Vraag Welke Time Tracker-applicatie beveelt u aan?


Ik moet drie of vier klussen per dag doen en elk heeft verschillende onderdelen. Ik wil een tijdtracker om me te laten weten hoeveel tijd ik heb besteed aan elk onderdeel en elke taak in het algemeen.

Ik heb zoiets gevonden gnotime en hamster.

Welke applicatie beveel je aan voor zo'n geval?


99


oorsprong
antwoorden:


Hamster

Hoofdapp:   hamster-appletInstall hamster-applet

Appindicator: hamster-indicatorInstall hamster-applet 


Ik ben dol op Hamster en heb het gebruikt om bij te houden hoe lang ik aan een Summer of Code-project heb gewerkt. Het is toegevoegd aan uw indicatormenu's (of systray). Wanneer u taken wilt starten / stoppen / wijzigen, drukt u gewoon op Super+H en typ wat je aan het doen bent.

Het maakt een aantal aardige statistieken voor je die kunnen worden geëxporteerd als HTML, voor verzending naar anderen. U kunt delen van een taak in groepen indelen om bij te houden wat u precies op dat moment aan het doen bent.

Elke taak is gelabeld als [Taak] @ [werk]. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen hebben dev @ project, doc @ project, etc. Hamster zal hier ook een aantal automatische aanvullingen op doen, dus je hoeft meestal maar een paar tekens te typen. Tags kunnen ook aan taken worden toegevoegd voor verdere categorisatie.


Screenshot of Project Hamster by Toms Bauģis Screenshot van Toms Bauģis


65bedankt, kan ik elke baan afzonderlijk volgen en zijn de delen apart? - Alexar
Yep! Elke taak wordt aangeduid als [taak] @ [taak]. U kunt bijvoorbeeld dev @ project, doc @ project, enz. Hebben. Hamster zal ook enige automatische aanvulling op deze uitvoeren, dus u hoeft meestal maar een paar tekens te typen. Tags kunnen ook aan taken worden toegevoegd voor verdere categorisatie. - Jacob Peddicord
Voeg je informatie toe aan je antwoord, op die manier wordt het niet begraven in reacties. Kijk hier voor meer tips: meta.ubuntu.stackexchange.com/questions/257/... - Jorge Castro
Kan een link worden verstrekt, of welk apt-get-pakket is het? - Dmitriy Likhten
Hamster is goed, maar het houdt niet meerdere activiteiten bij, zoals het opladen van mijn ipod- en supergeheime project, tenzij ik voor beide een enkele activiteit maak. - Ankit


Heb je geprobeerd toggl

Het is een online app maar het heeft een native Linux-client

toggl linux client


25ik heb het getest, het ziet er geweldig uit! - Alexar
leuk en gemakkelijk te gebruiken - sipiatti
+1 voor Toggl, vooral omdat het een webcomponent en een Android-app heeft ... - Kendor
helaas alleen 64-bits binair pakket beschikbaar voor native client :( - Regisz
Dit is ook mijn favoriet. Ik vond het zo leuk dat ik tijd besteed aan het schrijven van een gedetailleerde recensie: pranas.net/toggl-review - Ross


ik gebruik gtimelog.

Goed. Ik heb gtimelog geschreven. Dus het werkt voor mij. YMMV. Ik ben bang dat ik niet de beste softwareonderhouder ben.

gtimelog 0.8 screenshot


23Ziet er geweldig eenvoudig uit. Ik hoop dat het de functionaliteit is. Ik zal het proberen. En goed gedaan om het te verdelen. - Alexar
Dit is precies wat ik nodig heb, bedankt! - Eric Martindale


Ik raad Emacs aan Org-Mode, standaard geïnstalleerd samen met emacs. Hier is een screenshot van een Org-Mode-buffer:

alt text

Waarom Emacs + Org-modus? om contextafhankelijkheid te vermijden, je in de stroomstatus!!! Klinkt een beetje radicaal, toch? Ik weet het, maar ik besefte dat - in de praktijk!

Toen ik Org-Mode een kans gaf, liet ik mijn oude manier van werken volledig varen en begon me te houden meer focus over wat er echt toe doet (code). Mijn oude workflow was:

  • Stop code en ga markeer als voltooid sommige items;
  • Schakel over naar de geopende browser, op zoek naar de onthoud de melk opende TAB;
  • Controleer mijn TODO-taken voor die dag en controleer UIT gereed gemaakte items;
  • ga terug naar mijn editor;
  • start tenslotte het werk opnieuw op (het kan nog een paar minuten duren om je opnieuw te focussen).

Met de Org-modus hoef ik alleen maar over te schakelen naar de Org-modusbuffer Ctrl + x ben markeer items als GEREED - terugschakelen naar mijn vorige buffer. Geen browser (of externe app) + editor meer.

Ik zou ook willen voorstellen om te adopteren De Pomodoro-techniek, een heel eenvoudige techniek om het meeste uit time management te halen. Het is eenvoudiger dan GTD en gemakkelijk te gebruiken in de Emacs + Org-modus: zet een timer van 25 minuten in al je taken en de Org-modus waarschuwt je altijd voor een taak. Beter dan ooit!


17Kan ook een fysieke eierwekker gebruiken voor de pomodoro-techniek, waardoor het moeilijk te negeren is! - Kzqai
Dit geeft eigenlijk geen antwoord op de vraag, hoe heeft het zoveel stemmen gekregen? Dit gaat over taakbeheersing, geen tijdregistratie. - igorsantos07
@ igorsantos07 org-mode ondersteunt ook tijdregistratie - ggll


Een goede die ik in het verleden heb gebruikt Klok, een adobe luchttoepassing. Het werkt geweldig voor het bijhouden van al uw verschillende projecten, en geeft u grafieken en grafieken om uit te splitsen hoe u uw tijd doorbrengt. De gratis versie exporteert alleen timesheets in MS Excel-indeling - ze willen dat je de volledige versie koopt voor html en xml-export.

Klock application


11bedankt, ik ben erg opgewonden om het te testen. ik worstel momenteel met het installeren van lucht op mijn amd64. +1 voor opname. - Alexar
Downovoted: Adobe Air ondersteunt niet langer Linux. - Flimm


arbtt is een automatische, op regels gebaseerde tijdvolger. Het kijkt naar de actieve venstertitels op uw bureaublad en logt automatisch de titel. Het kan de titels categoriseren op basis van de manier waarop u het configureert en vervolgens statistieken terugmelden.

Dus het kan melden hoeveel tijd wordt besteed aan een webdomein, in vim en op Facebook, zodat u naar uw productiviteit kunt kijken.


10

Hamster is best aardig als je er een wilt die een panel-applet heeft. Er is er nog een die geschreven is in Java, genaamd jTimeSched. Deze is handig geweest voor een thumb drive omdat ik hem op Windows, Mac en Linux kan draaien, op voorwaarde dat de hostcomputer Java heeft geïnstalleerd. (Het is beschikbaar hier en bevindt zich niet in de repositories.)


6

Voor alle fans van Harvest (getharvest.com) beveel ik eenvoudige gtk-applicatie aan:

https://github.com/tkowalewski/harvest-gtk


4

KTimeTracker is een leuke tool en wordt ondersteund door Canonical.


4

Als u toegang hebt tot een webserver Kimai is een leuke PHP / SQL-webapplicatie. U configureert verschillende clients en voor elk van hen verschillende projecten en ook verschillende taken. Het kan ook door veel gebruikers worden gebruikt. De informatie kan worden geëxporteerd naar PDF, CSV en XLS.


3

Ja, ik zou ook TSheets aanbevelen. Het is eenvoudig om heen en weer te schakelen tussen uw taken om nauwkeurig rekening te houden met de tijd die aan elk project is besteed. Ik vind het ook leuk dat het een widget Who's Working heeft, waarin ik kan zien wie in mijn team in realtime aan welk project werkt.

http://www.tsheets.com/workforce-management.html#whos_working


3