Vraag Hoe krijg ik toegang tot de MAAS-webinterface?


ik installeerde maas aangezien de stappen me begeleidden, maar uiteindelijk weet ik niet hoe toegang te krijgen tot de maas webinterface?

Volgende stappen Nu heb je een werkende MAAS. U kunt inloggen op de webinterface op het volgende adres, natuurlijk de hostnaam voor uw computer vervangen:

"Http: // hostname / MAAS"

deze stap .. Ik installeerde ubuntu 12.04 via vmware op mijn windows 7. Kan iemand helpen bij het openen van deze stap. en waar dit te schrijven? in mijn browser staat er maar als ik naar mijn browser schrijf, wordt deze niet geopend.


2
2017-07-15 16:21


oorsprong
antwoorden:


De hostnaam is het IP-adres van de machine waarop MAAS is geïnstalleerd. In de terminal op de MAAS-machine voert u ifconfig uit en zoekt u het IP-adres voor dat apparaat. Vervang dan hostname hierboven met het IP-adres.


2
2017-07-15 16:23

Ik kreeg de mijne om te werken door de poort te openen voor de MAAS-webpagina in mijn firewall. MAAS lijkt automatisch in te stellen op de webpagina op localhost:5240/MAAS met behulp van poort 5240 die mogelijk niet open is op uw firewall als uw firewall is ingeschakeld. Op het moment dat ik de ufw firewall dus ik gebruikte de volgende opdracht op de server om de poort te openen:

sudo ufw allow 5240

Als u met een andere firewall werkt, moet u de poort voor die firewall openen.

Als u echter nog steeds de ufw-firewall gebruikt, voert u de volgende opdracht in

sudo ufw verbose

Als uw firewall actief is, ziet u zoiets als dit

Status: active

To             Action   From
--             ------   ----

5240            ALLOW    Anywhere 
5240            ALLOW    Anywhere 

Op dit punt kunt u zien dat de poorten openstaan ​​voor uw LAN. (Als u uw MAAS-webpagina buiten uw LAN wilt bereiken, moet u een aantal poorten doorsturen met uw router, dit kan echter ook ten koste gaan van de beveiliging).

Probeer op dit punt verbinding te maken met de webpagina met uw client met behulp van uw localhost-IP. (u kunt het ip van uw server vinden met behulp van de opdracht ifconfig en zoeken naar het IP-adres naast inet addr)

Als je eerst wilt weten of het in een tekstbrowser werkt, installeer dan de lynx-browser voor Ubuntu en typ de g opdracht om de server-URL in te voegen

sudo apt-get install lynx

Hoe dan ook, steek dit in de door u gekozen browser en u zou moeten kunnen inloggen

http://localhostIP:5240/MAAS

Als niets van dit werkt, bekijk dan de onderstaande pagina en zoek naar "Can not find MAAS webpagina"

https://maas.ubuntu.com/docs/troubleshooting.html


1
2017-10-10 04:07