Vraag Hoe kan ik Ubuntu's 10.10 kernel I Ubuntu 12.10 installeren?


Ik heb Ubuntu 10.10 lange tijd gebruikt en nu heb ik het vervangen door Ubuntu 12.10, alles werkt geweldig, maar ik heb een klein probleempje, namelijk met mijn draadloze kaart.

Op Ubuntu 10.10 werkte het PERFECT, en het werkte zelfs beter dan in Windows 7, dus ik was erg blij met Ubuntu 10.10, maar, zoals ik al zei, na installatie van 12.10 werkte mijn draadloze kaart niet meer, dus ik hoorde dat KERNELS de reden daarvoor zijn.

Zijn kernels de reden waarom mijn draadloze netwerk nu niet werkt? Zo ja, vertel me dan hoe ik mijn huidige kernels moet verwijderen en 10.10 kernels kan installeren.


Ik ging naar -Extra Drivers- en ik vond iets heel raars, ik nam een ​​foto en zo ziet het eruit

enter image description here

"wijzigingen toepassen" Knop NIET actief dus ik kan stuurprogramma niet installeren :(

hoe dan ook ... mijn draadloze kaart is WL-138g v2 (onthoud op Ubuntu 10.10 het werkte normaal 100% en GRATIS ik heb er NIET voor betaald)

dus ... wat moet ik nu doen? het zegt op de foto // Non-Free Firmware gebruiken voor linux kernel drivers van linux-firmware-nonfree (proprietary) //

Ik deed trouwens "rfkill list" maar onder die opdracht verschijnt NO-thing.


2
2017-12-11 08:41


oorsprong


Dit lijkt een vervelende PITA Broadcom b43 draadloze kaart te zijn. Het is nogal moeilijk om het te laten werken, en het werkte niet standaard in 10.10 - je moet zelf acties hebben ondernomen. Deel het hele verhaal alstublieft. Plaats de uitvoer van dmesg | grep b43 en ls -al /lib/firmware/b43 en de Device vendor / product-ID's: lsusb voor USB, lspci -nn voor PCI. - gertvdijk


antwoorden:


Het lijkt erop dat er kernel-modules ontbreken voor je draadloze kaart. Het is echter geen reden om te downgraden naar oudere kernels.

Probeer de software 'Aanvullende stuurprogramma's' (die vroeger standaard werd geïnstalleerd) te gebruiken om naar een geschikte driver te zoeken. Het zal de rest van de klus voor je doen.

Het kan ook handig zijn om ervoor te zorgen dat dit niet wordt geblokkeerd door de systeem- of hardwareschakelaar. Voer dit uit om dit te controleren:

rfkill list

Om een ​​softwarevergrendeling te verwijderen, voert u het volgende uit:

rfkill unblock <device>


3
2017-12-11 09:00@ user80547, is hiermee uw probleem opgelost? laat het ons weten. - Pavel A
eh ... ik vond oplossing voor mijn probleem. Het is heel eenvoudig, ik deed het gewoon: sudo apt-get installeer firmware-b43-installer DIT FIX MIJN PROBLEEM - user103533


eh ... ik heb een oplossing gevonden voor mijn probleem. Het is heel eenvoudig, ik deed het gewoon: sudo apt-get installeer firmware-b43-installer --- THIS FIX MY PROBLEM ---

MAAR vergeet niet om de REBOOT-machine opnieuw te starten, je moet je computer opnieuw opstarten na het opstarten, je ziet normaal draadloos werken. hoe dan ook ... bedankt jongens voor hulp.


1
2017-12-15 20:52