EasyNote TE?"), beantwoord het zelf en koppel deze vraag om de verbinding duidelijk te maken. - David Foerster
OK. Voel je vrij om het voor mij te doen, of verwijder het antwoord als je dat liever hebt. Voor mij zijn beide goed. - chelder
Voor het geval de verbetering van mijn antwoord door @shanewiley niet wordt geaccepteerd. Hij zei dat hij hetzelfde probleem had met zijn HP 250 met UEFI. Hopelijk zullen de Google-robots hun werk doen om anderen te helpen deze oplossing te vinden! - chelder


Als u Linux nog niet kent, raad ik u aan om de vooraf geïnstalleerde versie van Windows eerst naar de huidige versie te upgraden.

Ik had Windows 8 + Ubuntu dual-boot laptop. Toen Microsoft me dwong om Windows 8 naar 8.1 te upgraden, verloor ik de dual-boot UEFI GRUB-loader en bleef ik voor even bij Windows. gelukkig Ik heb het van Windows kunnen herstellen toen ik Ubuntu voor de tweede keer installeerde. Als potentiële nieuwe Linux-gebruiker zou je het risico lopen Windows te verliezen tijdens de installatie, dus ik raad aan om ernaar te kijken deze pagina en installeer Live USB Creator. Op die manier kunt u Ubuntu Live uitvoeren en vervolgens beslissen of u het leuk vindt.

Luis Alvarado gaf een grondige beschrijving, dus als je eindelijk besluit om te installeren, volg zijn advies en lees andere sites.


6