Vraag Goed alternatief voor NetLimiter?


Er is een programma NetLimiter voor Windows. Terwijl ik Windows gebruikte, was het erg handig voor mij om het IP-adres te achterhalen van de persoon die van mij aan het downloaden was, of om het IP-adres te kennen van iedereen op LAN die DC ++ gebruikte met een of andere nick. En daarna kan ik eenvoudig de computernaam van die persoon kennen met behulp van nbtstat.

Ik vroeg me af of er een hulpprogramma voor Ubuntu is waarmee ik het IP-adres kan achterhalen van degene die van mij downloadt of van wie ik op LAN download. Ik sta aan de universiteit LAN en we gebruiken PtokaX en DC ++ voor het delen van bestanden op LAN. mensen plaatsen soms wat aanstootgevende dingen in een open chat op DC ++ met behulp van een of andere Nick en ik weet niet hoe ik ze moet traceren terwijl ik Ubuntu gebruik.


2
2017-11-28 07:35


oorsprong


Ik weet er niet genoeg van om het als een antwoord te geven, maar misschien kan Wireshark doen wat je nodig hebt? anders zien alternativeto.net/software/wireshark en alternativeto.net/software/netlimiter - d3vid
en als u een goed alternatief vindt voor de hoofdfunctionaliteit van netlimiter, neemt u dan gerust een antwoord superuser.com/questions/189128/... :) - d3vid
Ja, deze vraag zou moeten gaan in superuser.com of de unix stack-pagina. - Luis Alvarado♦


antwoorden:


NetLimiter is voor zover ik weet een toepassing voor het vormen van verkeer / beperken, maar kan als gevolg daarvan verkeersinformatie weergeven die is verbonden met IP-adressen.

Ik zie niet in hoe je de bijnaam met het IP-adres kunt verbinden als dat niet het geval is met het huidige verkeersvolume.

Als u op zoek bent naar dergelijke informatie, kunt u het proberen iftop. Het vertelt u de hoeveelheid input / output-verkeer per verbinding. (Het is een behoorlijk handig hulpmiddel, er is alleen wat graafwerk nodig in de handleiding.)

Als alternatief is er nethogs die de hoeveelheid verkeer per applicatie weergeeft.


2
2017-11-28 10:10

Nou gebruik ik nethogs voor een meer "vriendelijke" benadering, maar jnettop werkt ook.

sudo apt-get install nethogs

Om het uit te voeren (als root) sudo nethogs INTERFACE

Bijvoorbeeld: sudo nethogs eth0, sudo nethogs eth1, sudo nethogs eth2, Enz...

Je hebt ook wireshark voor draadloos (NetHogs werkt ook met een draadloze verbinding als u bijvoorbeeld een HotSpot bent)

Dan heb je ook:

netcat (Superman!) - http://nc110.sourceforge.net/
ntop (Webgebaseerd) - http://www.ntop.org/
jnettop (Heel cool en vriendelijk. Terminal gebaseerd) - http://jnettop.kubs.info/wiki/
nmap (Supergirl!) - Andere "dingen" - http://nmap.org/changelog.html 


2
2017-11-29 04:20

Geen van deze antwoorden lijkt een manier te bieden om de bandbreedte te beperken

Ik ben dit uiteindelijk aan het schrijven: https://github.com/chozabu/LinNetLim

Het werkt op basis van de poort, en nog niet op proces - en lijkt beter beperkende upstream-gegevens te werken


1
2017-12-03 00:15