Vraag Mijn terminal toont alleen een leeg scherm - Hoe kan dit?


Ik heb onlangs Ubuntu 13.10 geïnstalleerd. tijdens het bewerken van bash.bashrc bestand ging er iets fout en ineens krijg ik alleen een leeg scherm als ik mijn terminal open. Geen mapnamen of $. Dus ik kan geen opdrachten uitvoeren om te updaten, installeren, repareren of wat dan ook. Alle hulp die ik tegenkom veronderstelt dat ik de opdrachtregel kan gebruiken. . Iedereen weet hoe dit te repareren? of hoe misschien hoe ik het standaard bashrc-bestand kan herstellen (zonder de opdrachtregel te gebruiken)? Is mijn enige optie het verwijderen en opnieuw installeren van Ubuntu? Ik weet niet eens hoe dat te doen zonder de commandolijn.


2
2017-12-17 08:27


oorsprong
antwoorden:


Geen probleem, je kunt het eenvoudig herstellen.

Druk gewoon op CTRL+ALT+F1 & login daar

dan plakken als

cp /etc/skel/.bashrc ~/
source .bashrc

Typ dan CTRL+ALT+F7 om terug te keren naar GUI-bureaublad.


2
2017-12-17 08:31bedankt voor het beantwoorden. Ik heb CTR + ALT + F1 geprobeerd. wanneer ik mijn wachtwoord invoer, gebeurt er niets. waar moet ik bovenstaande commando's volgen? toen ik terugkwam met F7, werkte de terminal nog steeds niet. Ik waardeer je hulp. - Wally Ali
In mijn geval was het tweede commando source ~ / .bashrc - Mailis Toompuu


rajagenupula's antwoord zou het werk doen ... als je naar een terminal zou kunnen. Het probleem is dat je standaard shell bash is (zelfs in een TTY) dus je zult moeite hebben om die commando's uit te voeren.

Om een ​​werkende console te krijgen, zou ik op drukken alt+F2 en loop:

xterm -e sh

Dat moeten laat je vallen in een vervelende super-basishell. En vanaf daar kun je je redden / redden / enz .bashrc met behulp van nano (om te bewerken) of rajagenupula's voorgestelde commando's, die ook zouden moeten werken (je zou de bron kunnen overslaan en gewoon teruggaan naar je traditionele terminal.


Als u geen grafische toegang hebt, kunt u naar de herstelmodus gaan (met Grub bij het opstarten), uitvoeren mount -o remount,rw / en herstel / vervang het bestand.


2
2017-12-17 11:13Ik kon die xterm-shell bereiken volgens je instructies. Ik heb het bash.bashrc-bestand opnieuw bewerkt en opgeslagen. maar de terminal is nog steeds leeg. enig idee? bedankt. - Wally Ali