Vraag Waarom zou ik een klembordmanager willen gebruiken?


Ik heb het onlangs gezien deze peiling vragen om de "Best Linux Clipboard Manager". Wat is eigenlijk een klembordmanager en in welke situaties zou een klembordmanager nuttig zijn?

Zijn er verschillen in het standaardklembordgedrag van Ubuntu voor andere (Windows of Mac) systemen?


17
2017-08-30 20:37


oorsprong


Ik antwoorde; maar ik ben er niet helemaal zeker van of dit over het onderwerp gaat. - myusuf3
Oh dat is een interessant punt, ik heb ze alleen ooit tegenkomen met betrekking tot Ubuntu! Ik dacht dat er iets anders was aan het standaard Ubuntu-gedrag vergeleken met Windows? Zou mijn vraag kunnen verfijnen om dat te vermelden. - 8128


antwoorden:


volharding is waarschijnlijk het best verkopende punt voor mij. Met de meeste CBM's kun je dezelfde items opslaan in verschillende sessies (zelfs platforms), mobiel (als je profiel is) en met name in het geval van X-gebaseerde applicaties, worden geselecteerde items * onthouden nadat de brontoepassing wordt gesloten (iets dat niet native is) true).

Meerdere klemborden is iets ik gebruik niet te veel, maar het is erg handig als je merkt dat je met meerdere bits en bobs tegelijk jongleren. Je kunt al je kopieën in één keer doen en vervolgens doorgaan met wat je ook doet. Minder heen en weer.

Dit zijn beide negatieven als u regelmatig gevoelige gegevens kopieert omdat dit een beveiligingsprobleem kan zijn.

* Gewoon een uitleg: je weet dat je effectief twee klemborden uit de doos haalt? Er is het traditionele Control + C, Control + V klembord, maar er is ook iets dat "primaire selectie" wordt genoemd. Selecteer wat tekst en klik vervolgens op middelste klik waar u het wilt plakken. Ik vind dit erg handig voor snel, nauwkeurig, meerdere plakken.


12
2017-08-30 21:33"in het geval van op X gebaseerde applicaties worden afgekapte items onthouden nadat de brontoepassing wordt gesloten (iets dat niet van nature waar is)" geldt alleen voor de primaire selectie, niet voor het klembord.
@Roger: +1 Een geldig punt. - Richard Holloway
@ Roger Pate: kunt u uitleggen wat het verschil is tussen de primaire selectie en het klembord? - 8128
@fluteflute Ik deed dat een paar uur geleden. Zie de laatste alinea. - Oli♦
@flute: met die spatie na de @, was ik dat niet op de hoogte gesteld. De beschrijving van Oli is goed, maar Wikipedia heeft dat wel veel meer.


Ik probeerde een klembordmanager eens Parcellite genoemd en nu kan ik niet zonder leven.

Een klembordmanager is een van die dingen die je nooit nodig hebt totdat je het probeert en dan zonder het te beseffen, kun je niet zonder het werken.

Niet alleen is het erg handig bij het bewerken van code- en configuratiebestanden (omdat je meer dan één ding op het klembord kunt opslaan op een moment, wat betekent dat je hier een beetje kunt knippen, een beetje kopiëren, het tweede bit plakken en dan het eerste beetje plakken enzovoort) maar het is ook echt handig als een snelle tijdelijke opslag.

Ik gebruik het om URL's, telefoonnummers, configuratiefragmenten enz. Op te slaan, terwijl ik aan iets werk.

Als het iets is dat ik een tijdje wil bewaren, zal ik het in Tomboy plakken, maar een heleboel informatie die je nodig hebt is slechts ongeveer vijftien minuten nodig, en het is net zo eenvoudig als Ctrl + C te raken en het is daar, met behulp van notities of bestanden zijn over-kill voor dit soort informatie. Normaal gesproken zou je op je geheugen moeten vertrouwen, of ik denk dat je het in stukjes gesneden tress ook kunt gebruiken om informatie op te slaan.

Het is een breinverlenging, wat betekent dat ik dingen niet hoef te onthouden.


7
2017-08-30 21:17koel. Het is een breinverlenging, wat betekent dat ik dingen niet hoef te onthouden -> = Ik ben verkocht - emf


Met een klembordmanager kun je zaken als geschiedenis en opmaakstrippen krijgen. Sommige klembordmanagers staan ​​je zelfs toe dingen in het netwerk te plakken.

Wat betreft de verschillen tussen het cliboard-gedrag tussen Windows en Ubuntu, is het enige dat in je opkomt dat je twee klemborden hebt: je normale kopie + plakken en markeren + middelste klik.


3
2017-08-30 21:11

Er is een kleine maar uiterst vervelende bug die min of meer een klembordmanager vereist om te repareren.

Neem een ​​applicatie, zoals Firefox; kopieer wat tekst of een afbeelding en sluit Firefox vervolgens, probeer het dan in een document te dumpen. Het zal niet werken vanwege een overblijfsel uit de UNIX-dagen. Het klembord kopieert het niet, het geeft eenvoudigweg aan waar de media naartoe moeten, en als je het programma afsluit, noteert het het.


3
2017-09-26 23:38

Als u meerdere bestanden hebt waarvan u de naam wilt wijzigen, kunt u deze nog steeds plakken nadat u iets anders hebt gekopieerd.

Ik gebruik xclip voor het kopiëren van commando's die ik veel heb ingevoerd.

Het belangrijkste gebruik is meerdere malen kopiëren en plakken wat u maar wilt.


1
2017-08-30 20:51

Voor sommige herhalende taken die dezelfde 3 of 4 exemplaren vereisen, wordt uw leven gemakkelijker om ze in een manager te houden. Zelfs in tegenstelling tot het open houden van een gedit-doc.

Ik heb gemerkt dat het veel tijd bespaart en de moeite waard is.


1
2017-09-01 19:41

Misschien wil je er geen gebruiken. Het leuke aan het draaien van een is echter dat het je niet in de weg loopt als je het nooit gebruikt. Dit is wat ik doe, en ik vind het zelden nuttig; maar het zal niet merkbaar de prestaties op 10-jarige of nieuwere desktopsystemen beïnvloeden (of zou dit niet moeten).

Misschien heb ik het bijna altijd niet nodig, omdat ik het merendeel van mijn tekstbewerking in [g] vim doe, die al een vergelijkbaar kenmerk heeft via registers (: helpregisters als je nieuwsgierig bent). Registers bieden vim een ​​ingebouwde klembordmanager, die alleen binnen vim werkt; dus als je hetzelfde gemak wilt binnen een andere tekstverwerker (hoewel ik betwijfel of het even gemakkelijk zou zijn), zou je er één nuttig kunnen vinden. Tussen vim en andere programma's gebruik ik gewoon de primaire selectie en het reguliere klembord, en dat is genoeg geweest.

Onthoud dat je al twee "clipboards" op * nix-systemen hebt: de primaire selectie plus het klembord (er zijn er eigenlijk meer, maar ze worden maar zelden gebruikt). Dit is een functie van het X Window-systeem. Wanneer u iets selecteert (zoals highlight), kunt u dit met een klik in het midden in een ander programma invoeren. Wikipedia's artikel is niet gek dat je de primaire selectie overwegend zult gebruiken als je er eenmaal aan gewend bent.

Programma's beperken echter meestal het gebruik van de primaire selectie tot tekst. Open bijvoorbeeld zowel nautilus als een teksteditor. Selecteer een paar bestanden en probeer vervolgens in de teksteditor in het midden te klikken: het werkt niet. (Nautilus verkrijgt niet de primaire selectie, dus je krijgt wat er eerder was, als iets. Het had anders ontworpen kunnen zijn, maar het was niet - ik weet niet of dit opzettelijk was of niet. ) Kopieer die bestanden naar het klembord (ctrl + c of bewerk> kopiëren) en plak vervolgens in je teksteditor om de bestandsnamen te krijgen.


1
2017-09-02 04:48

Naast de redenen waarom u opzettelijk meerdere klemborden wilt gebruiken (persoonlijk, ik niet), kunnen zij omzeilen een probleem waar sommige toepassingen hun inhoud niet op het klembord behouden als u ze afsluit.

Dit is het meest zichtbaar (zeer irritant) in Firefox op GNOME (zie bug 311340voor tanden-slijmerige trage voortgang).


1
2017-09-02 19:43