Vraag Is er een manier om Nautilus 'split screen (F3) -functie te herstellen?


Ik gebruik Ubuntu 13.04 sinds vandaag en ik mis de functie gesplitst scherm in Nautilus. Is er een manier om Nautilus te patchen zodat deze geweldige functie weer bruikbaar is?


105
2018-04-25 22:01


oorsprong


Deze functionaliteit is stroomopwaarts verwijderd in GNOME. Open gewoon twee vensters. - hnasarat
argh! heb je een link waarom deze is verwijderd? Het is erg handig! - Stefano Mtangoo
U kunt Nemo installeren, een vork van Nautilus. En ja, hij heeft de functie voor gesplitst scherm. - Removed
@ lokutus25 Helaas kunnen tabbladen F3 niet vervangen. Deze twee functies waren complementair. Niettemin, hier is het antwoord, dat ons misschien een idee zou geven - askubuntu.com/a/251839/33408 - idle sign
De reden achter het verwijderen van de functie is: De Extra Pane-modus was enigszins bruikbaar voordat GNOME 3 de zij-aan-zij-venstermodus had. De combinatie van vensters en tabbladen is gewoon te veel. Het is niet consistent met de bestandskiezer en werkt niet goed met aanraking. We willen binnenkort een meer expliciete kopieer- / verplaatsingsfunctie toevoegen.- Bron - green


antwoorden:


Onder andere functies die helaas in Nautilus 3.6 werden verwijderd (standaard gebruikt door Ubuntu 13.04) was het extra ruit / gesplitste scherm, aangeroepen met F3. Het werd verwijderd omdat de GNOME-ontwikkelaars dachten dat het niet goed werkte op touchscreens en dat het plaatsen van een Nautilus aan een kant van het scherm met een andere naar de andere kant hetzelfde doel vervulde. Dat doet het niet, maar ik ben geen ontwikkelaar! Links naar het beestje en de commit.

Een manier om de functie terug te krijgen, is door een gepatchte versie van de oudere Nautilus 3.4 te installeren. De eenvoudigste manier om dit te doen is om een ​​PPA toe te voegen die door de goede mensen wordt beheerd webupd8.org. Helaas is deze patchversie alleen beschikbaar voor Ubuntu 12.04 en het nu-niet-ondersteund 12.10 en 13.04 releases.

Voer deze opdrachten uit in een terminal:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/experiments
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
killall nautilus

NB .: De instructies bevatten een waarschuwing, namelijk dat als het dist-upgrade commando probeert om pakketten te verwijderen, er een probleem is en dat zou je moeten doen niet doorgaan met. Anders zou het goed moeten zijn.


Voor Ubuntu 14.04 je zult Nautilus handmatig moeten patchen. Dit antwoord kan je op weg helpen, maar helaas kan ik niet precies vinden wat ik moet patchen.

De eenvoudigste optie is om bestandsbeheerders te wijzigen. Nemo lijkt veel op wat Nautilus was. Nog een andere gebruiker vermeldt hieronder dat het zich in de repositories bevindt, maar dit webupd8.org PPA installeert de nieuwste versie:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/nemo
sudo apt-get update
sudo apt-get install nemo nemo-fileroller

63
2018-04-26 01:07Bleh. "Alles in het bestaan ​​is een tablet, als je apparaat dat niet is, dan heb je pech." Bedankt voor de manier om oudere Nautilus opnieuw toe te voegen. - Piskvor
heh .. 'sudo apt-get install mate-core mate-desktop-environment mate-notification-daemon' zou moeten helpen - ses
Het is niet nodig om de extra repo toe te voegen. Een simpele: 'sudo apt-get install nemo' doet het nu (14.04.1) zonder de 'ton afhankelijkheden'. Werkt redelijk goed, vereist alleen aparte adresbalken in de modus met gesplitst venster (+ enkele kleine aanpassingen). Na het schrijven van een goed script voor bestandsvergelijking voor Nautilus, maakt het mij de dood dat ze deze voorheen geweldige app hebben geschonden. - u2n
@ u2n - Ja, bedankt, je hebt gelijk; dat lijkt te zijn veranderd met 14.04. Hoewel die PPA je een nieuwere versie zal bezorgen. - Aibara
"... vervulde hetzelfde doel", ja maar het duurt 938x meer tijd. Waarom doet Ubuntu zoveel moeite om alle geweldige functies van zichzelf te verwijderen? - jeff


Er zijn twee oplossingen die ik heb gevonden om deze functie te benaderen.

 • De tegelfuncties in Unity gebruiken:

  • Open Nautilus.
  • Raken Super-Ctrl-Linker pijl om het venster aan de linkerkant van het scherm te tonen.
  • Raken Ctrl-N om een ​​nieuw venster te openen en naar de doelmap te navigeren.
  • Raken Super-Ctrl-Rechter pijl om het venster aan de rechterrand van het scherm te plaatsen.
  • Sleep uw bestanden heen en weer.
 • U kunt ook de map selecteren waarin u wilt "splitsen" en a wilt doen Ctrl-T om een ​​nieuw tabblad te openen. Plaats vervolgens bestanden in het tabblad of scheur het tabblad af in een nieuw venster.


32
2018-04-26 16:33Enige manier om dit te automatiseren? Autokey? - takeshin
Dat is niet erg handig. - thonixx
je kunt ook gewoon de titelbalk van het venster naar de linker- of rechterrand van het scherm slepen, deze komt perfect overeen met de helft van het scherm. - balki
Probleem voor mij is dat vensters niet zijn gekoppeld zodat [Alt] + [Tab] beide vensters niet weergeeft. Maar het beste werk je nog. - Pierre de LESPINAY
Bedankt dat je me die nieuwe plagend snelkoppelingen hebt geleerd. Als een op het toetsenbord gerichte kerel, handig genoeg voor mij. Ik veronderstel dat ze die daarna zullen wegnemen (niet tabletcompatibel). ;) - Lambart


Om alle functies die ze "rem (impr) oved" hebben te herstellen in nautilus 3.6, is de eenvoudigste manier om Nemo te installeren, die door de ontwikkelaars van Mint is gevorkt vanwege de verwijderde functies. Omdat het is opgenomen in ubuntu 13.04, hoeft u geen extra apt-repository toe te voegen. Net sudo apt-get install nemo is genoeg. Het gebruikt hetzelfde pictogram dat we hebben gebruikt voor nautilus 3.4.


27
2018-04-29 03:00

Ik denk dat The Gnome Developers niet op de goede weg zijn. Ik gebruik Nautilus op pc, nee in een tablet!

Mijn oplossing: ik installeerde "SunFlower File Manager":


5
2018-04-28 17:45

De versie van Nautilus die met Ubuntu 12.10 kwam had het gesplitste scherm. U kunt overwegen om Nautilus naar die oudere versie te downgraden.

U hebt Synaptic Package Manager nodig. Als je het niet hebt, omdat het normaal gesproken niet met een standaard Ubuntu-installatie komt, kun je het downloaden via het Ubuntu Software Center.

Maar er is een klein probleempje. Als u slechts één versie van een pakket heeft, kunt u geen andere versie afdwingen. Dus, als je in Ubuntu 13.04 (raring) zit, moet je de software repository toevoegen van Ubunt 12.10 (quantal).

De gemakkelijkste manier om die repository toe te voegen, is met de Software & Upgrades-programma's. In dat programma kies je het tabblad 'Andere software' en 'Toevoegen'. In het pop-upvenster dat u op de APT-regel toevoegt:

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu quantal main

en opslaan. Nu moet je Synaptic Package Manager openen en op de knop Opnieuw laden klikken.

Selecteer het Nautilus-pakket en druk op Ctrl-E of selecteer Package - Force-versie in het menu. Selecteer vervolgens de versie van Nautilus die bij Ubuntu 12.10 is geleverd U zult andere pakketten zien die moeten worden gedowngraded.

Om die gedowngrade versie te behouden, zodat deze niet meer wordt bijgewerkt, moet je deze vergrendelen. Kies dus in het menu Package - Lock Version.

Om Nautilus in zijn gedowngrade versie te starten, moet u uitloggen en inloggen.

Dat is alles!

Ik heb informatie gebruikt die ik oorspronkelijk heb gevonden op deze pagina.


5
2018-04-28 17:22

Ik googelde rond en vond een aantal interessante links:

een lap om enkele nautilus-functies terug te brengen. (Deze patch is alleen bedoeld voor gebruik met Ubuntu 12.04 en Nautilus 3.4.2)

Sommige discussie erover bij Ubuntu

een vork van muntjongens

een lijst van ontbrekende functies (en een poll)

Het lijkt er dus op dat de nautilus affaire al lang besproken is, ik vraag me af welke beslissing het Ubuntu dev team finaal heeft genomen ...


4
2018-02-06 03:40

Er is een geweest leuk artikel op webupd8 met een tutorial hoe.

Lang verhaal kort: installeer de (SolusOS) gepatchte Nautilus 3.4

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/experiments
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
killall nautilus

2
2018-04-30 18:14

De snelste benadering die ik heb gevonden in 13.04 is een proces in twee stappen:

1) sleep titelbalk van open nautilus venster naar een rand van het scherm (links of rechts)

2) hit Ctrl + N

Het standaardgedrag van het venster Nieuw is om te openen in de resterende ruimte.

Nog steeds twee keer zoveel stappen als F3 maar acceptabel als je niet door een downgrade of patch wilt gaan.


-1
2018-05-22 07:12