Vraag Is het mogelijk om een ​​upgrade uit te voeren van een 32bit naar een 64bit-installatie?


Per titel wens ik te weten of ik, na een succesvolle 32bit-installatie en daaropvolgende software-installaties, kan updaten naar een 64bit-versie.

Ik weet hoe ik moet partitioneren (eigenlijk moet een van de oplossingen worden ingesteld /, /etc, /home, /var/www, en /opt als afzonderlijke partities) en ik weet dat een schone installatie veel beter is dan een vuile, maar toch zou ik graag willen weten of / hoe het mogelijk is om dat te doen.


103
2017-10-01 15:56


oorsprong


Dit is dezelfde vraag, maar mag niet worden gemarkeerd als een duplicaat, want er zijn ook alternatieve antwoorden: Hoe upgrade ik van x86 naar x64 zonder de instellingen te verliezen? - rubo77
Vergelijkbare vraag over U & L: unix.stackexchange.com/q/244980/52956 - Wilf


antwoorden:


U zult een schone installatie veel minder moeite vinden dan elke andere ongebruikelijke, obscure, niet-ondersteunde methode.

Uw suggestie om de configuratiebestanden, homedirectory's, enz. Te partitioneren is waarschijnlijk het beste idee en het is mogelijk om dit te doen installeer dezelfde pakketten op een schone installatie als bij een andere installatie.

Aan de andere kant, wat je hebt aangevraagd is mogelijk, er is een kleine handleiding voor Op Debian gebaseerde systemen maar denk eraan: "dit is echt voor sysadmins op professioneel niveau" en "deze procedure is, in elk mogelijk opzicht, een slecht idee. Als het je eerstgeborene eet, kom alsjeblieft niet naar me huilen" ... (dus veel succes)


67
2017-10-01 16:28+1 voor jou. Niet voor de zwakkeren ... Ik zou aanbevelen een back-up te maken van alle configuratie- en databestanden waar je om geeft (misschien zelfs je apt logs), en een find-and-replace te doen op je apt sources.list om wijs naar de 64-bits versies. Toen las ik de bovengenoemde tutorial en was snel ontdaan van dat idee ... - gWaldo
Wat als ik geen eerstgeborene heb, betekent dit dat de procedure voor mij veiliger is dan voor anderen? ..... ik kind, de vraag is: als je net 32 ​​bit goed hebt gewerkt, waarom wil je gewoon door de hel gaan om jezelf een back-up / hersteltijd van gegevens + hersteltijd te besparen, uiteindelijk is deze methode niet sneller. Sneller = back-up, opnieuw installeren. Ook minder problemen op de lange termijn. - Dmitriy Likhten
Heel erg bedankt: uiteindelijk heb ik een back-up gemaakt van al mijn gegevens, mijn schijf gepartitioneerd en opnieuw geïnstalleerd. Nu is er wat gedoe nodig om DBs, webserver en wat service te herstellen. - dag729
@ dag729: Vertrouw me, het is een gedoe om een ​​back-up te maken / herstellen, maar minder dan het alternatief. Je doet alleen 32 -> 64 in schrijnende gevallen. Zelfs de sysadmins hier op het werk zullen dat niet doen, ze maken een backup, vegen, installeren, veel schoner / veiliger. - Dmitriy Likhten
Ik heb de gekoppelde gids met succes gebruikt om van 32-bits naar 64-bits te crossgraden (op ubuntu 14.04). Ik ben een professionele sysadmin met 20 jaar ervaring met Debian / Ubuntu. En ja, het was niet voor bangeriken. Het duurde ongeveer een volledige dag van inspanning, die naar mijn mening aanzienlijk minder was dan de moeite die het me kostte om alle configuratie, aanpassingen, databases, enz. Die ik op het werkstation had geïnstalleerd, terug te plaatsen. Ik moet benadrukken dat dit mijn ontwikkelingswerkstation was. Ik zou het roekeloos vinden om dit op een productieserver uit te proberen. - jdhildeb


Dit kan een veel redelijker ding zijn om te doen als de multiarch-specificatie geïmplementeerd is. https://wiki.ubuntu.com/MultiarchSpec - momenteel uitgesteld tot 11-04, maar houd er rekening mee dat het nu voor ongeveer 6 releases is uitgesteld. Dat gezegd hebbende, de feitelijke vooruitgang werd geboekt in 10.10, dus misschien zal het deze keer gebeuren.

Tot die tijd, doe geen moeite. Back-up van uw gegevens, verdeling als u wilt en opnieuw installeren.


13
2017-10-02 13:09Ik kan niet wachten tot de MultiArch is geïmplementeerd! - dag729
Ik geloof dat 11.10 nu multiarch gebruikt. - Christopher Kyle Horton
Stel dat ik een tijdreiziger ben die hier ~ 5 jaar na uw antwoord is, is het nu "redelijker"? Of, nog steeds opnieuw installeren? - Camilo Martin
Het is nu op zijn minst mogelijk om pakketten uit andere bogen handmatig te installeren op een manier die apt niet verbreekt. Maar nee, je moet gewoon opnieuw installeren. - Scott Ritchie


Ik zal me doodsbang werpen, want deze thread is een van de topresultaten voor "upgrade ubuntu naar 64 bits", en het gekozen antwoord, hoewel weliswaar de slimme keuze, is niet het volledige verhaal.

Het is in feite mogelijk om Ubuntu te upgraden van 32 naar 64 bits. U kan doe het.

Ik ben zojuist klaar met een dergelijke upgrade.

Dat gezegd hebbende, lijken de woorden "kan" en "zouden" niets op elkaar, en dat geldt ook voor een upgrade en een nieuwe installatie. Kun je het doen? Ja. Zou je het moeten doen? Eeeeeh ...

Opwaarderen van 32 naar 64 bits zonder mijn systeem te exploderen kostte me het grootste deel van een week. Inclusief het handmatig vastzetten van 600+ kapotte pakketten in aptitude, omdat de automatische resolver begon met lussen, blijkbaar vanwege PERL: i386 (vereist door geïnstalleerde pakketten) die incompatibel zijn met PERL: amd64 (vereist door de pakketten die u probeert te installeren).

Dit was na Ik heb handmatig een aantal pakketten geïnstalleerd, inclusief de juiste versie van PERL, om een ​​apt-fout te verhelpen: zie je, apt-get -f install (die nodig is om een ​​meestal werkend 64-bits systeem te krijgen) zal PERL32 de-installeren om PERL64 te installeren ... Ga vervolgens vrolijk verder en probeer 1234 andere pakketten te verwijderen voordat je begint met het daadwerkelijk opnieuw installeren van PERL. Onnodig te zeggen dat dit geen goed idee is, wanneer een aanzienlijk deel van het apt-systeem (een heleboel andere dingen, echt) afhankelijk is van een werkende PERL.

De herinstallatie werd volledig uitgevoerd vanuit de console (natuurlijk FTW, omdat de console vrijwel alleen een werkende bash vereist (en werkvloeken voor aptitude, maar als je dit probeert te doen, zijn de vloeken overvloedig, je kunt erop wedden ), terwijl X vereist ... Veel te veel dingen om erop te vertrouwen dat het blijft werken terwijl u een openhartoperatie uitvoert op uw systeem.

Dat gezegd hebbende, wordt in het volgende Debian-artikel uitgelegd hoe u uw systeem kunt oversturen:

https://wiki.debian.org/CrossGrading

Dit is niet hetzelfde artikel beschreven in het oorspronkelijk geaccepteerde antwoord, omdat ondertussen de dingen zijn veranderd, vooral ten goede.

De basis is:

 dpkg --add-architecture amd64

 apt-get update

 apt-get install linux-image-amd64:amd64

 reboot

 apt-get clean

 apt-get --download-only install dpkg:amd64 tar:amd64 apt:amd64

 dpkg --install /var/cache/apt/archives/*_amd64.deb

Op welk punt je dit kunt doen:

dpkg --print-architecture 

Dit resulteerde in de volgende regel:

amd64

Yay. Ubuntu vindt het een echt 64-bits systeem. Hoe schattig. Je weet natuurlijk beter.

Nu kunt u uitvoeren:

apt-get update

Hiermee download je de lijst met alle 64-bits pakketten, die je moet voltooien om je systeem te crossgraden.

Op dit punt doet je systeem heel erg alsof er niets is gebeurd, behalve dat je vermogen om iets te installeren goed is verbroken.

Je ziet dat je nu meerdere i386-pakketten hebt die geen echt multi-equivalent hebben, dus je zult vastzitten met verschillende technisch "niet-beschikbare" afhankelijkheden. Je hebt ze al geïnstalleerd, dus je systeem zal draaien, maar in dit stadium ... zou ik niet meer zo ver vertrouwen dat ik het kan gooien.

Het artikel erkent de noodzaak van een oplossing en stelt voor dat u dit als volgt doet:

 apt-get -f install

Dit zal ertoe leiden dat we proberen de ongoddelijke puinhoop die je zojuist hebt gemaakt, te herstellen. En geloof me, je hebt zojuist een ongoddelijke puinhoop gemaakt.

Een kleine hapering van deze procedure is dat deze gedeelten van het apt-systeem (en andere kritieke subsystemen) veroorzaakt om halverwege te worden gedeïnstalleerd, fouten veroorzaken tijdens de rest van het proces (je zegt het niet), en je de kreek verlaten.

Gelukkig niet zonder een peddel. U kunt de nu ontbrekende pakketten installeren via:

dpkg -i/var/cache/apt/archives/(package)*amd64.deb

Merk op dat, althans voor mij, het netwerk stopte met werken bij één ... Nou ja, verschillende ... Punten. Dit was het gevolg van het verwijderen van een aantal pakketten die nodig zijn om uw netwerk aan het werk te houden (zoals uw DHCP-client).

Vervolgens meldde apt me vrolijk dat het nodig was om een ​​aantal extra pakketten te downloaden. Zonder een werkend netwerk.

Als dit klinkt alsof je officieel uitgebeend bent ... Nou, dat komt omdat je dat bent.

Tenzij je een hebt bedrade nework (uw WiFi-pakketten zijn al gedeïnstalleerd en WiFI is wat ingewikkelder om toch naar het werk te gaan), kennen de configuratie-informatie en kunnen gebruiken ifconfig, route, etc.

Blijf gewoon proberen apt-get -f install totdat je geen fouten meer krijgt.

Na apt is tevreden met de staat van uw systeem die u kunt uitvoeren aptitude en herstel handmatig de 600 kapotte pakketten die u zult vinden. Blijkbaar apt en aptitude verschillende ideeën hebben over hoe een werkend systeem eruit ziet. Vraag me niet waarom.

Ook, zoals ik al zei, de aptitude resolver gaat een oneindige lus in als je hem automatisch zijn ding laat doen. Kan het niet kwalijk nemen, echt, het was ontworpen om te beginnen met een werkend systeem en de gebruiker te helpen sommige pakketten toe te voegen of te verwijderen, niet om dit soort van gruwel te repareren.

Dit is het gedeelte dat me enkele dagen kostte om te repareren, een beetje tegelijk, waarbij ik een ander systeem gebruikte om af en toe online te gaan en ervoor te zorgen dat ik niet per ongeluk de familiehond opnieuw formatteerde.

Als dit u nog niet heeft ontmoedigd, merk dan dat dit het mijne was tweede poging tot een live-upgrade.

De eerste eindigde met een mkfs.

Hint, hint, grote fscking hint. Of beter gezegd, een grote mkfsing-hint.

Maar nogmaals, het echt gewerkt uiteindelijk.

Het systeem draait, het maakt voornamelijk gebruik van 64-bits pakketten (er zijn een paar uitzonderingen die ik uiteindelijk moet herstellen) en kan toepassingen uitvoeren waarvoor een 64-bits installatie vereist is.

Het is mogelijk.

Als dit uw enige optie is, om welke reden dan ook, kunt u dit doen door de hierboven beschreven procedure te volgen - als u over de vereiste domeinkennis beschikt.

Als u het verschil niet kent sync en rsync, als u niet vertrouwd bent met insmod, als u niet weet hoe te gebruiken ifconfig, als je niet routinematig de voorkeur geeft aan de grafische installateur wiens naam me op dit moment ontgaat ... Maak gewoon een back-up van je gegevens en installeer alles opnieuw.

Het is veel minder pijnlijk, het zal je redden veel van tijd, en het zal u verlaten met een verse installatie, zonder enige onverwachte overblijfselen klaar om u te bijten in de achterste 11 maanden vanaf nu.

Als je al een back-up hebt gemaakt van de dingen die je niet wilt verliezen, en geen andere keuze hebt - of gewoon leren door je hoofd tegen dingen te slaan (met name de muur) ... Nou, je kunt het proberen.

Het kan zelfs werken.


11
2018-03-19 13:30Ik ben dol op deze vraag, ~ 7 jaar later en het wordt steeds beter. Ik merk dat ik nu goed ben in 2018 en ook mijn systeem wil converteren van 32 bit naar 64 bit. Debian heeft een uitstekend wiki-artikel hier, in feite een HOWTO over het converteren van architecturen op een levend systeem. Een probleem dat ik heb is dat, ondanks het toevoegen van beide architecturen en het uitvoeren van een apt-get-update, sommige pakketten simpelweg niet voor één architectuur verschijnen. - TGP1994


Nee, je kunt niet upgraden van 32 bit naar 64 bit. Het moet een schone (verse) installatie zijn

Voordat u er zeker van bent dat uw systeem in staat is om een ​​64-bits besturingssysteem te gebruiken, controleert u de minimale vereiste voor Ubuntu 64. U kunt dit doen Hier

De termen 32-bit en 64-bit verwijzen naar de manier waarop de CPU van een computer informatie verwerkt. De 64-bits versie verwerkt grote hoeveelheden RAM veel beter dan een 32-bits systeem. Als u een 32-bits versie van Ubuntu gebruikt, kunt u alleen een upgrade naar een andere 32-bits versie van Ubuntu uitvoeren. Evenzo, als u een 64-bits versie van Ubuntu gebruikt, kunt u alleen een upgrade naar een andere 64-bits versie van Ubuntu uitvoeren.

Als u van 32-bits Ubuntu naar een 64-bits Ubuntu wilt gaan, moet u een back-up van uw bestanden maken en een schone installatie van 64-bits Ubuntu uitvoeren.


8
2018-06-20 06:29

Je kunt dit nu vrij gemakkelijk doen met recente installatieprogramma's (althans met 13.10 die ik net heb gebruikt). Start op naar de 64-bit image DVD (of USB-stick of wat dan ook) en kies de eerste optie om opnieuw te installeren, met behoud van uw persoonlijke bestanden. Dit werkt ook als u geen apart account hebt /home partitie.

Hiermee wordt het grootste deel van het systeem opnieuw geïnstalleerd, inclusief apps, maar het vereist van tevoren een lijst met je geïnstalleerde pakketten om ze opnieuw te kunnen installeren, dus zo lang een pakket een 64-bits versie beschikbaar heeft, moet je eindigen met de meeste van je apps wanneer je herstart. In mijn ervaring zijn er een paar niet geïnstalleerd - voornamelijk die die waren geïnstalleerd door repo's van derden zoals Google Chrome - maar het duurt niet lang om deze handmatig achteraf te installeren.


7
2017-10-19 12:05Kun je een bron delen met instructies over hoe dit te doen / waarschuwingen? - isomorphismes
Ik controleerde dit met 14.04 LTS en helaas kan het niet meer worden gedaan. Zie mijn antwoord hieronder voor de bloederige details. - filofel


Het is mogelijk om ubuntu 32bit naar 64bit te upgraden, het zal heel veel ongewenste bestanden hebben en je moet het handmatig opschonen. De waarheid is "HOOFDPIJN".

IK ZAL NOOIT / NIET AANNEMEN VOOR NIEUWEN.

Wat je ook doet, maak eerst een back-up van je belangrijke gegevens. Ga dan voor onderzoek met os.

Probeer eerst live-cd van 64bit. Als het werkt, ga dan voor een nieuwe installatie, aanbevolen.

Er zijn ook enkele software, die nog steeds 32bit zijn. Dus om 32-bits software te installeren op een 64-bits os, hebben we een achterwaartse verwerking nodig .. deze zullen ook een slechte zaak zijn.

Denk een tijdje na: wat is uw vereiste, wat u gaat doen, plan / werk dan met 64bit os.


2
2017-11-30 07:07Wat bedoel je met "om 32bit-software te installeren op een 64-bit-os, hebben we een achterwaartse verwerking nodig"? x86_64 zou een superset van x86_32 moeten zijn, dus dingen werken gewoon, nietwaar? - Camilo Martin


Je besturingssysteem is nog steeds 32-bits terwijl je een upgrade uitvoert van een 32-bits - zie het antwoord in de opmerking voor meer informatie.

trouwens is het mogelijk voor het naast elkaar bestaan ​​van 32 bit Win en 64 bit   Ubuntu?

Absoluut - het wordt een dualboot genoemd - je hebt de mogelijkheid om in te loggen om een ​​dualboot te gebruiken.

Download en brand de 64 bit iso en boot ermee, het zal je verschillende opties geven - je zou de naast installeren optie willen kiezen.

https://help.ubuntu.com/community/GraphicalInstall


1
2018-04-28 04:55

Ik heb zojuist de hierboven door Nick voorgestelde oplossing geprobeerd (19 december '13): De Ubuntu 64-bit Live-cd gebruiken om een ​​64-bits herinstallatie uit te voeren.
Ik heb de Ubuntu 14.04.4 Live-cd gebruikt. Maar als de eerste optie inderdaad een "herinstallatie" wordt genoemd, wordt deze nauwkeuriger weergegeven als:

Erase Ubuntu 14.04.4 LTS and reinstall  
Warning: This will delete all your Ubuntu 14.04 programs, documents,
photos, music, and all other files.  

De twee andere opties aangeboden door het installatieprogramma op de Live-CD zijn:

  • Naast installeren (dual boot-optie)
  • Wis de schijf en installeer Ubuntu

Om echt zeker te zijn, probeerde ik met een testschijf, en inderdaad, het eerste ding dat de "herinstalleer" optie doet is het opnieuw formatteren van de bestaande ext4 partitie. Geen geluk.
Dus ik ben bang dat de voorgestelde "upgrade in-place to 64-bit" -oplossing Nick niet meer bestaat in 14.04.
En BTW, Canonical, ik zie amper het punt voor het installatieprogramma met zowel de zogenaamde "herinstallatie" optie als de "Wissen schijf en installeer" een. Beide lijken ongeveer hetzelfde te doen.

Jammer, want zo'n upgrade-naar-64-bit-in-place optie had kunnen zijn echt leuk!


1
2018-04-23 10:21

Je moet een nieuwe installatie doen met de 64bit-versie van Ubuntu. Het is mogelijk om 32bit-vensters en 64bit Ubuntu te hebben, zolang ze niet dezelfde schijf of partitie delen, om voor de hand liggende redenen. Raadpleeg de documentatie voor howto bij dual-booting.

https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot

Het is belangrijk dat de CPU op de machine waarop u installeert 64-bits instructieset ondersteunt (die de meeste moderne CPU's nu zouden moeten hebben)


-1
2018-04-28 05:03Heb je de moeite genomen om de vraag te lezen? - dag729