Vraag Eerste volledige back-up op USB: toestemming geweigerd


Ik ben nieuw bij Ubuntu 13.04. Ik probeer een volledige back-up op mijn USB te maken en ik heb GParted gebruikt om een ​​partitie op mijn USB te maken en deze als ext4 te formatteren. Het heeft nog steeds toestemming voor het weigeren van fouten. Ik krijg dit bericht:

Permission denied when trying to create ‘/media/stacyjane/ubuntu backup/duplicity-full.20130726T043854Z.vol1.difftar.gpg

2
2017-07-26 04:44


oorsprong


Welkom bij Ask Ubuntu! alsjeblieft Bewerk uw vraag en voeg de door u gebruikte opdrachten toe. - Danatela


antwoorden:


U moet eigenaar en rechten instellen.

https://help.ubuntu.com/community/FilePermissions

Indien aangekoppeld op / media / stacyjane

sudo chmod -R a+rwX,o-w /media/stacyjane
sudo chown -R $USER:$USER /media/stacyjane

Merk op dat de -R recursie is en dat alles is gewijzigd, NIET op een systeempartitie draait. Alle mappen zullen 775 zijn. Alle bestanden zullen 664 zijn, behalve degene die in eerste instantie als uitvoerbaar zijn ingesteld.

De parameter -R is recursief, dus deze is van toepassing op alle onderliggende mappen en bestanden, maar wordt niet gebruikt op een systeempartitie, alleen gegevens.

zie ook

man chmod
man chown

4
2017-07-26 16:56hoi oldfred..ik dank je wel voor de commando's. Ik heb je commando's gekopieerd, en het veranderde de rechten op de usb om te maken en te verwijderen, maar toen ik probeerde de eerste volledige back-up uit te voeren, krijg ik nu: Back-uplocatie '/ tmp / duplicity-wc_Bzd-tempdir / mktemp-_0VJzA -2 'bestaat niet. - user178487