Vraag Hoe reset ik een verloren administratief wachtwoord?


Ik werk aan een Ubuntu-systeem en mijn cliënt is zijn beheerderswachtwoord volledig vergeten. Hij herinnert zich niet eens dat hij er een heeft ingevoerd; het is er echter.

Ik heb de suggesties op de website geprobeerd en het is mij niet gelukt het wachtwoord te verwijderen, zodat ik applets kan downloaden die nodig zijn voor het uitvoeren van sommige bestanden. Is er een oplossing?


579
2018-01-30 14:50


oorsprong


In het geval dat iemand zich niet kan herinneren ooit een administratief wachtwoord in te stellen, voordat je een van de onderstaande probeert, typ je gewoon 'wachtwoord' als het administratieve wachtwoord. Het werkte voor mij! - CAF
Verwant: Hoe is het mogelijk om in te breken in een Linux-machine via grub2 secure? - muru
Verwant: Hoe reset ik een verloren wachtwoord (in de herstelmodus moet ik het wachtwoord typen)? - Eliah Kagan
In het geval dat u ook het toetsenbord van de console opnieuw moet configureren voordat u uw aangepaste root-wachtwoord voor speciale tekens invoert: dpkg-reconfigure keyboard-configuration (dit creëert eigenlijk ook een nieuwe initiële RAM-schijf voor het opstartproces) (ook de Belgische toetsenbordindeling is dat onheil) - David Tonhofer
er is ook het bevel sudo su om root te zijn in de terminal en je hebt alleen een gebruikersaccount nodig en kan alles doen zonder het root-wachtwoord - damadam


antwoorden:


Het account van de eerste gebruiker is standaard een beheerdersaccount, dus als de gebruikersinterface u om een ​​wachtwoord vraagt, is dit waarschijnlijk het gebruikerswachtwoord van die persoon. Als de gebruiker zijn wachtwoord niet meer weet, moet u het opnieuw instellen. Om dit te doen moet je opstarten in de herstelmodus.

Start de machine op en na op het BIOS-scherm, houd links ingedrukt Verschuiving sleutel. U wordt dan gevraagd door een menu dat er ongeveer zo uitziet:

enter image description here

Ik heb op sommige systemen gemerkt dat timing wanneer naar links te slaan Verschuiving sleutel kan lastig zijn, soms mis ik het en moet ik het opnieuw proberen.

Druk op de pijl-omlaag totdat u de 2de invoer vanaf de top (degene met de herstelmodus in de beschrijving) en druk vervolgens op invoeren.

Nu zou je dit menu moeten zien:

enter image description here

Gebruik de pijltjestoetsen om naar beneden te scrollen wortel en dan raken invoeren.

U zou nu een rootprompt moeten zien, iets als dit:

root@ubuntu:~#

In dit stadium zou je een alleen-lezen bestandssysteem moeten hebben. Je moet het opnieuw laden met schrijfrechten:

mount -o remount,rw /

Nu kunnen we het wachtwoord van de gebruiker instellen met de passwd opdracht. (In dit voorbeeld gebruik ik jorge als voorbeeld, je moet de gebruikersnaam van de gebruiker vervangen):

root@ubuntu:~# passwd jorge
Enter new UNIX password:
Retype new UNIX password:
passwd: password updated successfully
root@ubuntu:~#

Typ in wat u wilt dat het nieuwe wachtwoord bevat. Nadat het succesvol is geweest, start u de machine opnieuw op en kan de gebruiker inloggen met zijn nieuwe wachtwoord.


Er bestaat bezorgdheid over het feit dat dit een beveiligingsrisico is. Het is niet. U hebt hiervoor fysieke toegang tot de machine nodig. Als iemand fysieke toegang tot uw pc heeft, kunnen ze veel slechter doen dan een wachtwoord wijzigen. Als het gaat om fysieke toegang, is de strijd om de veiligheid verloren. Wees op uw hoede voor wie u op uw pc liet.

Zelfs het instellen van een root-wachtwoord zal niet succesvol zijn, omdat je gewoon kunt opstarten met init wezen /bin/sh en hebben volledige root-toegang. Nog een keer, fysieke toegang krijgen, kan iedereen met computerkennis ALLES op uw computer doen.


690
2018-01-30 17:03Mijn upvote heeft zojuist het nummer 666 laten lezen. Het aantal upvotes komt nu overeen met de geest van het antwoord. - Alex L
Google moet dit leren. - Nonny Moose


Ja, je kunt het oude wachtwoord via wijzigen ROOIEN.

 1. Als u een single-boot hebt (Ubuntu is het enige besturingssysteem op uw computer), moet u, om het opstartmenu weer te geven, de Verschuiving sleutel tijdens het opstarten.

 2. Als u een dual-boot hebt (Ubuntu is naast Windows geïnstalleerd, een ander Linux-besturingssysteem of Mac OS X en u kiest bij het opstarten welk besturingssysteem moet worden opgestart), moet het opstartmenu worden weergegeven zonder dat u hoeft te houden de verschuiving sleutel.

 3. Selecteer herstelmodus in het opstartmenu, meestal de tweede opstartoptie.

 4. Nadat u de herstelmodus hebt geselecteerd en hebt gewacht totdat alle opstartprocessen zijn voltooid, krijgt u een aantal opties te zien. In dit geval wilt u de Sleep naar de prompt van de rootshell optie dus druk op de  Pijl-omlaag om naar die optie te gaan en druk vervolgens op invoeren om het te selecteren.

 5. Als je de root-shell prompt ziet, typ je als je ook je gebruikersnaam bent vergeten ls /home (kleine letters en geen hoofdletters). Hiermee worden alle gebruikersaccounts in uw configuratie weergegeven.

 6. Als u het wachtwoord opnieuw wilt instellen, typt u passwd username waar gebruikersnaam is de gebruikersnaam die u wilt resetten, bijvoorbeeld passwd mysterio in mijn geval.

 7. U wordt dan gevraagd om een ​​nieuw wachtwoord. Wanneer u het wachtwoord typt, krijgt u geen visuele reactie om uw typen te bevestigen. Uw wachtwoord wordt nog steeds geaccepteerd. Typ gewoon het wachtwoord en druk op invoeren wanneer je klaar bent. U wordt gevraagd om het wachtwoord opnieuw in te voeren. Doe het en klik invoeren nog een keer.

 8. Nu moet het wachtwoord worden gereset. Type exit om terug te keren naar het herstelmenu.

 9. Selecteer nadat u bent teruggekeerd naar het herstelmenu hervat normaal opstarten, en gebruik Ubuntu zoals je normaal zou doen - alleen deze keer weet je het wachtwoord!


68
2018-03-31 21:49Dit biedt een route voor wanneer u beide userid vergeet en wachtwoord, wat ook zou werken met het antwoord van @Jorge Castro. - Bobble


Als Jorge's methode werkte niet voor u, zoals het niet voor mij deed, hier is een andere methode. Ik moest iets anders proberen, omdat:

 1. Mijn USB-toetsenbord werkte niet bij de root-prompt ⋯ waarschijnlijk hardware op het toetsenbord of op het moederbord. Om te repareren heb ik een oud PS / 2-toetsenbord (de kleine ronde stekker) gebruikt en dat gebruikt.

 2. Toen ik gebruikte passwd username om mijn wachtwoord te veranderen, het is mislukt vanwege een slecht token of zo. Dit vroeg om drastische maatregelen.

De drastische maatregelen

Dit is heel gevaarlijk om te doen!  Jorge's methode zou gebruikt moeten worden; enkel en alleen doe dit in het geval dat die methode niet werkt.

Doe dit op eigen risico. Het werkte voor mij op mijn 11.10-systeem.

Het idee is om het wachtwoord van de gebruiker in te stellen op leeg (of null) - hiermee kunt u gewoon op drukken invoeren bij de Password: prompt.

Nog steeds bij de root-prompt van Jorge's methode, eerst het rootbestandssysteem opnieuw koppelen als lezen-schrijven met behulp van deze opdracht:

mount -o remount,rw /
 • U bent nu een superuser op dit systeem. Loop voorzichtig.

Bewerk vervolgens het wachtwoordschaduwbestand om het gecodeerde wachtwoord voor uw gebruikersnaam te verwijderen. Typ in:

nano -B /etc/shadow

De nano-editor geeft de inhoud van het bestand weer. Elke regel heeft het formulier name:⋯:⋯:⋯… waarbij ⋯ een tekenreeks is of null (leeg). Een van de regels begint met uw gebruikersnaam. De eerste ⋯ na uw gebruikersnaam is uw gecodeerde wachtwoord. Als voorbeeld:

username:$1$amFeNcjp$PprjCKEVk3UtzKwWfEMOY0:14920:0:99999:7:::

waar $1$amFeNcjp$PprjCKEVk3UtzKwWfEMOY0 is het gecodeerde wachtwoord.

Verwijder het versleutelde wachtwoord voorzichtig en laat alle ":" s achter, dus het ziet er als volgt uit:

username::14920:0:99999:7:::

Typ dan Ctrl+O, druk de invoeren sleutel om te bewaren, dan Ctrl+X sluiten nano.

Start opnieuw op en je hebt een leeg (of nul) wachtwoord. Zorg ervoor dat u gebruikt passwd username in een terminal om uw gebruikerswachtwoord in te stellen of opnieuw in te stellen.

Bron voor PS / 2-oplossing was hier.

Bronnen voor de drastische maatregelen waren hier en hier.

Opmerking over nano - de -B optie maakt een back-up van het originele bewerkte bestand, dezelfde naam met een "~" toegevoegd.


50
2017-12-02 20:55Je kunt deze methode ook gebruiken door te booten met een andere schijf en / etc / shadow te bewerken na het monteren van de juiste schijf. - Mei
Of door een live CD / USB-versie te booten. Nogmaals, dit is de reden waarom fysieke toegang tot een pc alle beveiligingsmaatregelen negeert. - DaveM
@DaveM bijna alle. Volledige schijfversleuteling wordt nog steeds niet gemakkelijk verslagen. :) - Andrea Lazzarotto
@AndreaLazzarotto eerlijk punt. Zou het ook mogelijk zijn om de live CD te gebruiken, chroot in het 'hoofd'-systeem en een wachtwoordwijziging uit te voeren? - DaveM
@DaveM zolang u het FDE-wachtwoord kent, ja. - Andrea Lazzarotto


Als u het wachtwoord voor uw Ubuntu-systeem bent vergeten, kunt u het herstellen met behulp van de volgende stappen:

 1. Schakel uw computer in.
 2. druk op ESC bij de ROOIEN prompt.
 3. druk op e voor bewerken.
 4. Markeer de regel die begint kernel ......... of linux ........, druk op e 
 5. Ga naar het einde van de regel en voeg toe rw init=/bin/bash
 6. druk op invoerenen druk vervolgens op b om uw systeem op te starten. Uw systeem start op met een root-shell zonder wachtwoord.1

 7. Geef nu het commando passwd username * waarbij "gebruikersnaam" de gebruiker is waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen.

 8. Dan wordt u gevraagd om een ​​nieuw wachtwoord te geven:

  Enter new UNIX password:

1Bron: ubuntugeek

Andere bronnen:

Voor Xubuntu 14.04 volg gewoon de schermen hieronder. Het is vergelijkbaar met sommige van de andere antwoorden.

druk op Escen kies Geavanceerde mogelijkheden

Enter image description here

Kiezen herstelmodus:

Enter image description here

Kies dan wortelen zodra u het prompttype hebt ontvangen passwd <user_name>, om het wachtwoord te wijzigen.

Enter image description here


48
2017-07-18 19:55De OP weet misschien niet wat te doen bij de shell. - hexafraction
Werkte niet in Xubuntu 14.04 LTS - geen commando in GRUB2 beginnend kernel of linux. - K7AAY
@ K7AAY zie mijn toevoeging voor Xubuntu 14.04. - Mitch♦
je bent levensreddend werkt voor mij in ubuntu 14.04 - Maulik.J
In stap 5 heb ik voor mij gewerkt toen ik ook "ro" indien aanwezig verwijderde, terwijl ik "rw" toevoeg. - Andy Thomas


Als de herstelmodus is uitgeschakeld, zou ik de methode gebruiken om naar een Live-CD of USB te booten. Het kan de media zijn die u hebt geïnstalleerd of gewoon een andere Ubuntu ISO die u hebt gedownload en hebt gebrand. Het proces is tamelijk eenvoudig.

 1. Opstarten naar de live media.
 2. Open een terminal vanuit het menu.
 3. Ontdek de apparaatnaam voor uw primaire schijf. sudo fdisk-l zal alle partities weergeven. Leid uw partitie af van de lijst. We zijn op zoek naar zoiets /dev/sda1 (wat waarschijnlijk zal zijn)
 4. Monteer dit ergens, zodat we het kunnen gebruiken (verander de schijf duidelijk naar de juiste):

  sudo mount /dev/sda1 /mnt
  
 5. Kruis dingen uit de Live-installatie aan elkaar zodat we de aangekoppelde schijf kunnen "gebruiken" (gewoon kopiëren en plakken):

  for d in dev sys run proc; do sudo mount --bind /$d /mnt/$d; done
  
 6. Word root op het systeem door te draaien sudo chroot /mnt. Je kunt nu alles wat root kan doen op de echte installatie.

 7. Stel het wachtwoord voor het account in:

  passwd username
  
 8. Herstart en je bent klaar.


24
2018-03-17 09:16Werkte als een kampioen in Xubuntu 14.04 LTS. Aanbevolen. - K7AAY
Als je een ... hebt lvm partiton, je moet het opwaarderen /mnt/ eerst en dan mount dev  sys  run  proc respectivily. - Achu


Ubuntu komt niet met een Administrative wachtwoord. Er is slechts één eerste account, het gebruikersaccount, dat kan worden gebruikt om administratieve taken uit te voeren. Bijvoorbeeld om een ​​rootshell te krijgen die u uitvoert

$ sudo -i
[sudo] password for myuseraccount:     # here you type the user's password
# 

Veel mensen die een Unix-achtergrond hebben of ervaring hebben met andere distributies, struikelen over dit onderwerp vrij vaak.

Het bevel

su 

zal altijd falen omdat het root account is vergrendeld; het is niet rechtstreeks toegankelijk of u kunt niet rechtstreeks inloggen op root.

Er zijn grote voordelen bij het gebruik van de sudo faciliteit.


21
2018-01-30 15:58megathanks! Ik dacht dat mijn externe server altijd met de huidige config zal werken omdat ik het wachtwoord van root ben vergeten! )) - Крайст


Van de officiële Ubuntu Vergeten wachtwoord documentatie:

 1. Herstart je computer
 2. Houden Verschuiving tijdens het opstarten om het GRUB-menu te starten
 3. Markeer uw afbeelding en druk op E aanpassen
 4. Zoek de regel die begint met "linux"en voeg toe rw init=/bin/bash aan het einde van die regel
 5. druk op Ctrl+X opstarten.
 6. Typ in passwd username
 7. Stel je wachtwoord in.
 8. Typ in reboot. Als dat niet werkt, druk dan op Ctrl+alt+del

Dit werkt ook voor Linux Mint 14.


20
2018-03-11 16:35Ik werkte op een computer waarvan de gebruiker zowel het admin- als het root-wachtwoord had verloren. Dit is de enige methode die zijn probleem oplost, bedankt! - Waldir Leoncio


Eerst moet u opnieuw opstarten naar de herstelmodus.

Als u een single-boot hebt (Ubuntu is het enige besturingssysteem op uw computer), moet u tijdens het opstarten de Shift-toets ingedrukt houden om het opstartmenu weer te geven. enter image description here Selecteer herstelmodus in het opstartmenu, meestal de tweede opstartoptie. enter image description here Nadat u de herstelmodus hebt geselecteerd en hebt gewacht totdat alle opstartprocessen zijn voltooid, krijgt u een aantal opties te zien. In dit geval wilt u dat de prompt Drop to root shell wordt weergegeven, dus druk op de pijl-omlaag om naar die optie te gaan en druk vervolgens op Enter om deze optie te selecteren.

Het root-account is de ultieme beheerder en kan alles doen aan de Ubuntu-installatie (inclusief wissen), dus wees voorzichtig met welke opdrachten u in de root-terminal invoert.

Als je de root-shell prompt ziet, typ je als je ook je gebruikersnaam bent vergeten

ls /home

Dat is een kleine letter L trouwens geen hoofdletter i in ls. U zou dan een lijst van de gebruikers van uw Ubuntu-installatie moeten zien. In dit geval, zal ik het wachtwoord van Susan Brownmiller resetten.

Als u het wachtwoord opnieuw wilt instellen, typt u

passwd username

waarbij gebruikersnaam de gebruikersnaam is die u wilt resetten. In dit geval wil ik Susan's wachtwoord resetten, dus typ ik

passwd susan

U wordt dan gevraagd om een ​​nieuw wachtwoord. Wanneer u het wachtwoord typt, krijgt u geen visuele reactie om uw typen te bevestigen. Uw wachtwoord wordt nog steeds geaccepteerd. Typ gewoon het wachtwoord en druk op Enter als u klaar bent. U wordt gevraagd om het wachtwoord opnieuw in te voeren. Doe dit en druk nogmaals op Enter.

Nu moet het wachtwoord worden gereset.

Type exit

om terug te keren naar het herstelmenu.

Nadat je terug bent in het herstelmenu, selecteer je de normale opstartprocedure en gebruik je Ubuntu zoals je normaal zou doen - alleen deze keer weet je het wachtwoord!

bron


14
2018-04-01 02:51ik krijg passwd: Authentication token manipulation error in plaats daarvan. Wil het niet veranderen. - demongolem


Ik kon de methode van Jorge gebruiken - de bovenstaande met de mooie schermafbeeldingen - met een paar kleine wijzigingen. Ik gebruik Ubuntu 11.10

Eerst, tijdens het opstarten - druk niet op de linkerschuiftoets tot het BIOS-scherm zwart wordt en houd dan onmiddellijk de linkerschuiftoets ingedrukt.

Toen, na misschien een minuut en een aantal regels tekst op het scherm verscheen, kreeg ik het eerste menu, maar met een paar minder regels - koos ik de tweede regel.

Toen kreeg ik het herstelmenu - maar toen ik Drop to Root Shell Prompt (onderste item) koos, was ik root maar kon ik het wachtwoord niet resetten - omdat de schijven alleen-lezen waren. Typ exit en ga terug naar het Herstelmenu

Er was een keuze (niet getoond op de schermopname van Jorge) om Read / Write opnieuw te lezen. Gebruikte de pijl naar beneden om ernaar toe te gaan, vervolgens naar links om naar Enter te gaan en erin te gaan - en deze plaatste de schijf RW.

Dan weer naar Drop to Root Shell Prompt en ik ben root en kan schrijven - dus passwd gebruikersnaam had ik het gewenste wachtwoord twee keer ingevoerd - en vervolgens afsluiten om terug te gaan naar het Herstelmenu Ga door met normaal opstarten en alles werkte prima met mijn nieuwe wachtwoord! Ik ben het enige account in deze box en mijn wachtwoord werkt met sudo, dus ik heb blijkbaar beheerdersbevoegdheden.

Dit was minder opwindend dan het bewerken van / etc / shadow, maar ik was blij dat ik de opwinding inruilde voor een leuk einde.


10
2018-01-01 03:14

Ik had hetzelfde probleem met mijn wachtwoord en ik probeerde de suggesties van iedereen, maar geen enkele werkte voor mij. Dus probeerde ik er een paar van mezelf en dit werkte voor mij ... "Houd in gedachten dat ik NIET kan uitleggen waarom het werkte, alles wat ik weet is dat het werkte ...

"10 eenvoudige en eenvoudige stappen om verloren of vergeten wachtwoord te resetten"

 1. Start de computer opnieuw op en houd de linkerverschuivingsknop ingedrukt.

 2. Selecteer opstarten naar herstelmodus.

  http://i.imgur.com/yWK0N0m.png

 3. Na een paar seconden krijgt u het scherm "Opties voor herstelmodus".

  http://i.imgur.com/g812F2o.jpg

  Notitie: (Hier is het deel dat ik niet kan uitleggen. Na alles geprobeerd te hebben en niets werkte, begon ik eindelijk alle opties hier een voor een uit te proberen. "grub Update grub boot loader" en daarna volgde de rest van de stappen was alles goed en wachtwoord opnieuw ingesteld.)

  Dus voordat je naar de "root Drop to root shell promt"selectie,

 4. kiezen "grub Update grub boot loader"en je zou dit scherm moeten krijgen.

  i.imgur.com/cctcZyx.png

 5. kiezen "Yes". Wacht tot de update is voltooid.

 6. Selecteer nu "root Drop to root shell prompt".

 7. Nu zou je bij een root-terminal moeten zijn met zoiets als het volgende: youracctname@yourcompname:~$. type passwd accountname (gebruikersnaam is de naam van het account waarvoor u probeert het wachtwoord te wijzigen).

 8. Enter new Unix password: "voer het nieuwe wachtwoord in".

 9. Retype new Unix password: "typ hetzelfde wachtwoord opnieuw als in stap 8".

 10. Het moet een succesvolle wijziging van het wachtwoord bevestigen. type exit op de prompt en start opnieuw op.

Als dit niet voor u werkt, sla dan de stappen 4 en 5 over ...


9
2017-09-18 07:18De GRUB-updatestap kan eigenlijk nodig zijn om de rootpartitie opnieuw te koppelen in de lees-schrijfmodus. Als dat inderdaad het geval is, zou een schonere manier zijn mount / -o remount,rw voor de passwd opdracht. - Ale