Vraag Een externe flashdrive gebruiken met een Snappy-toepassing


Ik ontwikkel een applicatie die de Raspberry Pi 2 gebruikt en waarschijnlijk Snappy zal gebruiken. Veel van de systemen zullen standalone zijn (normaal niet verbonden met internet). Ik moet de softwareconfiguratie beheren voorafgaand aan de verkoop en de software upgraden wanneer de Pi is verbonden met internet.

Van wat ik tot nu toe heb gelezen, lijkt het erop dat Snapcraft een geschikt hulpmiddel is, maar ik heb veel, veel vragen. Laat ik beginnen met slechts één.

De Pi heeft een permanent aangesloten USB-flashdrive die ik moet monteren tijdens het opstarten. Ik heb begrepen dat ik dat kan doen /etc/fstab. Is dat compatibel met Snappy en Snapcraft? Stel ik zelfs de juiste vraag?

Bedankt, Bob


2
2017-11-11 16:50


oorsprong


snapcraft is alleen relevant voor het bouwen van snaps. Misschien uw vragen splitsen? - sergiusens


antwoorden:


Dat is een goede vraag om mee te beginnen! Ik denk niet dat we een formele manier hebben gedefinieerd voor een apparaat om een ​​schijf te mounten. De algemene zen van Ubuntu Core / snappy zou zeggen dat we die schijf aan een enkele module (applicatie) op het apparaat willen aanbieden.

Als uw apparaat eigenlijk maar één ding gaat doen, dan zal dat vanuit het oogpunt van veiligheid gemakkelijk zijn. Als je een algemeen apparaat met allerlei snaps uit de winkel wilt hebben, dan zullen we ook moeten nadenken over de veiligheidsimplicaties van montageschijven, omdat (geloof het of niet) montageschijven niet iets is dat kan gemakkelijk veilig worden gedaan; je moet zeker weten dat het schijfbestandssysteem niet ontworpen is om te knoeien met je kernel.

We zouden waarschijnlijk comfortabel zijn met dit apparaat voor algemene doeleinden (met andere snaps uit de winkel) als het een ext4-schijf was.

Ik zou willen voorstellen dat je deze vraag op de snappy-devel-lijst plaatst, het is een hele goede.


4
2017-11-12 01:26s / prety / mooie / - sergiusens