Vraag Hoe kan ik een .ovpn-bestand gebruiken met Network Manager?


Ik heb een .ovpn-bestand met mijn VPN-configuratie - het werkt goed als ik dat doe

sudo openvpn --config ~jrg/Documents/vpn-config.ovpn 

in de terminal, maar ik zou graag Network Manager willen gebruiken. Hoe kan ik dit doen?


103
2017-09-13 21:16


oorsprong
antwoorden:


Installeer eerst de plug-in OpenVPN Network Manager:

sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome

Open Network Manager, klik op "Toevoegen" en selecteer in het geopende venster "Importeer een opgeslagen VPN-configuratie ..." onder "Kies een verbindingstype". Navigeer naar uw .ovpn-bestand (~ jrg / Documents / vpn-config.ovpn). Als het niet automatisch uw certificaten / sleutels vindt (waarvan de paden zijn gevonden in het .ovpn-bestand), kunt u ze hier selecteren of andere kleine wijzigingen aanbrengen.

openvpn dialog

Een ander ding dat je hoofdpijn kan bezorgen, is door op IPv4-instellingen te klikken en vervolgens de methode te veranderen in "Alleen automatische (VPN) -adressen". Als dit standaard wordt bewaard, zorgt ALLE internetverkeer ervoor dat het over de VPN gaat, ongeacht uw .ovpn-instellingen. Hier kunt u ook de DNS-server en zoekdomeinen instellen die u wilt gebruiken terwijl u bent verbonden.

openvpn dialog


113
2017-09-13 22:00Het toont de certificaten en dergelijke niet wanneer ik op "Importeren" klik. - jrg♦
er is geen "Importeer ..." knop in mijn geval (met debian jessie ...) :( - knocte
Ik kan ook geen "import" -knoppen vinden. Alleen een "create" -optie .. :( - Thomas Ahle
Open VPN AS ver 2.0.12 produceert geen .ovpn-bestanden die de locaties van certs bevatten, maar deze bevat ze zelf. Dus als u ze niet kunt vinden en u de locatie niet kunt vinden. Je moet kopiëren en plakken zoals in het andere antwoord. - jowan sebastian
vanaf 16.04 werkt het nog steeds niet en deze keer krijg je tenminste "import wordt niet ondersteund in de plug-in". Netwerkbeheerder heeft nog steeds problemen, zelfs als het handmatig is geconfigureerd - Christian Bongiorno


Mijn eigen ervaring met een succesvolle VPN-verbinding tot stand gebracht op Ubuntu 14.04.

Onze beheerder gaf me 3 bestanden om ze te installeren in openVPN voor Windows 7: * .ovpn, * .crt, * .key

 1. Voer de volgende opdrachten uit in uw Ubuntu-terminal:

  sudo apt-get install openvpn network-manager-openvpn network-manager-openvpn-gnome network-manager-vpnc
  sudo /etc/init.d/networking restart
  
 2. Open het venster "Netwerkverbindingen" (VPN-verbindingen -> VPN configureren)

 3. Druk op de knop "TOEVOEGEN", klik op het vervolgkeuzemenu en kies "Een opgeslagen VPN-configuratie importeren", druk op de knop Maken.

 4. Kies in "Selecteer bestand om te importeren" uw "* .ovpn" -bestand.

 5. Voer in het scherm "Bezig met bewerken ... uw * .ovpn bestandsnaam ..." uw gebruikersnaam en wachtwoord in voor vpn. Zorg ervoor dat een * .crt-bestand wordt weergegeven in het veld CA-certificaat.

 6. Open het paneel "IPv4-instellingen" en kies "Alleen automatische (VPN) -adressen".

 7. Open het paneel "VPN" opnieuw en klik op de knop "Geavanceerd".

 8. Open het paneel "TLS-verificatie" en zorg ervoor dat uw "* .key" in het veld "Sleutelbestand" verschijnt. Druk op de OK-knop.

 9. Druk op de knop "Opslaan" in het venster "Bezig met bewerken ... uw * .ovpn-bestandsnaam ...".

 10. Uw VPN-verbinding zou moeten verschijnen in het venster "Netwerkverbindingen".

Dat is alles, ik hoop dat het helpt. Succes!


20
2017-10-17 17:13dit werkte voor mij maar zonder stap 8. - Aamir Abro


Het is laat om te antwoorden, maar ik heb een oplossing gevonden (en het is een PIJN) ...

 1. Maak een map in uw thuismap genaamd .OpenVPN (met de punt ervoor zodat deze verborgen is) open vervolgens die map en maak er een aan FrootVPN (geen punt nodig). Dit maakt het beheer van verschillende VPN-providers eenvoudiger.
 2. Kopieer / plak froot.ovpn in de map /home/YOU/.OpenVPN/FrootVPN.
 3. Open het bestand froot.ovpn met een teksteditor.
 4. Kopieer alles tussen de ca / ​​ca-tags.
 5. Plak de inhoud in een nieuw bestand en sla het op als ca.crt in de map /home/YOU/.OpenVPN/FrootVPN.
 6. Klik op het pictogram Network Manager en ga naar VPN CONNECTIONS> CONFIGURE VPN ...
 7. Klik op ADD en selecteer OpenVPN. Klik op MAKEN.
 8. Noem het FrootVPN 1194 en gebruiken se-openvpn.frootvpn.comvoor de gateway. Type is PASSWORD. Voer je FrootVPN gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op het CA-certificaat op het mappictogram en blader naar het ca.crt-bestand dat u hebt gemaakt.
 9. Klik op de knop Geavanceerd en wijzig "Gebruik aangepaste gatewaypoort:" in 1194. Klik op OK.
 10. Wijzig de methode op zowel de IPv4- als de IPv6-tabs in Alleen automatische (VPN) -adressen.
 11. Klik op OPSLAAN.

Nu voor het PAIN-gedeelte: je moet nog 15 FrootVPN-verbindingen maken, aangezien ze de poorten 1194-1209 gebruiken. Herhaal stap 7-11 hierboven voor poort 1195 en vervolgens opnieuw voor 1196 enzovoort totdat u klaar bent met poort 1209 om ervoor te zorgen dat de naam in stap 8 overeenkomt met de poort in stap 9. Ik weet het ... het is rot!

Nu kunt u verbinding maken met FrootVPN door op het pictogram van Network Manager te klikken en naar VPN-verbindingen te gaan. Werk door de lijst met FrootVPN-verbindingen totdat u er een vindt waarmee u verbinding kunt maken.

Eerlijk gezegd wens ik dat Network Manager .ovpn-bestanden rechtstreeks ondersteunt. We zouden het .ovpn-bestand moeten IMPORTEN, Network Manager krijgt alle juiste instellingen van het .ovpn-bestand, doet het juiste bereik van gateway-poorten en andere instellingen gespecificeerd door de VPN-provider, en slaat het allemaal op als ONE-verbinding. De .crt-bestanden zouden niet nodig moeten zijn als alles zich in het .ovpn-bestand bevindt.


10
2017-12-01 01:53dit is helemaal niet leuk, weet iemand of er ergens een officieel bugrapport is? - jowan sebastian
Ik weet. Het is helemaal slecht. Ik wou dat er een eenvoudige GUI was die ze opent zoals Windows. - Buford T. Justice


In Unity 14.04 hoefde ik alleen maar verbindingen te bewerken, klik op "Toevoegen" in de vervolgkeuzelijst om een ​​opgeslagen VPN-configuratie te importeren en selecteer vervolgens mijn bestand "filename.ovpn" en voila. Gedaan.


6
2017-07-19 09:11Dit ziet er veelbelovend uit, maar het gebruikt mijn .ovpn nauwelijks, het haalt gewoon de gateway eruit. Geen van de certificaten is aanwezig. : \ - James T Snell


Ik antwoordde dit met een manier om Network Manager te gebruiken zoals de OP vroeg, maar er is een VEEL BETERE MANIER! Het enige wat u hoeft te doen is een programma downloaden en installeren genaamd gopenvpn dat beschikbaar is via Ubuntu Software Center. Sla uw .ovpn-bestanden op in / etc / openvpn als admin. Open gopenvpn die moet worden vermeld onder Toepassingen> Internet en klik op het .ovpn-bestand om verbinding mee te maken door met de rechtermuisknop te klikken op het gopenvpn-pictogram dat u op de taakbalk ziet. Makkelijk als taart, zoals alles op een computer zou moeten zijn :)

Ook kunt u gebruikersnamen en wachtwoorden omzeilen door .txt-bestanden in / etc / openvpn aan te maken met dit formaat:

username
password

Dan in elk van uw .ovpn-bestanden (bijvoorbeeld VPNBook .ovpn-bestanden), wijzigt u de regel die dit zegt:

auth-user-pass

Naar:

auth-user-pass VPNBook.txt

Gebruik SED om de vervanging per regel te maken in al uw .ovpn -bestanden, enz

root@masi:/etc/openvpn# sed -i '/auth-user-pass/c\auth-user-pass nordvpn.txt' *.ovpn

Zorg ten slotte voor beveiliging en zorg ervoor dat anderen uw gebruikersnaam en wachtwoord niet zien

root@masi:/etc/openvpn# chmod 700 nordvpn.txt

5
2017-07-01 09:01Gebruik sed om het ding te vervangen in al je .ovpn -bestanden enz root@masi:/etc/openvpn# sed -i '/auth-user-pass/c\auth-user-pass nordvpn.txt' *.ovpn waar het wachtwoordbestand zich bevindt /etc/openvpn/. - - Gerelateerd: nordvpn.com/tutorials/linux/openvpn - Léo Léopold Hertz 준영
Alsjeblieft, let meer op de beveiliging. Uw wachtwoord staat open voor anderen. - Léo Léopold Hertz 준영


Aangezien dit probleem me een aantal keer heeft gebeten, heb ik besloten om ook een tool te maken om het "downgraden" van het .ovpn-bestand met ingesloten certs te automatiseren naar een .ovpn-bestand dat verwijst naar andere .pem-bestanden.

Het is hier beschikbaar: https://github.com/dolanor/ovpnsplit/ Het is onderweg, dus je moet gaan installeren of je kunt de binaire bestanden hier gewoon gebruiken: https://github.com/dolanor/ovpnsplit/releases

Zet je .ovpn-bestand waar je het wilt (ik zet het in ~ / .config / openvpn / dat ik heb gemaakt), start dan de tool ovpnsplit ~/.config/openvpn/file.ovpn Hiermee worden alle bestanden gemaakt die zijn ingesloten file.ovpnin individu .pem bestanden

Selecteer in NetworkManager import vpn config en kies uw ~/.config/openvpn/file.ovpn. Normaal gesproken zouden alle certificaatbestanden moeten verwijzen naar de goede.

Maar een andere fout maakte dat NetworkManager de sleutelrichting van de geavanceerde instellingen van TLS Auth niet detecteert. Dus je moet het ook in goede richting zetten ...

En daarna spaart u en moet u goed zijn om te gaan.

Deze tool zal helpen bij het gebruik van de kylemanna / openvpn Docker-afbeelding die alle certificaten en de TLS-autorisatie aanmaakt.


2
2017-12-19 00:32weet je welke versie van ubuntu de eerste is die .opvn-bestanden met ingesloten certificaten toestaat? (om een ​​beroep te doen op ovpnsplit, wat een geweldig hulpmiddel is, begrijp me niet verkeerd) - knocte
Dit gegeven : bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager-openvpn/+bug/... . Het lijkt erop dat het is opgelost. Ik denk dat we nog voor de bevriezing van de feature zitten, en aangezien het een bug is, kan het hoe dan ook tot 16.04 komen. Ik denk dat je de knocte posting op deze bug was :) - Dolanor
ja ik was degene die daar was, maar niemand antwoordde :( - knocte


Ik heb een script gemaakt hier om het ophalen van wachtwoord en zip-bestanden van verschillende vpn-sites zoals te automatiseren vpnbook.com, het extraheren van de ca, cert, en key gegevens van de ovpn-bestanden en het bijwerken van de opvn-bestanden, zodat de certs voor u moeten importeren. Het kan gemakkelijk worden aangepast voor gebruik met andere providers.


1
2017-12-02 22:53

Als u geen gebruikerscertificaat hebt gekregen, moet u het type 'Wachtwoord' selecteren in de vervolgkeuzelijst met verificatie. Voeg vervolgens in geavanceerd 'TLS-verificatie' het TLS .key-bestand toe en stel de richting dienovereenkomstig in (1 of 0, die moet worden ingesteld in het .ovpn-bestand).


0
2017-11-08 02:05