Vraag Schrijf naar door de gebruiker gedefinieerde partitie / gegevens


Ik ben een newbie in de wereld Linux / Ubuntu / Xubuntu.

Om gegevensinkapseling te leveren, heb ik een afzonderlijke partitie gedefinieerd /data op mijn harde schijf, waar ik al mijn gebruikersgegevens wil opslaan, los van systeemgerelateerde gegevens, kan ik Ubuntu zonder problemen formatteren / opnieuw installeren.

Ik kom binnen /data/ en ontdek dat ik geen rechten heb om naar deze map te schrijven. Hoe kan ik het inschakelen? Ik wil de mogelijkheid hebben om al mijn gegevens op te slaan in dit pad en de mogelijkheid hebben om andere partities te formatteren / verwijderen en opnieuw te maken.


2
2018-04-21 09:19


oorsprong


Waarom je voor de / root-directory om uw persoonlijke gegevens op te slaan? - Avinash Raj
Normaal gesproken, /home is verantwoordelijk voor het bijhouden van alle gebruikersgegevens. U zou het waarschijnlijk op een aparte partitie moeten plaatsen. - Danatela
@AvinashRaj hij zei aparte partitie dus het is niet in / ;-) - Rinzwind
post de uitvoer van sudo blkid opdracht. - Avinash Raj
@Danatela, ik wil al mijn gegevens opslaan op een volledig onafhankelijke installatieplaats, om er zeker van te zijn dat in geval van een crisis mijn gegevens ook niet worden beïnvloed door OS of installateur. Bijv. als ik de installatie kapot ga wil ik de mogelijkheid hebben om alle partities behalve "/ data" te verwijderen en OS opnieuw te installeren. Bevat "/ home" systeemgerelateerde gegevens? - Mike B.


antwoorden:


Je moet

sudo chown -R $USER:$USER /data 

Dit zal de map en alle bestanden erin naar uw gebruiker veranderen. $ USER wordt automatisch gewijzigd in uw huidige gebruiker, zodat u dit kunt kopiëren en plakken zoals het is.


3
2018-04-21 10:10Ik zal deze stap moeten uitvoeren elke keer dat ik OS opnieuw installeer met volledige schijfformattering? Als ik in plaats daarvan / home gebruik zal ik dit niet doen? - Mike B.
Ja, de eerste vraag. Als je het opmaakt, wordt het als root standaard aangekoppeld; En ja tegen de 2e. / home / $ USER / wordt verondersteld eigendom te zijn van $ USER - Rinzwind