Vraag Wat is het verschil tussen "Ontkoppelen", "Uitwerpen", "Stations veilig verwijderen" en het uitwerppictogram?


Wanneer ik met de rechtermuisknop op het bureaubladpictogram voor mijn USB-station of SD-kaart klik, heb ik de keuze om "Eject" of "Safely Remove Drive" te verwijderen:

screenshot

In het deelvenster Boom in Nautilus kan ik "Ontkoppelen" of "Uitwerpen":

screenshot

Het zijpaneel 'Plaatsen' in Nautilus heeft een soort uitwerppictogram:

screenshot

Wat doen al deze?

Bijzonderheden waar ik me over heb afgevraagd zijn:

  • Wat gebeurt er als op een station meerdere partities zijn gemount?
  • Onder welke voorwaarden verschijnt een prompt om de weergegeven prullenbak leeg te maken?
  • Heeft een van deze resultaten een staat tot gevolg waarin de drive niet opnieuw kan worden gemount zonder eerst fysiek opnieuw te worden verbonden?

101
2017-10-11 02:14


oorsprong


Ik denk dat er een papercut op LP was over het verenigen / vereenvoudigen van deze namen. - papukaija
Welke versie van Ubuntu is dit? Waarom ziet het er zo veel beter uit dan zowel 16.04 als 17.04? - Hashim
@Hashim Dit is Ubuntu 10.10 met het lettertype ingesteld op Droid Sans. Ik zou aanraden om een ​​paar oude releases op een virtuele machine te verkennen als je nieuwsgierig bent; het is leuk om te zien hoe de interface is geëvolueerd. - ændrük
Dus het zou niet mogelijk zijn om een ​​van de nieuwe versies er zo uit te laten zien? - Hashim
@Hashim Dat zou beter zijn als een nieuwe vraag; het is een ander onderwerp en het antwoord is waarschijnlijk ingewikkeld. - ændrük


antwoorden:


De belangrijkste verschillen zijn de volgende:

ontkoppelen

Deze optie zal het apparaat / de partitie "letterlijk" ontkoppelen en het is normaal (in Nautilus) van toepassing op harde schijven, zij het, intern of extern. Het is niet gebruikelijk om het te zien voor Flash Drives / Pen Drives / Thumb Drives / SD-kaart / digitale camera en andere apparaten die moeten worden gesynchroniseerd voordat ze worden uitgeschakeld.

Dit is niet de aanbevolen manier om dit te doen bij het adresseren van een apparaat dat eerst moet worden uitgeschakeld als u van plan bent het apparaat later los te koppelen, omdat het apparaat nog steeds in het Nautilus-paneel wordt weergegeven ..

Onthoud dat unmount je de mogelijkheid geeft om het apparaat opnieuw te koppelen (aangezien het niet werd uitgeschakeld of het apparaat daadwerkelijk uit het systeem werd verwijderd).

Uitwerp / Uitwerpknop

Op de een of andere manier vergelijkbaar met Unmount, zal het het apparaat / de partitie ontkoppelen. Het probleem is dat deze optie alleen aanwezig zou moeten zijn voor optische apparaten (apparaten die geen gegevens hoeven te synchroniseren voordat ze worden losgekoppeld) omdat dit het apparaat feitelijk EJECTT. Ik bedoel letterlijk het uitwerpen of openen van je CD Drive / DVD Drive Device zodat je de CD / DVD eruit kunt halen, fysiek gesproken.

U kunt het apparaat niet opnieuw koppelen, behalve als u de cd / dvd opnieuw plaatst (met optische apparaten) of de usb-drive opnieuw verwijdert en opnieuw plaatst (voor Flash Drives en andere soortgelijke apparaten). Aangezien deze optie ook wordt weergegeven voor USB-schijven en CD / DVD-stations zich anders gedragen dan USB-schijven (in dit geval worden vaste schijven en pen-drives weggelaten), kan het uitwerpen van een niet goed gesynchroniseerde USB-schijf (Flash Drive of Hard Drive) problemen veroorzaken.

Er is echter een verificatieproces dat wordt uitgevoerd wanneer u een apparaat probeert uit te werpen dat moet worden gesynchroniseerd. Als u bijvoorbeeld een apparaat probeert uit te werpen dat op dat moment gegevens kopieert, krijgt u de volgende waarschuwing:

enter image description here

Als u het apparaat probeert uit te werpen en de synchronisatie nog niet is voltooid, krijgt u een bericht in de trant van "wachten op synchronisatie voordat het apparaat wordt uitgeworpen". Dit laat alleen zien, of het geeft je tenminste voldoende tijd om het bericht te zien als je veel bestanden kopieert, met name kleine ingesloten met grote bestanden en dan onmiddellijk na het beëindigen van het kopieerproces probeer je het uit te werpen.

Let op een paar dingen:

  1. Als u een USB-cd / dvd-station hebt en het medium uitwerpt, wordt hiermee het hele apparaat uitgeworpen. U moet de CD / DVD-afbeelding opnieuw plaatsen om het apparaat opnieuw te laten verschijnen.

  2. Als u een USB-apparaat uitwerpt (ten minste met 12.04 en 12.10, geen oudere versies getest) die moeten worden gesynchroniseerd, schakelt het Eject-proces het apparaat UIT nadat de synchronisatie is voltooid. Dit kan de oorzaak zijn van het niet zien van de optie voor "Drive veilig verwijderen".

  3. Als u een apparaat aansluit dat meerdere partities heeft (zoals sommige IPods, N900 Smartphone of andere apparaten die 2 of meer apparaten in Nautilus tonen), zal Eject alleen worden "uitgeworpen" met het apparaat dat u hebt geselecteerd. Het zal niet werken met anderen totdat je het specifiek vertelt.

  4. Het uitwerpen van een apparaat dat meerdere partities heeft, werkt niet correct. Het apparaat wordt niet goed afgesloten, zodat u mogelijk problemen of problemen ondervindt.

Drive veilig verwijderen

Deze optie verschilt van de andere omdat het specifiek ontworpen is voor gesynchroniseerde apparaten zoals USB-harde schijven, pen-drives, enz. Het synchroniseert het apparaat, ontkoppelt het en schakelt het vervolgens uit. Deze optie moet beschikbaar zijn voor apparaten die moeten worden gesynchroniseerd, hoewel Eject een aantal eigenschappen heeft overgenomen van Drive veilig verwijderen.

Hier zijn enkele foto's die laten zien wat u kunt zien wanneer u het apparaat probeert los te koppelen:

Zoals u in deze afbeelding kunt zien, heeft een Pen Drive / Flash Drive de optie "Uitwerpen" enter image description here

Een externe USB-harde schijf heeft de optie "Unmount" enter image description here

Een externe USB DVD-drive heeft de "Eject" -optie
enter image description here

Unity Launcher toont een "Eject Parent Drive" -optie op een multi-partitioned Pen Drive (heeft in dit geval 2 partities) enter image description here

Een 2-partitie gemaakt pen drive

Kortom, wat we zouden moeten zien is dit:

ontkoppelen - Voor harde schijven
uitwerpen - Voor optische schijven
Veilig verwijderen - Voor USB-schijven die moeten worden gesynchroniseerd en uitgeschakeld (bijvoorbeeld Pen Drives)

Opgemerkt moet worden dat Unity Launcher opties anders toont dan Nautilus. GPARTED of de Disk-app tonen ook anders dan Nautilus.


24
2017-11-01 14:24na het veilig verwijderen van de schijf nu zal de schijf niet opnieuw worden gemonteerd - user391339
Misschien heb je een bug gevonden - Luis Alvarado♦
Bedankt. Hoe kunnen we een externe hdd "veilig verwijderen" via de opdrachtregel? - Tim
umount / dev / DRIVE_ID en vervolgens uitwerpen / dev / DRIVE_ID - Luis Alvarado♦


Wanneer een schijf is aangesloten en het bestandssysteem is geladen, wordt deze gekoppeld, alsof met de mount (of pmount) opdracht, naar een locatie op het rootbestandssysteem (meestal ergens binnenin /media). Wanneer het bestandssysteem niet langer nodig is, kan het worden gedeactiveerd (alsof met de umount of pumount opdrachten), waarmee wachtende schrijfbewerkingen op schijf worden weggeschreven, zodat u de schijf veilig kunt verwijderen. Als de schijf is verwijderd zonder Als dit gebeurt, gaan sommige openstaande opdrachten verloren en kan de schijf mogelijk onleesbaar worden gemaakt of anderszins gegevens kwijtraken.

"Safely Remove Drive" en "Eject" zijn in principe equivalent en doen twee dingen: het unmounts eerst het bestandssysteem (alsof de umount commando werd gebruikt), dan het geeft een SCSI-uitwerpcommando uit (wat door dingen als CD-ROM-stations wordt geaccepteerd en door bijna al het andere wordt genegeerd). Het werkt hetzelfde als de opdrachtregelopdracht eject. Veel USB-apparaten lijken te reageren op het uitwerpcommando door zichzelf af te sluiten of te de-registreren van de USB-host.

Voor de meeste apparaten, al deze opdrachten zijn functioneel equivalent. Voor apparaten met een CD-ROM, DVD, Blu-ray, enz. Werpt "Eject" bovendien de media fysiek uit.


34
2017-10-11 02:39"Safely Remove Drive" en "Unmount" doen beslist niet hetzelfde. "Safely Remove Drive" ontkoppelt beide partities op mijn SD-kaart, terwijl "Unmount" slechts één ontkoppelt. Na "Unmount" is mijn SD-kaart stil niet veilig om te verwijderen. Ik heb mijn vraag hierboven verduidelijkt. - ændrük
Dat lijkt een minder belangrijk detail dat ik het niet vermelden waard vond. Het proces is hetzelfde, ongeacht. - greyfade
@ ændrük maakt een belangrijk punt. Gelieve dit aan te pakken in uw overigens uitstekende antwoord, wat zal leiden tot gegevensverlies als mensen één bestandssysteem ontkoppelen en vervolgens een USB-poort trekken met meerdere gemounte bestandssystemen. Eject lijkt de juiste keuze. - nealmcb
Terwijl we bezig zijn, @greyfade, weet u misschien iets over mijn onbeantwoorde vraag om sommige USB-automounts te vermijden? askubuntu.com/questions/25110/...  Ik zou het erg op prijs stellen! - nealmcb
op een draagbare muziekspeler kan het verschil tussen ontkoppelen en veilig verwijderen het feit zijn dat na het ontkoppelen de batterij nog steeds wordt opgeladen, maar niet na uitwerpen / veilig verwijderen - seb


Als het gaat om het uitwerpen van USB-apparaten, wordt het apparaat alleen ontkoppeld, maar het is nog steeds verbonden. Het verwijderen kan schade veroorzaken. Nadat u het apparaat hebt uitgeworpen, moet u het veilig verwijderen om er zeker van te zijn dat het uw apparaat niet beschadigt.


5
2017-10-11 16:47

Ik ben er vrij zeker van dat "Drive veilig verwijderen" alle andere partities op dat apparaat ontkoppelt.


5
2017-10-27 01:21