Vraag Hoe krijg ik Terminator om op te starten met mijn aangepaste lay-out?


Terminator is zeer krachtig in het organiseren van meerdere computers of servers als gevolg van het splitsen van vensters en het groeperen van alle functies. Maar hier is de deal: ik heb mijn eigen layout gemaakt en zou het op prijs stellen om te laden bij het opstarten van de terminator. Is dat mogelijk?


105
2018-06-30 23:23


oorsprong


Kun je jouw ~/.config/terminator/config, of tenminste alles hieronder [layouts]? - pconley
Hallo ... Er is geen map ~ / .config / terminator. - zulu34sx
Als u een lopend commando in uw lay-out hebt, heeft de terminator een paar seconden nodig voor het tekenen van de lay-out. Voeg een regel toe als sleep 1 in je shellscript.


antwoorden:


Er is een zeer eenvoudige manier om dit te bereiken:

 • Open terminator
 • Klik met de rechtermuisknop -> voorkeuren
 • In de lay-outs tab (rechts van de profielen tab), bewerk de standaard, je zult zien dat het zegt Venster | window0

9
2018-03-12 13:54

 1. Nadat u uw lay-out hebt ingesteld, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige achtergrond en kiest u voorkeuren → lay-outs tab en klik op Toevoegen knop.

 2. Geef het een naam en druk op Dichtbij.

 3. Dit zou de genoemde moeten creëren ~/.config/terminator/config het dossier.

 4. Nu kunt u de terminator starten met behulp van de opgeslagen lay-out met behulp van: terminator -l yourLayout (vervangen yourLayout met wat je hebt gekozen bij stap 2).

 5. (Optioneel) Bewerk de ~/.config/terminator/config bestand zodat dat waar het zegt [layouts] en eronder genest [[yourLayout]], hernoem yourLayout naar standaard en verwijder / hernoem de vorige standaard lay-out. Nu, wanneer Terminator zonder parameters begint, laadt het uw gebruik [[default]] lay-out!


139
2017-08-20 18:51Ik denk dat er geen manier is om het te onthouden, ook de paden waar elk venster is wanneer het wordt opgeslagen? - JussiR
De vlaggen voorgesteld door @Patrick op zijn antwoord hieronder lost de lay-outproblemen op bij mijn eerste aanbeveling. - mhnagaoka
Reame nieuwe lay-out naam in "standaard" om automatisch te starten - e-info128
6. Stel een aangepaste eerste opdracht in voor elk venster. =) askubuntu.com/questions/349385/... - vmassuchetto
Elke manier om de lay-out van een shell-opdracht op te slaan? - Alex


Ik gebruik de methode mhnagaoka gesuggereerd, maar ik heb het bruikbaar gemaakt vanaf de launcher in Unity. Ik had ook een probleem met duidelijk terminator -l my_default opdracht, dus specificeer deze extra vlaggen

 • -b voor grenzeloos en
 • -m voor gemaximaliseerd.

Het laatste commando is terminator -m -b -l my_default.

Nu moet u de entry terminator.desktop voor Unity wijzigen.

Ga naar je applicatiemap, in mijn geval was dat het geval /usr/share/applications. U moet rootrechten hebben om te bewerken met uw teksteditor terminator.desktop.

In mijn geval was het, sudo vim terminator.desktop.

Vervang de Exec ruzie met je bevel.

Nu kunt u het item toevoegen aan uw Unity Launcher en het moet altijd uw aangepaste lay-out openen bij de start.


12
2018-03-08 08:59werkt niet in mijn 14.04 :( het toont gewoon hetzelfde eindterminal voor één terminal - tishma


Na het opslaan van uw lay-out (zoals per mhnagaoka's antwoord), kunt u uw wijzigingen standaard gebruiken door het configuratiebestand te bewerken.

Bewerk de ~/.config/terminator/config bestand en zoek naar waar het staat [layouts]. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

[layouts]
 [[default]]
  # ..default layout
 [[yourLayout]]
  # ..your custom layout

andere naam geven [[yourLayout]] naar [[default]] en verwijder / hernoem de vorige standaardlay-out. Nu, wanneer Terminator zonder parameters begint, zal het uw laden gewoonte default lay-out!


9
2018-05-02 07:00

Nadat u uw lay-out hebt ingesteld, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige achtergrond en kiest u Voorkeuren → Layouts tab en klik op Toevoegen knop. Wanneer wordt gevraagd naar het naamtype "standaard" en druk op invoeren.

Opmerking: dit kan een storing zijn maar het is een handige glitch voor mij!


5
2018-06-03 12:20Mooie oplossing en het werkt perfect. Bedankt :-) - Rubanraj Ravichandran
Aan iedereen die op zoek is naar het antwoord. Dit is het beste en het gemakkelijkste antwoord. - Omar Tariq


Het is heel simpel. Het is niet nodig om het configuratiebestand te bewerken.

Maak gewoon uw aangepaste lay-out en rechterklik-> voorkeur-> lay-out-> standaard en druk op de knop Opslaan. Nu wordt onze configuratie opgeslagen als de standaardconfiguratie. Vanaf de volgende start van de terminator krijgen we de aangepaste lay-out bij de start zelf.


1
2018-03-01 20:31

Om een ​​eerder opgeslagen lay-out te openen, opent u de Terminator Layout Launcher door op ALT-L te drukken. Klik daar op de lay-out die u nodig hebt en druk op Lancering.


1
2018-03-23 08:22

Net als een anekdote moet zelfs na het configureren van het hergebruikprofiel van de aangepaste lay-out voor nieuwere terminals worden gecontroleerd, anders opent de nieuwe terminal opnieuw in het standaardprofiel. enter image description here


0
2018-04-03 08:36