Vraag Dual boot pc start direct op naar ubuntu in plaats van het menu grub te tonen


Ik installeerde windows 8.1 op mijn nieuwe laptop (die met freedos kwam), later probeerde ik de pc dual te booten met ubuntu 14.04 (met legacy-modus). Ik kreeg geen optie om naast Windows 8 te installeren dus ging ik met "iets anders". Ik heb de root gemaakt en partities verwisseld en vervolgens ubuntu geïnstalleerd. Alles ging goed tijdens de installatie. Maar na het rebooten start het direct op in ubuntu, het toont het GRUB-menu niet om te kiezen tussen ubuntu en windows.

Na het gebruik van 'fixmbr' op de Windows-installatieschijf, kan ik nu in Windows opstarten, maar ik kan niet opstarten naar ubuntu. Ik verwijderde de Linux-partitie en probeerde het bovenstaande opnieuw, maar ik eindigde met hetzelfde probleem.

Dus ik zat te denken of er een oplossing was zoals een commando of iets waardoor GRUB de Windows-partitie kon identificeren en een optie kon geven om ermee op te starten.

(als het kan helpen, worden mijn windows in de legacy-modus geïnstalleerd (zoals in de BIOS-modus) .. als ik de legacy-modus uitschakel, start de laptop niet op in een os en wordt er om een ​​EFI-bestand gevraagd om op te starten. via de UEFI-modus Wanneer ik het opstart in de normale / BIOS-modus, toont het een knipperende '_')

Help jongens alstublieft. Ik heb beide besturingssystemen nodig voor mijn projecten. En ik heb ze snel nodig.

Thanx van tevoren ..


2
2017-09-26 05:01


oorsprong
antwoorden:


Ik weet echt niet veel over Linux, maar ik heb hetzelfde probleem opgelost door:

 1. Controleer of grub is geïnstalleerd

  grub-install --version
  

  of zelfs

  sudo dd bs=512 count=1 if=/dev/sda 2>/dev/null | strings
  
 2. Als het is geïnstalleerd, herkent hij waarschijnlijk Windows Boot niet, dus start het direct op in Ubuntu en wordt het GRUB-scherm niet getoond. Dus als het opstartbestand van Windows niet is verwijderd, zou dit grub moeten doen verschijnen en vensters moeten herkennen als opstartoptie.

  sudo -H gedit /etc/default/grub
  

  invoegen # aan het begin van de regel GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0.

  Nu opslaan en uitvoeren:

  sudo update-grub
  

Dit zou goed moeten zijn om het Grub-menu bij elke boot te laten verschijnen.

( Grub-menu wordt niet weergegeven bij dubbele opstart )


2
2018-03-25 15:53

Zoals je zei nadat je mbr uit windows hebt opgelost, start je direct met windows. Je zou moeten proberen "Easy-BCD"software voor vensters waarin u de. kunt toevoegen grub 2.0 wat gunstig is voor zowel Ubuntu als Linux en na het toevoegen van de grub 2.0 in die software door de Linux-partitie te selecteren (uiteraard) heb je opties om in te booten Bewerk de instellingen van het opstartmenu.

Kies wat je maar wilt. Ik hoop dat dit prima voor je is.


1
2017-07-27 16:08Easy-BCD was mijn eerste optie. Eigenlijk was het mijn go-to-optie. Het programma identificeerde een Linux-partitie en het leek zelfs de partitie toe te voegen aan de opstartrecord. Maar tijdens het booten heeft het grub-menu nooit getoond. Ik heb zelfs de time-out van het menu uit het programma verhoogd, maar het was tevergeefs. - TheLinuxEvangelist
Heb je Windows geïnstalleerd na het installeren van Ubuntu? Als je dat wel hebt gedaan, probeer dan Ubuntu na Windows te installeren als Windows Bootloader, d.w.z. NT loader herkent Ubuntu Active Partitie dus niet Het kan direct opstarten naar Windows ... Probeer het ... - Moksh
of U kunt grub ook handmatig bijwerken in ubuntu als u daar kunt inloggen ... - Moksh
Ik heb Linux op een Windows-machine geïnstalleerd .. - TheLinuxEvangelist
Heb je geprobeerd GRUG handmatig bij te werken? - Moksh


Ik stond op het punt te suggereren boot-reparatie toen ik zag dat het al was voorgesteld. Na deze link te hebben geopend, wil ik een waarschuwing toevoegen; Neem alstublieft niet de tweede optie en installeer bootreparatie. Ik heb dat geprobeerd. Het heeft de installatie onherstelbaar verpest. 

In plaats daarvan zou ik adviseren om de eerste optie te gebruiken of een tot nu toe niet gedocumenteerde derde optie die een hulpprogramma zoals unetbootin moet gebruiken om een ​​bootable image van het bootreparatieprogramma op een USB-flashstation te maken, wat resulteert in een zelf-booting-opstartgereedschap. Dat is hoe ik op dit moment opstart-reparatie uitvoer. Het is eigenlijk sneller dan CD, en zoals altijd hebben slechts enkele computers die tegenwoordig zijn gemaakt optische mediastations, is een zelf opstarten bootreparatie-flashdrive in mijn toolkit net zo veel praktischer.

Ik draag momenteel twee versies van bootreparatie op flash-media, waarvan er een een grotere Ubuntu-distro is die het bevat, ik denk dat het "reddingsremix" of zoiets wordt genoemd. Ik vind het leuk omdat het belangrijke hulpmiddelen zoals Gparted bevat. Ik draag ook een meer uitgeklede versie die lijkt te zijn gebaseerd op Lubuntu. Het is handig bij het onderhoud van oudere computers die problemen hebben met het opstarten en die eenvoudigweg geen volwaardige Ubuntu aankunnen.


0
2017-09-26 06:22wat is de eerste optie? - TheLinuxEvangelist