Vraag UbuntuOne contact synchronisatie voor Thunderbird met nieuwe telefoonplannen?


Het synchroniseren van Thunderbird-contacten met UbuntuOne vertrouwde eerder op de Funambol-synchronisatieclient, die de bètatelefoonsynchronisatiefunctie van UbuntuOne gebruikte om Thunderbird in feite als een telefoon te behandelen. Met de introductie van betaalde synchronisatie voor telefoons lijkt het er niet op dat er Thunderbird-contacten met UbuntuOne gesynchroniseerd moeten worden zonder een telefoonabonnement te hoeven betalen. Aangezien dat een beetje steil lijkt om dat ene stuk functionaliteit te krijgen, vroeg ik me af of er nog andere manieren zijn om Thunderbird-contacten met UbuntuOne te synchroniseren - hetzij via couchDB of door Thunderbird-contacten te spiegelen met Evolution?

(Er is al een vraag over dit algemene onderwerp: UbuntuOne contact synchronisatie voor Thunderbird? dit is echter van vóór het plan en de prijsherstructurering was voltooid en het antwoord was om Funambol in UbuntuOne te gebruiken, dus ik dacht dat het beter was om een ​​nieuwe vraag te openen)


2
2017-11-18 13:58


oorsprong
antwoorden:


Een lid van ons webteam werkt aan iets in zijn vrije tijd (wat niet veel is, omdat hij lid is van ons webteam), https://launchpad.net/hedera. Hier de beschrijving citeren:

Hedera is een uitbreiding voor Thunderbird   (momenteel alleen Thunderbird 3, maar   Thunderbird 2 wordt ondersteund wanneer   de extensie is stabiel) dat   synchroniseert contacten met   DesktopCouch, waardoor Evolution wordt toegestaan   gebruikers om naadloos over te schakelen naar   Thunderbird en behoud hun contacten,   en Thunderbird-gebruikers profiteren   de synchronisatie met Ubuntu One   en andere computers die ze hebben gekoppeld   met.

Het is nog in de beginfase van   ontwikkeling - om Phil te citeren   Newborough: "Misschien gaat het knallen!"   dus maak een back-up van uw contacten voorafgaand aan gebruik,   of gebruik een speciale Thunderbird   profiel.

Let op: funambol-afhankelijke contactsynchronisatie (zoals wat momenteel uw contacten op uw telefoons krijgt en wat kan worden gebruikt voor integratie met Thunderbird 2 en Outlook) is altijd exclusief voor betaalde plannen geweest; er was een bèta van de dienst waarbij we de kosten hebben laten vallen, en ik begrijp dat we niet voldoende effectief hebben gecommuniceerd dat dit een gratis bèta van een betaalde dienst was.


4
2017-11-18 15:28Om te verduidelijken, bedoel je dat nu contact opnemen met sync voor Evolutie ook een betaald plan vereist? Dank je voor het antwoord. - Jay
Sorry Nee. Met "contact-synchronisatie" bedoelde ik het Funambol-deel van de service, niet CouchDB-replicatie, waardoor u contacten in evolutie krijgt en deel uitmaakt van Ubuntu One Basic (het gratis instapmodel). Ik zal mijn antwoord bijwerken om dit te weerspiegelen. - Chipaca