Vraag Hoe wijzig ik de grootte van partities?


Eerder heb ik Windows 7 op mijn 320 GB-laptop geïnstalleerd met drie partities van 173, 84 en 63 GB elk. De 63 GB-partitie was waar Windows werd geïnstalleerd. De rest was voor bestandscontainers.

Nu heb ik mijn besturingssysteem gewijzigd in Ubuntu 12.04 LTS. Ik heb Ubuntu geïnstalleerd door de volledige Windows 7 op de 63 GB-partitie te vervangen. De rest van de partities blijven als een NTFS Windows-partitie en ik heb er nog steeds beide toegang toe (de partities 173 en 84 GB).

Nu wil ik de twee partities van Windows in een Ubuntu-indeling van partities veranderen, en vooral, ik wil de 63 GB-partitie uitbreiden naar meer dan 100 GB, want op dit moment heb ik bijna geen geheugen meer. Telkens wanneer ik een toepassing probeer te installeren, vooral als ik wijn gebruik, klaagt het altijd over een tekort aan geheugen.

Hoe voer ik de uitbreidingsactiviteit uit voordat ik mijn laptop opnieuw formatteer en alle belangrijke bestanden op mijn partities verlies?


101
2018-04-27 14:02


oorsprong
antwoorden:


(Stap 0 :) Maak een back-up van alles wat echt waardevol is. Dit is een mooie beproefde formule, maar dingen kunnen fout gaan. Een stroomstoring op het verkeerde moment kan je dag echt verpesten als je geen back-up hebt gemaakt.

 1. Start op naar een LiveCD- of LiveUSB-drive in de "probeer mij" -modus.
 2. Plaats gparted (moet standaard worden geïnstalleerd, u kunt apt-get krijgen als dit niet het geval is)
 3. Verklein uw partities (klik met de rechtermuisknop, klik op formaat wijzigen, volg de instructies).
 4. Klik op toepassen en leun achterover terwijl het werk goed is.
 5. Start opnieuw op, haal de USB-stick of CD eruit wanneer u dat zegt.

100
2017-12-22 16:26Hoe zit het met ubuntu-server? Wat zijn bevelen? - Mr.Hyde
@ Mr.Hyde zou dezelfde procedure moeten toepassen, je zou in staat moeten zijn om de LiveCD te gebruiken om de editie van partities uit te voeren voor een Ubuntu serverinstallatie. - Jaime Hablutzel


Als u Ubuntu 12.04 al hebt geïnstalleerd, moet u GParted installeren met sudo apt-get install gparted.

Start het met behulp van alt+F2en typen gparted.

Als u de 63 GB-partitie wilt uitbreiden, moet u vrije ruimte ervoor of erna hebben. Dus eerst moet u GParted gebruiken om de grootte van een partitie boven of onder uw 63 GB-partitie te wijzigen. Verwijs naar de volgende afbeelding:

A GParted session

Wanneer u op formaat wijzigen klikt, wordt een venster geopend waarin u eenvoudig uw partitie kunt slepen en de grootte ervan kunt wijzigen. Zodra de vrije ruimte beschikbaar is gemaakt, wordt het formaat van je 63 GB-partitie gewijzigd, net zoals het bovenstaande die vrije ruimte bedekt.

Ik hoop dat dit voor je werkt.


69
2018-04-27 15:45Je kunt het niet doen vanuit je geïnstalleerde systeem, aangezien de partitie in gebruik zal zijn. - psusi
Goed punt. Hij zal Gparted van een live CD moeten gebruiken zoals het antwoord van Oli suggereert. - harisibrahimkv
@harisibrahimkv, hallo OP zegt dat GB alrady is Full hoe kun je GB vergroten? - Pratik C Joshi
Of je zou het op een externe partitie kunnen gebruiken. - Rexford


U kunt niet-gemounte partities alleen opnieuw partitioneren.

Ik heb een gparted live-schijf klaar voor dat soort dingen. Je kunt het hier vinden: http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

Basis kenmerken:

Met GParted kunt u eenvoudig uw schijfpartities beheren:

 • Maak partitietabellen (bijvoorbeeld msdos of gpt)
 • Maken, verplaatsen, kopiëren, formaat wijzigen, controleren, labelen, nieuwe UUID instellen en partities verwijderen
 • Schakel partitievlaggen in en uit (bijvoorbeeld opstarten of verbergen)
 • Lijn partities uit met mebibyte (MiB) of traditionele cilindergrenzen
 • Poging om gegevens te redden van verloren partities

Het formaat wijzigen wordt uitgelegd in de documentatie van gParted. In het kort (de link heeft wat extra informatie en tips):

Het formaat wijzigen en verplaatsen van een partitie kan worden uitgevoerd door een enkele bewerking met gpartten. Om het formaat van een partitie te wijzigen:

 • Selecteer een niet-gemonteerde partitie. Zie de paragraaf genaamd "Een partitie selecteren".

 • Kies: Partitie → Formaat wijzigen / verplaatsen. De toepassing geeft het dialoogvenster Grootte / verplaatsing / pad naar partitie weer.

 • Pas de grootte van de partitie aan. Zie de paragraaf met de naam "Partitiegrootte en locatie specificeren".

 • Geef de uitlijning van de partitie op. Zie het gedeelte "Partitie-uitlijning opgeven".

 • Klik op Formaat wijzigen / verplaatsen.


18
2018-01-07 20:29Zou je de link kunnen geven van het iso-image van gparted, er zijn zoveel versies en ik heb een 34bit-gui-versie nodig. - A Umar Mukthar
Gebruik gewoon de nieuwste * -i686.iso waaraan standaard is gekoppeld. - JanC


Een manier om partities te verkleinen zonder gegevens te verliezen, is door GParted te gebruiken. Een zeer goede applicatie, maar wees er voorzichtig mee.

Bewerken: start op van een live-CD, zodat u de grootte kunt wijzigen. Installeer gparted met Ubuntu Software center, of op een andere manier (synaptic, enz.) Die je wilt, als het nog niet is geïnstalleerd.

Het zal je vragen om je te authenticeren als je het uitvoert, omdat het toegang heeft tot dingen die je installatie slecht kunnen beschadigen. Realiseer je dat door het wijzigen van partities op je harde schijf (en) je mogelijk je systeem volledig kunt opstarten. Zoals ik al zei, wees voorzichtig.

Het zoekt dan naar apparaten die het kan zien en geeft de partities weer op de eerste (waarschijnlijk / dev / sda, zo niet proberen verschillende apparaten uit de lijst rechts bovenaan). Je zou in staat moeten zijn om te zien dat een van jouw root (/) mount-punten bevat. Als je zeker weet dat je de juiste hebt (de grootte zelf is een goede indicator), klik je met de rechtermuisknop op die partitie en kies je Formaat wijzigen / Verplaatsen (als deze grijs is gemaakt, moet je deze mogelijk eerst ontkoppelen (zorg ervoor dat je hebt opgestart) van een live CD, en niet van je geïnstalleerde Linux-systeem.) Verklein het formaat in het middelste (New Size) invoervak ​​naar wat je wilt (zorg ervoor dat het nog steeds groot genoeg is voor de behoeften van je systeem) .Klik op resize / move, gebruik dan het grote groene vinkje om de wijzigingen toe te passen. Als het rapporteert dat het succesvol is, dan zou het in staat moeten zijn om de live-cd af te sluiten en opnieuw op te starten in je hoofdsysteem.

Edit2: Ik heb zojuist een tutorial googled waar je misschien naar kijkt gpart zelfstudie


7
2017-07-21 23:00U kunt dit antwoord uitbreiden met meer informatie over het gebruik van GParted, een link naar meer informatie, of op zijn minst minimale informatie over hoe het te installeren en goed te gebruiken (en misschien ook wat de basisvoorzorgsmaatregelen zijn). - Eliah Kagan